Neden Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü?

11 Cevap

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, pilot olmayı isteyen ama herhangi bir nedenden olamayan insanlar için harika bir bölüm. Sağlığınızda bir sorun ya da gelecekteki işiniz ile ilgili endişeniz varsa pilot olamazsın ama bu havacılık sektöründe olmanıza engel değil. Bu bölüm size birçok kapı açar, belki gelecekte uçuş eğitimi alıp rotanızı değiştirebilirsiniz. (Ben öyle yapmayı umuyorum) Lakin, bu bölümden devam ederseniz kendinizi geliştirmeniz çok önemlidir, birçok pilot, kabin memuru, şef arkadaşınızın olması bir yana, eğer yönetici pozisyonuna ulaşırsanız kaliteli bir hayatınız da olacaktır.

Biraz babam önerdi birazda eleman açığı vardı açıkcası farkındalığımın olduğu bir seçim değildi.Fakat sonrasında alıştım, sevdim ve daima iyikilerim arasında olacak.

Havaciliga her zaman ilgi duymusumdur bunun en buyuk etkenlerinden biri de ailede cok havaci olmasidir diyebilirim. Pilot luk hayalimde var tabi ama bunda hala uzerimde bi kararsizlik var bunun neticesinde havacilikla ilgili calisicagimdan emin olmak istedim ve bu bolumu sectim. Aslinda cok fazla is imkaninin oldugunuda farketttim bu bolum turkiyede toplam 200 den fazla mezun vermiyor ve havaalanlarindaki is olanaklarina baktinizda bu bolumun onu cok acik.

ne kadar az mezunu olan bölümde okumanın büyük avantaj olacağı düşüncesi,Havacılık her daim iyidir.Unutmadan 2.öğretim harcı 4 MİLYAR 260 TL.

Değerli Genç Arkadaşlarım,

Yakında tercih yapacaksınız. Eğer sonunda iş sahibi olmak istiyorsanız, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ile ilgili SHGM'den akredite olan iki yıllık okullara bakmanızı öneririm. Sonra da bu okulların akademik kadrosunu incelemeniz ve deneyimlerine bakmanızdır. Bölümü kitaptan okuyarak anlatılmasının size kazandıracağı sadece genel kültür olacaktır. Bunu zaten siz de yapabilirsiniz, okula gitmeye gerek yok. AÖF Havacılık Yönetimi bölümü bu amaçla kuruldu.

İşe girmek istiyorsanız İngilizce öğrenin ve sertifika veren iki yıllık Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programını seçin. Maltepe Üniversitesi MYO yeni açılmış bir bölüm. Neredeyse tüm yetkileri var. Evinizin yakınlığına göre Kapadokya Üniversitesi, Arel Üniversitesi, THK...

Bu okulların hangisi olduğunu aşağıdaki listede linki göreceksiniz.

http://web.shgm.gov.tr/tr/havacilik-isletmeleri/2067-yetkili-havacilik-egitim-kuruluslari

Çok az mezun veriyor olması ve henüz yeni sayılabilecek bir bölüm olması. Rekabet ortamı daha az diyebilirim.

Merhabalar benim sorum şu olacak ben bu sene liseden mezun oldum ve hayalimdeki meslek aslında sivil havacılık yani havaalanında vb yerlerde çalışmak aslında uçaklarla ilgili bir işim olmasını küçüklükten beri istemişimdir. 4 yıllık olan havacılık yönetimi bölümüne maalesef puanım yetmiyor biraz araştıma yaptım ve 2 yıllık önlisan prgramı olan sivil hava ulaştırma işletmeciliği bölümünü buldum. bu 2 yıllık bölümü okuyup dgs ile 4 yıllığa tamamlamak mı sizce mantıklı yoksa 1 sene daha bekleyip direk 4 yıllık havacılık yönetimi bölümünü mü okumalıyım. Kafam çok karışık lütfen yardımcı olursanız sevinirim :)

Geleceği olan bir meslek. Üstelik bu işi yapan kişi pek yok.