Veteriner Hekimligi bolumu, uluslar arasi duzeyde gecerliligi yuksek issiz kalmanizin olanaksiz oldugu isine gonul verenler ve hayvanlari sevenler icin harika bir meslektir. Benim secme sebebim de bunlar ve daha fazlasidir.

Çocukluk hayalim diyebilirim. Şaka değil gerçekten öyle hayvanları çok severim gibisinden algılanmasın hayvanları çok seven biri veteriner hekim olamaz kıyamaz çünkü kadavraydı şuydu buydu ben hayvanları tabiki severim ama tedavi etme isteği var küçüklükten beri. Kısacası hayalini kurduğum meslek ve güzel bir meslek.

İş alanı oldukça geniş. Mezuniyetten hemen sonra iş gücüne katılımı son 3-4 yıldır en yüksek olan bölüm. Sadece hayvan doktorluğu olarak görmeyin; onlarca dalda çalışabileceğiniz geniş olanaklara sahip ve eleman açığının oldukça yüksek olduğu bir meslek.

Veterinerlik degil, veteriner fakultesi. Millet uyanmadan once dusuk puanla tip egitimi alma yoludur. Bazi ulkelerde veteriner fakultelerine girmek tip fakultelerine girmekten daha zordur. Ancak bolum ne olursa olsun talep edildigi kadar degerli ve sokaktaki amcanin kafasindaki kadar zor. Diplomamin uzerindeki DVM (Doctor of Veterinary Medicine) etiketi sokakta boytor ofondo ya donusebiliyor. 

Çalışma olanakları bakımından eğlenceli. Devlet sektörü hariç masa başında pek fazla sıkılmıyor insan. Sürekli aktif. Ayrıca hayvanlarla temas ve Türk ekonomisinin temel taşı olan hayvancılığın önemi de büyük.

Öncelikle üniversiteden mezun olduktan sonra hemen iş bulabildiğiniz bir bölüm ben mezun olalı henüz iki hafta oldu bir tane 3000tl maaşlı işi geri çevirdim, ikincisi ile görüşüyorum. İnanılmaz derecede geniş yelpazesi olan ve her alanda da eleman açığı olan bir meslek. Büyükbaş veya küçükbaş hekimliğinin yanısıra gıda sektöründe rahatlıkla iş bulabilirsiniz. İlaç sektöründe ar-ge departmanlarında ve satış temsilciliği departmanlarında çalışabilirsiniz. Kanatlı sektöründe gerek çiftlik hekimliği gerek serbest veteriner hekimlik yapabilirsiniz. Veteriner sağlık enstitülerinde çalışabilirsiniz. Devlet memuru olup il ve ilçe tarım müdürlüklerinde bakanlığa bağlı hekim olabilirsiniz. Sigorta şirketlerinde expert olarak çalışabilirsiniz. Gümrük veteriner hekimliği yapabilirsiniz. Belediyelerce işe alınarak barınak hekimi olabilirsiniz. Üniversitelerin ve diğer araştırma kuruluşlarının deney hayvanları laboratuarınınj başına geçebilirsiniz. Mezbahalarda kesim sorumlusu olarak kesim öncesi ve sonrası muayeneleri yapabilirsiniz. Şu an için aklıma gelenler bunlar. daha yazamadığım alanlar muhakkak vardır hatta hala "burada da işe girebiliyormuşuz bak" dediğim oluyor ara sıra.

Veteriner Hekimlik evrensel bir meslektir.
1) hekim olduğu için klinik açabilir
2) İlaç firmaları
3) Yem fabrikaları
4) Hayvan hastaneleri
5) kamu kurum ve kuruluşları ( gıda,tarım ve hayvancılık, sağlık , orman v.b)
6) Kanatlı sektörü
7) gıda kontrol
8) tus

İş alanı çok geniş tjk da çalışanda var gıda fabrikalarında var hastanede bile var ben 4500 TL alıyorum.

Tarım Bakanlığı bünyesinde il ve ilçe tarım, ozel çiftliklerde hekimlik, ozel klinik kurma, yem fabriklarinda danışman hekim, büyük marketlerde şarküteri sorumlusu, tjk veteriner hekimlik

Caliskan, uykudan nefret eden, saatlerce ayakta durabilen, bir oturusta 2 kilogramlik bir kitabi ezberleyebilecek herkes ideal adaydir.

Hayvanları ve parayı sevenlere göre

Köklü veteriner fakülteleri var. Uludağ, Ankara, İstanbul, Van, Kars Veteriner Hekimliği için iyi fakülteler. 


Özel açarsan çok saygın ve ekonomik yönden çok iyi olabilirsin. Devlette klasik memur. Maaşlarda Hekim olarak düşük. 

Elbette var. Yurtdışında çok fazla saygın bir meslek. Devlet memuru bile olsanız dilde 70 puanınız varsa bakanlık gönderiyor.

Veteriner fakültesi girmesi kolay, mezun olması zor bir bölümdür. Şimdiden uzun sınav dönemlerine, her fakülteden zor sınavlara hazırlıklı olun.