LinkedIn profilimi nasıl daha verimli kullanabilirim?
Transkript

Öncelikle Linkedin profili %100 dolu olmalıdır ve bununla ilgili Linkedin profillerini konuştuğumuz videoyu izleyebilirsiniz. Daha efektif bir Linkedin kullanıcısı olmak istiyorsanız Linkedin’in sunduğu fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Aslında her birimiz içerik üreticisiyiz ve iş bulmanın yanında birbirimizden öğrenmek için de bağlantı kuruyoruz. Ben bunun için düzenli olarak gönderi paylaşılması gerektiğini düşünüyorum. Birlikte çalıştığım yöneticilere de bu konuyla ilgili ciddi tavsiyelerde bulunuyorum. Lütfen gündemi takip edin. Kendi iş alanınızda neler olduğunu araştırıp networkünüzdeki insanları bilgilendirecek şekilde içerik hazırlayın.

 

Linkedin’i kurumsal bir blog olarak kullanabilirsiniz. Kendi iş alanlarınızla ve deneyimlerinizle ilgili yazı paylaşıp makale yazın. Ayrıca Linkedin’de sağ üstte kişilerin doğum günlerini ve iş yılı dönümlerini gösteren bir yer var. Network ile ilişkinizi canlı tutmak için bu kısma önem verin. Oradaki standart mesajla değil ama mutlaka o kişiye mesaj atın çünkü ileride kimin kiminle iş yapacağı hiç belli olmuyor. Bu yüzden ağınızdaki kişilerle olan ilişkilerinizi canlı tutun.

 

Linkedin’deki Recommendation kısmı Türkiye’de pek kullanılmıyor ama yurtdışında bununla ilgili ciddi bir alışkanlık var. Bu kısımda yazının içeriği çok kritik değil. Zaten Linkedin’de recommendation’da kötü bir şey yazmazsınız çünkü sizden istenildiği için yazıyorsunuzdur. Böylece o kişiye güvendiğiniz mesajını veriyorsunuz. Dolayısıyla ilk işinizden itibaren çalıştığınız kişilerden mutlaka size recommendation yazmasını isteyin. Linkedin’den o kişiye bununla ilgili davet gönderebilirsiniz ama sözlü olarak da söyleyin. Ben buna biraz dijital miras olarak bakıyorum. Zamanla bu recommendation’lar birikiyor ve bir zaman sonra o insanlar da iş değiştiriyor. Benim örneğimde, bir zaman birlikte çalıştığım yönetici şu anda CEO oldu. Bir firmanın CEO’sunun yazdığı recommendation’ın benim profilimde yer alması benim için çok değerli.