En iyi yaptığım ve en severek yaptığım iş olduğu için.

Geleceği en açık mesleklerden ve eğlenceli olabilecek bi meslk olduğu için

İş imkanları oldukça fazla ve severek yapabileceğim bir meslek.

Çünkü teknlojiye ayak uydurmak gerek.Yazılımı bazen ne kadar sıkıcı olsa da rahatlıkla seviyorum diyebilirim.

Üniversite stresi çok yoğun olduğu zamanlardı garip rüyalar görüp derin alemlere dalıyordum sonra bir gün ak sakallı dedeyle tanıştım.. Beni başlarda ışığa doğru çağırıyordu rüyalarda gelmiyordum tabi sonra bir gün bu ışığa gittim alemden aleme akan insanlar gördüm dedeyle bu sıkıntılı günlerimde hep konuştum bana geceleri hep eşlik etti üniversite sınavından bir gün önce artık yollarımız ayrılıyor oğul senin yolun burdan sonra devam edicek unutma yazılımda iyi para var dedi ve o gün ter içinde uyandım.. sınavdan sonrada rüyalarda hiç görmedim dedeyi bende tek tercihten yazılım mühendisliği yazdım...

Bilgisayar mühendisi, elekronik mühendisi, endüstri mühendisi gibi birçok bölümün mezunları bu işe de el attıklarına göre burada iş çok kaliteli adam az. Her yer akıllı alet dolu ve bunların akılları da biziz.

Hazırlanacak yazılımla ilgili müşteri ilişkilerini kurar. Müşteriden gelen talebe göre analiz ve tasarım yapar. Program yazar ve test eder. Yazılım sorunsuz şekilde yapıldıktan sonra, yönergesini hazırlayarak kullanıcıların eğitilmesini sağlar.
Bu bölümü bitirdikten sonra bankalarda, ilaç sanayinde, holdinglerde ve telekomünikasyon sektöründe iş bulmak gayet kolay. Kamu sektöründe olduğu kadar, özel şirketlerde de yazılım mühendisi ihtiyacı çok fazla.

Savunma Sanayi,Bankacılık,Otomasyon Sistemleri,Üniversiteler,.......

Bilgisayarlara telefonlara arabalara ve hatta uçaklara kadar bir çok eloktronik ürünün yazılımlarını yazabilir. Mezun olmadan iş bulma ihtimaliniz yüksektir.