Öğrencilik hayatınızda lisenin son sınıfında gördüğünüz matematiğe benzer seviyede matematik ile okulda karşılaşmanız muhtemel olacaktır. O yıllardaki başarınızı düşünerek kendinize daha sağlıklı bir fikir verebilirsiniz. Ancak belli bir zamandan sonra istediğiniz alana bağlı dersler almaya başlarsanız, Bilkent Üniversitesinde sistem böyle işler, seçtiğiniz alana bağlı olarak matematik yükünüz ciddi miktarda azalır. 

Finans komplike bir alan olarak görülse de temeldem başlayarak adım adım ilerlendiğinde daha anlaşılabilir olan bir alandır. Kendim de aktif bir şekilde kullandığım çeşitli online kurs sitelerinde(MOOC) çeşitli prestijli üniversitelerin finans derslerini alabilir, hatta CV lerinize ekleyebileceğiniz sertifikalar kazanabilirsiniz. Bunlar sayesinde elde ettiğiniz temel bilgilerin üstüne çeşitli kurslarla yahut üniversite dersleriyle elde ettiğiniz bilgileri ekleyip finans konusunda daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz

İşletme bölümü mezunu olarak üç seçenek önünüze sunulur. Akademi için ingilizce kesinlikle şarttır. Özel sektör için ingilizcenin tek başına dahi yeterli olmadığı bir dönemdeyiz. Kamu sektörü düşünüyorsanız ise ingilizce diğer iki durumdaki kadar şart olmasa da önemlidir. İnternetteki makaleler materyallerin büyük çoğunluğı ingilizce olduğu için kendinizi türkçe ile geliştirmeniz zor olacaktır. Okulu ingilizce okumak da size daha iyi bir perspektif sunacaktır.

Bu çok detaylı bir soru. Aslında işletmeyi benim için de cazip kılan çok önemli bir nokta. İşletme bölümü üniversitedeki birçok programa göre rahat geçen bi müfredata sahip. Bu noktada kendinizi aranan adam yapmak için çeşitli konularda geliştirmeniz gerekiyor. İyi bir işletme mezunu olmak için yüksek not ortalamasının yanında orta düzeyde bir 3.yabancı dil eklenebilir. Bilgisayar kullanımı özellikle ms office ileri seviyede olmalıdır. İşletmenin bir dalına yönelme kararı alınsa dahi çeşitli alanların hepsinde bilgi sahibi olunmalıdır. Ekonomik gelişmeleri yakından takip edip neyin nerede nasıl olduğu hakkında kafa yorulmalıdır. Staj imkanlarıyla farklı sektörler hakkında sahada tecrübe kazanmak da hem kendinizi tanımak hem de iş sektörlerini tanımak açısından çok önemlidir. 

Yeni mezun alım süreçleri değişkenlik gösterdiği için birkaç aylık bir boşluk olabiliyor fakat özellikle başarılı mezunların çoğunun 6 ay içinde iş bulması muhtemel oluyor

Bilkent Üniversitesi sizi hayallerinize ulaştırmakta rol oynacak önemli bir araçtır. Okulun verdiği eğitim sayesinde birçok okula göre çok daha yüksek derecede bir İngilizceye sahip oluyorsunuz ve bu ciddi bir avantaj sağlıyor. Ayrıca iş hayatına başlamadan önce okulun size sunduğu imkanlar sayesinde birçok staj bularak tecrübe kazanıp kendinizi daha iyi tanıyabilirsiniz. Bu noktada öğrenci kulüpleri çok önemli bir rol oynuyor.

İşletme gayet rahat geçebilen bir bölüm. Önemli olan bölümü yüksek bir ortalama ile tamamlarken kendinize ekstra olarak ne katabildiğiniz.

Henüz böyle bir şey yaşamadım, bölümümde kadın erkek oranı yüzde 50 civarlarında ve pozitif ayrımcılığa rastlamadım akademik açıdan.

Benzer Kişiler

Egemen Ay
Egemen Ay
Senior Category Finance Manager, NAMETRUB, Algida, Unilever
Duygu Arlı Gürler
Duygu Arlı Gürler
Head of HR (İnsan Kaynakları Departman Müdürü) / RB Turkey Hygiene, Reckitt Türkiye
Ege Şahin
Ege Şahin
DTDM Grad 2020, PepsiCo
Selin Dekeli
Selin Dekeli
Global Marketing Manager, Hayat
Gülçin Sincan
Gülçin Sincan
Kurumsal İletişim Yöneticisi, AstraZeneca
Onur Güneş
Onur Güneş
Retail Marketing Manager, Colgate-Palmolive
Alev Tulga
Alev Tulga
Head of Marketing & Communications, Blueground
Selim Akiş
Selim Akiş
General Manager (Genel Müdür) / RB Turkey Hygiene, Reckitt Türkiye
Uluç Yuca
Uluç Yuca
İş Geliştirme Direktörü, Zingat.com
Emin Öztürk
Emin Öztürk
Kıdemli Ürün Yöneticisi, AstraZeneca