Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü mezunu ne iş yapar? İş imkanları nelerdir?

6 Cevap

Yönetim Bilişim Sistemlerinin çalışma alanı oldukça geniştir. YBS bölümünü okuyan öğrenciler 4 yıllık eğitim hayatı boyunca edindiği bilgilerle yola çıkarak çalışma alanını belirler. Öğrenciler okulda aldığı eğitimlerle birlikte bilişim ve işletme alanlarında okuma ve araştırma yaparak kendini geliştirmelidir. Bunun sayesinde öğrencinin kendini tanımasını ve hangi alana ilgi duyduğunu öğrenmesini sağlayacaktır.


Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü mezunları ne iş yapar sorusuyla çok sık karşılaşılıyor. Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun olan öğrenciler yönetim ve bilişim ayağında iş sahibi olabilirler. Bilişim alanında ilerleyen kişi Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanı, Programcı, Veri Tabanı Takip Uzmanı, SEO Uzmanı gibi unvanlarda görev yapabilir. Yönetim alanında kendini geliştirmek isteyen kişiler ise İnsan Kaynakları Uzmanı, Proje Yöneticisi, Satış Yöneticisi, İş Analisti, Akademisyen vb. gibi unvanlarda görev yapabilir.


Daha detaylı bilgi almak için bu sayfa size yardımcı olabilir.


https://duzce.edu.tr/yonetim-bilisim-sistemleri/

Aslında her işi yapabilecek eğitim verilir. Bu size kalmış, örneğin siz yazılımcı olmak istiyorsanız ağırlığınız bu yönde olmalı ya da kendinizde planlamayı çok iyi yaparım diye bir düşünce varsa bu alanda kendinizi geliştirip araştırmalar yapabilirsiniz. İş imkanı, şirketlerin bilgi teknolojilerine ve çalışanlarına ihtiyaç duyduğu sürece hep var olacak.

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte inanılmaz bir bilgi akışı sağlanmakta ve saniyeler içerisinde birçok veri elde edilebilmektedir. Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanları ise bilgisayar sistemleri yolu ile elde edilen bilgileri kullanarak Yönetim Bilişim Sistemleri alt yapısını oluşturup, yönetim, bilişim ve işletme alanlarındaki planların uygulanmasını sağlayan, elde edilecek sonuçların değerlendirmesini ve analizini yapan, karşısına çıkan sorunları saptayarak çözüme ulaştıracak olan kişidir.


Kuruluşlar, varlıklarını sürdürüp kendilerini geliştirmek ve ilgili bilgileri saklayıp tutmak, işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmek adına Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanına ihtiyaç duyulur.Bilişim alanında ;


Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanı,


• Programcı,


• Veri Tabanı Uzmanı,


• Sistem Analisti ve Tasarımcısı,


Yönetim alanında ;


• Satış Pazarlama Uzmanı / Yöneticisi,


• İş Analisti,


• ERP Uzmanı / Yöneticisi,


• İş Zekâsı Uzmanı / Yöneticisi gibi daha birçok sektörde çalışabilirler.Daha detaylı bilgilere buradan bakabilirsiniz https://duzce.edu.tr/yonetim-bilisim-sistemleri/

bunun için ziyaret edilmesi gereken sayfa: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.348615845340548.1073741832.332655736936559&type=3

Yönetim Bilişim Sistemleri mezunları;

Sistem Analisti ve Tasarımcısı,

Programcı,

Proje Uzmanı/Yöneticisi,

IT Uzmanı,

Satış-Pazarlama Bölümü Uzmanı/Yöneticisi,

İnsan Kaynakları Uzmanı/Yöneticisi

Akademisyen gibi çeşitli unvanlar da görev yaparlar.

https://burhanburak.blogspot.com.tr/2016/07/turkiyedeki-kariyer-ilanlarnda-ybs.html

Bunu burada saymakla bitiremeyiz. Örnek olarak Sistem Analisti, İş Analisti, İş zekası uzmanlığı, Yazılımcı, Network Uzmanı, Siber Güvenlik Uzmanı, ve gerekli deneyimler birikimler sağlandığı sürece Chief Executive Officer(CEO)'a kadar yolu var.

Bu bölümü kısaca özetlemek gerekirse Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) bölümünde, çalıştığı işletmenin her departmanına erişebilen, aldığı bilgileri bilişim aracılığıyla düzenleyip, işletme sahibinin karar aşamasında daha doğru ve işletmesini ileri götürecek kararlar almasında yardımcı olan kişiler yetişmektedir. Buna örnek olarak SEO uzmanı ve İT örnek verilebilir.


Daha fazlası için bu siteye bakabilirsiniz: Yönetim Bilişim Sistemleri