Bu güzel bir deneyim. Çünkü ben aslında ilk işe başladığımda, yani daha başlamadan önce, staja erken başlamamda kendi çalışma kriterlerim arasında en azından kendimce bir kriter olarak çalıştığım işin global olması vardı. Yani diğer insanlarla iletişime geçmek, yurt dışındaki insanlarla bir iletişimim olması önemliydi. Bu, kültürel açıdan neden önemli? Hani başka kültürlerden insanlarla konuştuğunuzda gerçekten geliştiğinizi hissediyorsunuz. Bunun dışında, eğer bir imkan varsa, diğer ülkeleri görmek, oraları ziyaret etmek ve oradaki gelişmeleri yerinde takip etmek de benim için tercih ettiğim bir şeydi.
Ben ilk IT alanında işe başladığımda stajyer olarak orayı tercih etmemin nedeni, oradaki yapılan işin global olması ve birçok ülkeyi ziyaret etme imkânının olmasıydı. Burada çalıştığım işte de aslında benzer bir durum söz konusuydu. İşe ilk geliştirme aşamasındayken, yeni sorumluluğumuzun geliştirmesi sürecinde ayda bir ya da iki defa Almanya'ya gidiyordum. Orada yerinde takip etmek, süreci çok hızlandırıyordu. Yani, o geliştirme sürecini hızlandırmak için orada çalışmak çok etkili.
Burada bir sorun olduğunda, örneğin Almanya'daki insanla iletişime geçmeniz gerekiyor; bu, e-posta yoluyla olabilir, telefon yoluyla olabilir. Ama siz oraya gittiğinizde, o çalışan sizi karşısında gördüğünde ister istemez bir yakınlaşma oluyor ve işin ciddiyeti artıyor. Dolayısıyla, sürecin hızlanmasına katkıda bulunuyor. Bu açıdan baktığımızda, benim istediğim bir şeydi global çalışma. Buradaki Ar-Ge'deki birçok iş de global kapsamda olduğu için birçok çalışanın sık sık yurt dışına gitme durumları oluyor iş seyahati için.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.