Garanti BBVA Talent Camp sonrasında Garanti BBVA'da staj yapmaya nasıl başladınız?
Makbule Berfin Baydar
Makbule Berfin Baydar
Eğitim Müdürlüğü Stajyeri, Garanti BBVA
Transkript

İlk başlarda staj yapmak aklımda yoktu ama internetteki ilanlarda Garanti BBVA Talent Camp’i gördüm ve başvurdum çünkü 3 günlük eğlenceli bir tatil gibi göründü ve kaybedebileceğim bir şey yoktu. Garanti BBVA’yı ve bankacılığı tanıyacağımı düşündüm. Garanti BBVA Talent Camp başvuru sürecinde birçok test çözdük. CV'mizi’gönderdik ve kişilik envanteri doldurduk. Daha sonra beni arayarak Garanti BBVA Talent Camp’e kabul edildiğimi söylediler. Etkinlik hafta sonuna denk geldiği için okul da sorun olmadı.

Garanti BBVA Talent Camp gerçekten yaşadığım en iyi süreçlerden biriydi çünkü çok eğlenceliydi ve çok fazla insanla tanıştım. Kendi yaş grubumdan ve Garanti BBVA’da çalışan birçok farklı departmandan insan tanıdım. O insanlarla hala bağlarımı sürdürebiliyorum. Garanti BBVA Talent Camp’teki süreç hem eğlenceli hem de bilgilendiriciydi. Bankacılığa dair hiçbir şey bilmiyorsanız orada bankacıların ne iş yaptığını, Garanti BBVA Genel Müdürlüğünde ne yapıldığını görebiliyorsunuz. Çalışan insanlarla ve mentorlere istediğiniz soruları sorarak daha objektif ve güvenilir bilgiler alabiliyorsunuz.

Ben Garanti BBVA Talent Camp sürecinden sonra staj yapmaya karar verdim çünkü çok sıcak bir ortamdı. Çalışma koşullarının da iyi olduğunu düşündüm. Geldiğimde de bunun doğru olduğunun farkına vardım. Garanti BBVA Talent Camp sürecinden sonra İnsan Kaynakları’yla sohbet havasında geçen, bizi tanımaya yönelik olan bir mülakata girdik. Bana orada ilgi alanlarımı ve hangi işi yapmak istediğimi sordular. Böylece benim Eğitim Müdürlüğüne daha uygun olduğum belirlendi. Ben eğitimle sürekli haşır neşirim. Eğitim sektörüne ilgili olduğum için bana en uygun departman oydu.

Daha sonra İngilizce testi çözdük. O testi geçtikten sonra Eğitim Müdürlüğü yöneticileriyle mülakata girdim. O mülakat da sohbet havasında geçti. Sizin stajdan ne beklediğinizi ve ne yapmak istediğinizi sordular. Girip de sıkıldığınız, sorulara nasıl cevap vereceğinizi bilemediğiniz bir mülakat değildi.

Benim mülakat sürecim olumlu sonuçlandı ve staja davet edildim. Ben Ankara’dan geliyorum. Ankara’dan İstanbul’a staj için gelmek insanları genelde şaşırtıyor. Aslında staj programı birçok şirketin size sağlamadığı olanakları sağlıyor. Hem yemek ve ulaşım gibi konularda kolaylıkları var hem de maaş alabiliyorsunuz ve o maaşla hayatınızı geçindirebiliyorsunuz. Açıkçası ben hiç ailemden yardım almadan buradan aldığım maaşla ve Garanti BBVA’nın sunduğu fırsatlarla 1 buçuk ayımı gayet iyi bir şekilde geçirdim.