• Kendisinin kurabileceği şirketlerde yanı sıra bütün özel sektörlerin; yönetim,koordinasyon,ithalat,ihracat,Ar&Ge; departmanlarında çalışabilirsiniz.
• Devlet nezdinde Dışişleri Bakanlığında, Tika, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlıkları'nda, Devlet üst kademelerinin danışmanlıklarında, Özel Sektör Firma Danışmanlıklarında çalışabilirler.

Eşi benzerine az rastlanır küresel vizyonu bulunan bir bölüm. Eğitimden sanayiye, bilişimden enerji sektörüne, yazılımdan devlet üst kademelerine kadar geniş bir çalışma yelpazesi bulunması birçok özelliği kendisinde toplamış gençler için ideal bir seçimdir. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde 4 yıllık lisans eğitiminin yanında Rusya veya yakın zamanda açılacak olan Katar, Mısır gibi ülkelerin seçkin üniversitelerinde verilen eğitimler sizi alanınızda uzmanlığa götürmeyi amaçlaması bu bölümü seçmede rol oynayan bir diğer etken.

Uluslararası Girişimcilik Bölümü, Türkiye'de sadece TOBB ETÜ'de bulunan bir bölüm. Uluslararası Girişimcilik okumanın "girişimci" olmak için iyi bir yol olduğunu söylemek iyimser bir yaklaşım olur. Uluslararası Girişimcilik Bölümü her ne kadar "girişimci" olmanın bir yolu olmamasına rağmen farklı bir üniversite eğitimi alıp kendinizi geliştirme imkanı bulmak için iyi bir tercih. Bu bölümde okumanın tıpkı diğer bölümlerde olduğu gibi belirli bir öğrenci kitlesine yönelik olmadığı söylenebilir. Bir-çok yönden zorlayıcı ve meydan okumalarla dolu bir süreç; Rusya/Ürdün eğitimleri, alandaki tek üniversite olmak, insanların Uluslararası İlişkiler ile bölümünüzü karıştırması karşılaşacağınız bir-çok zorluktan sadece birkaçı. Ancak günün sonunda yaptığınız için mutlu olacağınız bir seçim.