TürkTraktör'deki Yetenek Yönetimi ve İşveren Markası ekiplerini ve hedeflerini anlatır mısınız?
Zennur Ural
Zennur Ural
Yetenek Yönetimi ve İşveren Markası Yöneticisi, TürkTraktör
Transkript

Bunu anlatırken Yetenek Yönetimi, Eğitim ve Gelişim, İç İletişim ve İşveren Markası olarak üç bacaktan bahsedeceğim. Bunlar farklı farklı bacaklar gibi dursa da hepsi aynı amaca hizmet ediyor.

Her çalışan biricik ve eşsiz olduğu için hepsinin kuvvetli tarafları, farklı amaçları, şirketle örtüşen veya ayrışan farklı değerleri var. Bizim de çalışanın potansiyelini ve güçlü taraflarını ortaya çıkarmak için bazı sistemler kurmamız lazım. Bunlara da Yetenek Yönetimi Ekibi kafa yoruyor. Burada değerlendirme merkezi uygulamaları, 360 derece yetkinlik değerlendirme çalışmaları, potansiyel havuzun oluşturulması ve buna dair gelişim planlarını hayata geçirmek üzere yapılan faaliyetler, İnsan Kaynakları planlaması gibi sistemler kuruluyor. Bunların hepsi bireyin ayrışan taraflarını ortaya çıkarıyor.

Yetenek Yönetimi bu çalışmaları yaptıktan sonra bireyin gideceği yolda gelişim ve değişim amaçları için de Eğitim ve Gelişim Ekibi devreye giriyor. Bireyin cebinde neler olduğu, nereye ulaşmak istediği, ulaştığı yolda hangi araçları ortaya koyacağı, şirkete nasıl katkı sağlayacağı, Maslow'un İhtiyaçlar Hiyerarşisi’nde kendisini nasıl en üst noktada var edeceği gibi konularda bazı araçlar ve sistemler kuruyor.

Bu gelişim ve değişim ihtiyacı sağlandıktan sonra nasıl bir çalışma ortamı sağlanacağına, mutlu çalışana ulaşmak için nasıl araçlara ihtiyaç olduğuna, bunun için gerekli iletişim faaliyetlerinin, sosyal ihtiyaçların, şirketteki fiziksel ve ruhsal yapılanmanın nasıl olacağına kafa yoran ekip de İç İletişim ve İşveren Markası Ekibi olarak karşımıza çıkıyor.