Üniversitemi bölümüm nedeniyle tercih etmiştim. Fakat tercih ederken de Boğaziçi Üniversitesi’nin akademik alanda kendimi geliştirmem için en uygun okul olduğunu düşünüyordum. Lisans ve yüksek lisans eğitimim boyunca bu düşüncemin doğru olduğunu gördüm. Çünkü Boğaziçi Üniversitesi geleneğiyle, bürokratik engellerden olabildiğince muaf serbestisiyle, hocalarının kalitesi ve öğrencilerinin potansiyellerini gerçekleştirebileceği kulüpleriyle gerçek anlamda bir üniversitedir.

Üniversitenin işi meslek edindirmekten çok insani olan her şeye dair sistemli bir bilgiye erişmek ve kişinin kendini yetkinleştirmesini sağlamaktır. Bunun belki de en iyi yapılabileceği bölüm felsefedir. Çünkü Boğaziçi Felsefede, sorgulama, felsefe-bilim ilişkisi, akıl yürütme ve doğru karar verme tüm derslerin içerisine yedirilmiş ve öğrencinin bunları içselleştirmesi için doğru bir eğitim modeli uygulanmaktadır. Felsefe diğer alanlarla ilişkili bir alan olduğu için Boğaziçi Felsefe daha da tercih edilesi. Lisans eğitiminiz boyunca, fizikten, matematiğe, dilbilimden psikolojiye, sanat tarihinden siyasete ve ekonomiye kadar birçok alanda dersler görebiliyorsunuz. Bütün bunlara ek olarak okulda verilen dil dersleri sayesinde ünlü filozofların eserlerini özgün dillerinden öğrenebiliyorsunuz. Meslek olarak da felsefe mezunları birçok alanda kendilerini yetkinleştirdikleri için akademik hayatında dışındaki alanlarda da kendilerini gösterebiliyorlar. Çalıştıkları yerlerin başlıcaları: Yayınevleri, dergiler, müzeler, sergiler, eğitim kurumları, (alınan dersler sayesinde bankalar, danışmanlık şirketleri vs. de sayılabilir). Akademisyenlik düşünülüyorsa Boğaziçi Felsefe ideal bir bölümdür. Dünyaca ünlü akademisyenlerle buluşma ve onların konferanslarına katılma olanaklarının sağlanması sanırım neden ideal olduğunun anlaşılmasında etkili olacaktır. Hocalarımız öğrencilerle yakın ilişki kurmakta ve her birimizin felsefi gelişiminde oldukça yardımcı olmaktadır. Felsefe okuyan birinin kendini en iyi geliştirme yolu makale yazmaktır. En iyi makale yazılacak yer de Boğaziçi’dir çünkü hocalarımız makale yazımını desteklemekte ve bu konuda yardımcı olmaktadırlar. Akademik üretim açısından kendileri de iyi birer örnek olan hocalarımızın verdiği bu destek konuları içselleştirmemizde de yardımcı oluyor.

Okulumuzun bürokratik yapısı ağır ve katı olmadığından birçok dersi farklı zamanlarda alabiliyorsunuz. Bu sayede bölümümü 3 yılda bitirebildim. Okulumun farklı bölümlerden ders almayı teşvik etmesi sayesinde 9 farklı bölümden birçok ders aldım ve dünyam genişledi. Bütün bunların yanı sıra belki de en önemli artısı kulüplerin ve öğrenci toplulukların varlığı ve etkinlikleri. Öğrencilerin insiyatifi gelişmekte ve eğitimin getirdiği tek boyutluktan çıkılmakta. Mithat Alan Film Merkezi sayesinde geniş bir film arşivi öğrencilerin kullanımında bulunmaktadır. Kütüphanemizin sağladığı olanaklar arasında bulunan geniş bir müzik arşivi ve bu kayıtları kütüphanede dinlemek benim en çok hoşuma giden olanaklardan yalnızca biri. Öğrenci kulüplerinin de etkinliği sayesinde yüzmeden yelkene, briçten futbola, satrançtan tenise kadar birçok spor dalıyla uğraşma şansını elde ediyorsunuz. Okulun bulunduğu konumu ve doğal ortamı da çok seviyorum. Deniz esintisini özlediğimde bebek sahiline inip yürüyüş yapıyor, boğaza karşı oturmak istediğimde petek’te ya da manzarada oturuyor, boğaz köprüsü karşısında yemek yemek istersem de ağaç eve gidiyorum.

Bürokrasinin olmayışının olumsuz yanları da var. Bunlardan biri de bazı işlemlerin çok belirli olmaması ve öğreninciye kadar canınızın çıkıyor olması. Yaz okulu ve harç paralarının fazlalığı da cep yakıyor. Buna ek olarak spor imkanları sunan merkezler birçok üniversiteye kıyasla daha pahalı. Aklıma bunlar dışında bir olumsuz yan gelmiyor.

Benzer Kişiler

Ebru Kahraman
Ebru Kahraman
İşveren Markası Yöneticisi, Şişecam
Derya Ayyıldız
Derya Ayyıldız
İnsan Kaynakları Grup Yöneticisi, Tat Gıda ve Düzey Pazarlama
Buğçe Demirkol
Buğçe Demirkol
Myself My World'14 Volunteer, AIESEC Türkiye
Meltem Özgan
Meltem Özgan
Erişim Şebeke Servis Performans Yönetimi Grup Müdürü, Türk Telekom
Yiğit Moral
Yiğit Moral
Ürün Uzmanı, Vodafone
Gülsu Özkan
Gülsu Özkan
Accounting & Tax Manager, Colgate-Palmolive
Sezi Peynirci
Sezi Peynirci
Connect Insight Partner, Ipsos
Tuğçe Naz Tuğtekin
Tuğçe Naz Tuğtekin
UU Project Executive, Ipsos
Arda Ulutürk
Arda Ulutürk
Ticaret Optimizasyon Stajyeri, Akenerji
Yavuz Bahadıroğlu
Yavuz Bahadıroğlu
B2C Marketing Manager, Canon Eurasia
Atacan Özgüner
Atacan Özgüner
Gelir Geliştirme Müdürü, Anadolu Efes
Pınar Aslaner
Pınar Aslaner
Assistant Brand Manager (Marka Müdür Yardımcısı) / RB Turkey Hygiene, Reckitt Türkiye
Nilay Halat
Nilay Halat
İşe Alım Uzmanı, L'Oréal
Cem Açık
Cem Açık
Pfizer Türkiye Genel Müdürü, Pfizer
İlke Bıçakcı
İlke Bıçakcı
Brand Manager - Health, Reckitt Türkiye
Uğurcan Yılmaz
Uğurcan Yılmaz
Dijital Proje Sorumlusu, L'Oréal
Banu Engür
Banu Engür
İK Uygulamaları ve Sistemleri Geliştirme Direktörü, Abdi İbrahim
Göker Erdek
Göker Erdek
Bütçe Planlama Takım Lideri, METRO Türkiye