Celal Bayar Üniversitesi

Celal Bayar Üniversitesi'ne yeni başlayacaklar için tavsiyeleriniz nelerdir?

17 Cevap

Önyargılı olmayın, fakat beklentileri de yüksek tutmayın. Unutmayın, hala büyüyen ve gelişmeye çalışan bir okul. Her üniversitede olan dezavantajlar ve hayal kırıklıklarını zamanla yaşayacaksınız.

Arkadaşlar hazırlık gibi sorunu var dersler zor oluyor.Yani ingilizce temeli olmayan arkadaşlar için zor bir sene.bunu göze alarak gelin eğer bölümünüz zorunlu ingilizce bölümü ise.başka söyleyecek bişeyim yok..

hocalarını sevmeye çalışmaları

Aldığımın puanın çok daha altında bir okul olmasına rağmen akademik kadrosunda yer alan bir tanıdığın tavsiyesi üzerine seçtim. Deü bilgisayar ile cbü elektrik arasında çok gidip geldim tercih sürecimde. İkçü elektrik oluyordu fakat çok kötü olduğunu duydum. Uzun lafın kısası verdiğim en doğru karardı. Ve duyduğuma göre okul şuanda çok daha güzel bir hal almış. Beni ilgilendiren kısım akademik kadrosu idi. Ve kadrosu ile ilgili, kendi bölümüm için şunu söyleyebilirim ki, ege bölgesindeki en iyidir devlet üniversiteleri arasında.

Daha iyi yerlere gitmenizi temenni ederim ama,
Celal Bayar Üniversitesi;
Ülkemizde bulunan 179 üniversite arasında tercih edilen 25. üniversite'dir.
Yeni başlayan arkadaşlar için de bir not:
O ilk gün, üniversite heyecanınızı unutamayacaksınız.

Kampüs hayali kurarak gelmeyin, hayalleriniz yıkılır. Dersliklerin bulunduğu ortamda pek öğrenci mekanı yoktur, haberiniz olsun.
Tıp fakültesi hocaları yüksek oranda iyi hocalardandır. Dersleri çok kafanıza takmayın, çalışırsanız geçersiniz.

Tercihlerden önce mutlaka gelip görsünler.(beğenmeme ihtimalleri olabilir)

Üniversite hayalinizdeki gibi olmayabilir hazır olun.

Celal Bayar üniversitesine yeni başlayacaklara tavsiyem aslında yok. Çünkü yaşanıp görülmeden öğrenilmiyor ben bunu der,bunu söylerim :)

Celal Bayar üniversitesine yeni başlayacaklara tavsiyem aslında yok. Çünkü yaşanıp görülmeden öğrenilmiyor ben bunu der,bunu söylerim :)

İlk hafta okula gidin, ortamdan uzak kalmayın, ders falan olmaz zaten.Kafa yapılarınıza uygun arkadaş bulmaya bakın, yoksa Manisa'da zaman geçmez.Mühendislik okuyosanız okula her gün gidin, ders kaçırmayın.Muradiye kampüsü dağ başında haberiniz olsun, şoka girmeyin sonra :)

sakın ola celal bayarda eğitim fakültesinde okumayın hayatınızın en büyük yanlışını yaparsınız burası bir köy manisa merkeze 3 izmire ise 4 saat uzaklıkta dağlık bir yerde kışı çok sert ve uzun geçer perişan eder adamı yıkık dökük binalarda eğitim görürsünüz esnaf kime ne kadar koyabilirim diye uğraşır üniversiteli olduğunuzu hissettirebilecek tek bir şey yok kyk yurdu bile kampüste çok uzakta ve eski bir hastane yemekhaesi eski morg sosyal ilişkiler berbathiç sevmediğiniz insanlarla her gün en az beş kere karşılaşırsınız çünkü çok küçük bir yer başka şansınız yoktur çok çabuk tanınır ve etiket yersiniz

sessiz kalmayın biraz sıcak kanlı olun yeter

Gıda mühendisliği hariç diğer bütün mühendisliklerinde ; bilgisayar ve biyomühendislik %100 , makine ,inşaat endüstri, elektrik ve elektronik, metalürji ve malzeme mühendisliği %30 İngilizce olduğundan hazırlık okumanın zorunlu olduğu okul. Hazırlık bu arada merkezde , BESYO kampüsünün yanında. 


Mühendislikler Muradiye kampüsünde , Muradiye kampüsüne merkezden 21 ve 22 numaralı otobüslerle ulaşabilirsiniz .Muradiye kampüsü merkeze 21 ile yaklaşık 40 dakika sürüyor . Kampüste 1 erkek 1 kız yurdu var .


Şuan hazırlık okuduğum için bölümümle alakalı birşey diyemiyecegim ama tıptan sonra en yüksek 2. bölüm bilgisayar mühendisliği Celal Bayar Üniversitesinde...