Küresel IT Çözümleri Merkezi (Solutions Delivery Center Turkey-SDC Türkiye) Departmanı olarak nasıl adaylar arıyorsunuz?
Özlem Vidin Engindeniz
Özlem Vidin Engindeniz
Daimler Küresel IT Çözümleri Merkezi (Solutions Delivery Center Turkey) Direktörü, Mercedes-Benz Türk
Transkript

Öncelikle uluslararası işler yapıp Daimler’in 40’tan fazla ülkesine hizmet verdiğimiz için yabancı dil önemli bir yetkinliktir. Bunu Mercedes’te çalışmak isteyen veya çalışıp ayrılmış herkes bilir. Almanca çok önemli bir yetkinliktir çünkü bu işleri yazılımları temel olarak dizayn eden ve proseslerin sahibi olan merkez ofisimiz Almanya’dan öğrenerek yapıyoruz. Dolayısıyla ekibimizin %90’ı Almanca ve İngilizce biliyor.

Bunun dışında mühendislik fakülteleri, yazılım, yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği, işletme, ekonomi, iktisat gibi bölümlerden mezun olan bir çalışan kitlemiz var. Bünyemizde özellikle seyahat edebilen, farklı kültürlerle çalışmaya açık, kendini global olarak geliştirmek isteyen arkadaşlar var. Takım çalışmasına yatkınlık çok klişe bir laf ama biz gerçekten takımlar halinde çalışıyoruz ve çok başarılı projelere imza atıyoruz. Dolayısıyla sosyal olan ve birlikte çalışmaya yatkın arkadaşlar bizim için çok değerlidir.

Biz çok genç ve dinamik bir ekiple çalışıyoruz. Bu yüzden eğlenen, sürekli hareket eden, dinamik yapıya sahip arkadaşlar çok önemli. Biz yenilik getirebilecek bir yazılım birimi olduğumuz için bu tip sosyal yetkinlikleri arıyoruz.