Anlatsın
Giriş

2013 yılından beri Kulübün Başına geçtiğimizden beri yurtdışı imkanlarımız, Erasmus sürecimiz başladı. Son yıllarda bölümümüz adına alınan Müdek ile bunu bir üst seviyeye çıkardık, ancak daha da ileriye götürmeliyiz.

Çok iyi olduğunu söylemek mümkün değil, ancak genelde öğrencilerin ilk tercihi olmaktadır.

Bölüm tercihi önce gelmeli, hayatın boyunca yapacağınız iş odur. Üniversite artık eskisi kadar önemli değil, çünkü kendinizi geliştirdikçe üniversite arkada kalan küçük bir izdir sadece. Önemli olan sensin, sen sen olursan hiçbir şey seni tutamaz.

Kimya Mühendisliği'ni seçerdim ancak Marmara Üniversitesi olurdu. Çünkü, orada daha rahat edeceğimi düşünüyorum. Yaptığım(ız) çalışmaların daha çok değer göreceğine inanıyorum.

Tabiki de barınma, sosyal anlamdaki pahalılığıdır. Bu İstanbul'un en büyük eksisi olmaktadır.

İstanbul kaba tabiri ile paranın kalbidir. Herhangi bir projenizde destek alamadım deme gibi bir lüksünüz yoktur. 4 AB Projesi yapan biri olarak bunun faydasını sonsuz kere gördüm diyebilirim. İşe girmek için de harika bir yer, öğrencilik hayatında kendinizi mutlaka geliştirmelisiniz, bu da mesleğiniz ile ilgili çalışarak olacağından İstanbul vazgeçilmez, elde edilebilir bir elmastır.

Bu durum kişiye göre değişir. Genel olarak laboratuvar,üretim-proses mühendisi, lojistik, hammadde tedariği, müşteri hizmetleri, satış, pazarlama, tedarik zinciri gibi birçok alanda çalışılabilir. Bu durum kişinin ilgisine, bilgisine ve becerisine göre değişir. Şahsım adına konuşursam, satış ve tedarik zincirinde daha başarılı bir bireyim ama hayat bize ne gösterir bilinmez...

Türkiye sanayi açısından gelişmiş, ve hayatının her yerinde kimyayı barındıran bir ülkedir. Kimya hayat, hayat ise kimyadır. Bu bağlamda düşünürseniz, Kimya Bölümü veya Mühendisliği'nde iş yok demeniz mümkün değildir. İş kolları geniş olmakla beraber, mezun olunduğunda ben ne yapacağım, nerede çalışacağım, ne üzerine başarılı olabilirim sorularının sıkça sorulduğu bir bölümdür. Öğrencilik hayatında staj yapmak bu sorularınıza cevap bulmanıza yeterli olacaktır, zorunlu stajlar dışında gönüllü stajlar yaparak kendinizi ve geleceğinizi teminat altına alabilir, başarılı olabilirsiniz. İyi bir işe sahip olmak zor bir şey değil, kendini geliştirmek, kendine her gün bir şeyler katmaktan geçiyor. Network, sosyal faaliyetler bunlar her zaman önemli olacaktır. Tabiki de marka yerlerde staj yapmakta size etiket katacaktır. Networkünüz ne kadar iyi ise, o kadar rahat edersiniz, bu öğrencilik hayatında çok basit bir şeydir ama iş hayatına girince o kadar da kolay olmayacaktır. Akademik kariyer veya devlet kurumlarına atanmak gibi bir hedefiniz yok ise, derslerinizin AA gelmesi size çok bir şey katmayacaktır. Aksine, kendinizi geliştirip, gönüllü stajlar ile desteklerseniz ileride çok daha rahat iş bulabilir, hayal ettiğiniz konuma kısa sürede erişebilirsiniz. Birde tabiki de Üniversitenizin 4 yılda 5 yılda bitmesi sadece iş hayatına erken atılmanızı sağlar, kendinizi hazır hissetmedikçe mezun olmanızın size bir yararı yoktur. Uzatın ama kendinize bir şeyler katın, ingilizce tabiki de önemli ingilizcenizin ileri seviye olması yeterli olacaktır. Bunu halletmeden 2.dile geçmek çokta doğru bir hareket olmayacaktır.

Benzer Kişiler

Doğan Öztürk
Doğan Öztürk
Yazılım Mühendisi, Zingat.com
Sinem Elezoğlu
Sinem Elezoğlu
L'Oréal Tüketici Ürünleri Divizyonu L'Oréal Paris Mass Pazarlama Direktörü, L'Oréal
Berk Ener
Berk Ener
L'Oréal Tüketici Ürünleri Divizyonu Garnier & İpek Pazarlama Direktörü, L'Oréal
Ceren Bayır Işık
Ceren Bayır Işık
Kıdemli Mağaza Müdür Yardımcısı, Migros
Hande Aydın
Hande Aydın
Profesyonel Ürünler Doğu Avrupa Bölge Marka Müdürü, L'Oréal
Toygar Pekgil
Toygar Pekgil
İnovasyon ve Ekosistem Bankacılığı Stajyeri, DenizBank
Çağlayan Şan
Çağlayan Şan
L'Oréal Tüketici Ürünleri Divizyonu Alışverişçi Pazarlama Yöneticisi, L'Oréal
Ece Buldurluoğlu
Ece Buldurluoğlu
Ruhsatlandırma Stajyeri, AstraZeneca
Zeynep Yenel
Zeynep Yenel
Ücretlendirme ve Org. Gelişim Uzmanı, Koton
Burcu Türkmen
Burcu Türkmen
Strateji, Süreç ve İK Analitiği Müdürü, Şişecam
Deniz Esin
Deniz Esin
Müşteri Yöneticisi, Marjinal Porter Novelli
Bade Tuğçe Bozfakıoğlu
Bade Tuğçe Bozfakıoğlu
Veri Analizi Müdürü, Migros
Eda Tezil
Eda Tezil
L'Oréal Tüketici Ürünleri Divizyonu Kıdemli Ürün Sorumlusu, L'Oréal
Merve Durmaz
Merve Durmaz
Operations Manager, Blueground
Cem Turhan
Cem Turhan
L'Oréal Tüketici Ürünleri Divizyonu Zincir Mağazalar Yöneticisi, L'Oréal
Çağdaş Sümer
Çağdaş Sümer
Software Engineer, Huawei
Ece Gürbüz
Ece Gürbüz
L'Oréal Tüketici Ürünleri Divizyonu Makyaj Pazarlama Direktörü, L'Oréal
Akın Yenigün
Akın Yenigün
Üretim Takım Lideri, Softtech
Sena Uslu
Sena Uslu
Junior Product Manager, L'Oréal