Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu ne iş yapar? İş imkanları nelerdir?

8 Cevap

Medya ve İletişim sektöründe çeşitli alanlarda görev alabilir. Kişinin kendini geliştirmesi bolca çalışması ile alakalıdır. Sürekli devinim halinde olan bir alan, sektördür. Entegre olmanız gerekir. Görüntü veya Sanat Yönetmenliği, Kameramanlık, Fotoğrafçılık, Sinema ve Dizi yapımlarında makyözlük, ışık şefliği, montaj ve kurgu alanında çalışma imkanları, açıkçası sinema ve dizi alanında her türlü iş. Radyoculuk branşında ilerleyebilirsiniz; prodüksiyon, program yayıncılığı, müzik direktörlüğü, haber birimi gibi. Muhabirlik, spkerlik gibi geniş kola sahiptir. Büyük şirketlerde bulunan iletişim ve medya direktörlüğü yapabilirsiniz.

okulda hiç bir şey öğrenemez bir defa bunu kafasına koysun. Sinema dediğiniz bir sanat dalıdır. Devlet sizin kafanıza senaristlik aşılayamaz yada sizi iyi bir kurgu sanatçısı yapamaz yani

kameramanlık,kurguculuk,ışıkçılık,boomculuk,yönetmenlik,radyoculuk vs vs pek çok alanda kendini geliştirdiğin kadar iş bulabilirsin.

Çok geniş bir meslek alanı var aslında. Kendini ne yönce geliştireceğine bağlı medya sektöründe bulunan her şeyi yapabilirsin

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nü okuduğunuz üniversite ve şehir çok önemlidir. Eğer medyanın kalbi dediğimiz İstanbul, Ankara gibi şehirlerde bu bölümü okuyorsanız kendinizi geliştirme, staj ,sahada aktiflik yönünden artılara sahip olursunuz. Etkin bir şekilde kendinizi yetiştirerek bitirdiğiniz taktirde: Sinemada film yapım aşamasındaki birimlerde, oyunculuk, yönetmenlik, ışık, kurgu, ses, sanat yönetmenliği ve devamlılık asistanlığı gibi bir çok yerde ; televizyonda kamera önü, haber alanında muhabirlik, spikerlik, kamera arkası, haber yazımı, gazetelerin tv net programları, radyoculuk, eğer istiyorsanız akademik kariyer ya da formasyon alıp öğretmen olabilirsiniz.

Kamera önü hariç sinema ve televizyon denilince akla gelen her işi yapabilirler bu bölüm mezunları.

En kötü ihtimalle düğün fotoğrafçısı olursunuz. Toplumsal içerikli derslerden etkilenmişseniz yerel radyolarda, gazetelerde, ufak fotoğrafçı dükkanlarında çalışmak istemeyebilirsiniz elbet.

Biraz yaratıcıysanız reklamcı, gazeteci, televizyoncu, radyocu, yönetmen olabilirsiniz.

Elimden çok şey gelmez ama girişimciyimdir diyorsanız bugün Acun Ilıcalı diye bir adam var ve herkes başarılı olduğunu söylüyor, en olmadı bir Acun bile olabilirsiniz.