Günümüzde teknolojinin hızla ilerlediği bir dönemde ve rekabetin yoğun olduğu pazar koşullarında öne çıkabilmek ve varlığı sürdürebilmek adına Ar-Ge faaliyetlerine yatırım yapmak stratejik bir öneme sahiptir. Ar-Ge faaliyetlerine yapılan yatırımların yanında kullanılacak olan bilgi ve kaynakların anında güçlendirilmesi kritik bir adımdır. Bu bağlamda Türk Havacılık ve Uzay Sanayi, üniversiteleri kendi Ar-Ge ekosistemine entegre ederek yenilikçi teknolojiye erişmeyi amaçlamaktadır. Aynı zamanda üniversitelerin akademik kaynaklarından en iyi şekilde faydalanmayı hedeflemektedir.
Bu süreçte üniversitelerin mevcut teknik ve akademik altyapılarının Türk Havacılık ve Uzay Sanayi’nin Ar-Ge gereksinimlerine yönelik bir çözümün parçası haline gelmesi amaçlanmaktadır. Laboratuvarlar, savunma sanayi ve havacılık sektörlerinde nitelikli araştırmalar gerçekleştirmek amacıyla tasarlanmıştır. Burada Türk Havacılık ve Uzay Sanayi mühendislerinin geliştirdiği özgün platformlar için ileri ve yenilikçi Ar-Ge çözümlerinin hem akademisyenler hem de öğrenciler iş birliğiyle geliştirilmesi hedeflenmektedir.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayi, Gazi Üniversitesi İleri İmalat Teknolojisi Laboratuvarı olarak eklemeli imalat teknolojileri, nano ve mikro imalat teknolojileri, ileri kaynak, ileri robotik ve otomasyon sistemleri ile ileri ve yenilikçi malzemelerin üretimi ve karakterizasyon süreçleri üzerine araştırmalar gibi pek çok ulusal ve uluslararası alanda temel teşkil edecek çalışmalar burada yapılmaktadır.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.