Türk Alman Üniversitesi
Türk Alman Üniversitesi

Türk Alman Üniversitesi

Türk Alman Üniversitesi

Öncelikle kendi adıma konuşmam gerekirse, hedefim daima uluslarası alanda çalışabilmekti. Böyle bir şey herkesin Hukuk diyince ilk aklına gelen Ankara Hukuk-İstanbul Hukuk'ta bile bana kalırsa pek mümkün değildi. Tercih dönemindeki kararsızlık dolu günlerimde Türk Alman  Üniversitesi'nde Hukuk okuyan biriyle tanışma şansı buldum ve bu okulu araştırdım. Öncelikle iki ülkenin ortak prestij projesi olması, her bölümün Almanya'da bir partner üniversitesinin bulunması, mutlaka her öğrenciye eğitim hayatı boyunca en az bir kez yurtdışı imkanı sunması, bunun yanında Hukuk bölümünde Almanca'nın geçerliliği, Türkiye'nin en büyük ticaret ortağının Almanya oluşu ve Alman şirketlerinin Türkiye'de bu derece çok oluşu, öğretim üyeleri ve profesörlerin %50sinin alman olması, bir devlet üniversitesinden beklenmeyecek düzeyde fırsatlara sahip olması beni çok etkiledi. Bunun yanında 300-400 kişilik amfilerde, mikrofon eşliğinde asla belki de kendisine soru soramayacağım hocalardan eğitim almaktansa, küçük ve az kişili salonlarda, ne zaman istersem hocalarla iletişime geçebileceğim (Hatta hocalarınızla yemekhanede beraber oturabilir veya kahve içerken goygoy bile yapabilirsiniz) bir ortamda okumayı tercih ettim. Böyle fırsatları özel üniversiteler sunamıyorken, bir devlet üniversitesinde bulup tercih etmemek ayıp olurdu.

Yurtdışı imkanları (bkz: burada anlattım, tıklayın), Almanca dil öğrenimi (çok kaliteli), Alman hocalar ve kaliteli eğitim.


Burada gerçekten iyi bir eğitim görüyorsunuz, hocalarınız iyi oluyor ve öğrenci sayısı az olduğundan onlarla birebir iletişime geçebiliyorsunuz. 

Bu okul lisans derecesinde en az 3 kere Almanya'ya doğrudan gitme imkanı sunar. Detaylı olarak bu konunun anlatıldığı güncel yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Link: https://medyaveiletisim.kulup.tau.edu.tr/turk-alman-universitesi-hakkinda/

Öncelikle 1 aylık yaz okuluna kalıyorsun, yaz sonunda yine okul sana Testdaf'a girme imkanı sunuyor. Olmazsa 1 sene daha hazırlık okuyosun bu 1 dönem de olabilir 2 dönem de. Sene başında yapılan almanca yeterlilik sınavında B1 çıkarsan Ocak'a kadar, A1 veya A2 çıkarsan Haziran'a kadar tekrar hazırlık okuyosun. Bu süreçte de B1'sen Ocak'ta Testdaf'a giriyorsun, onu da geçemezsen Haziran'dakine giriyorsun. Yine geçemezsen tekrar yaz okulu ve sonrasındaki Testdaf, daha da olmazsa malesef ÖSYM giriş sıralaman ile başka bir okula yatay geçiş yapıyorsun... Haa tabi yine de okumak istiyorsan, dışarıdan kendin 150 euro ödeyip Testdaf'ı okulun isteği derece ile alırsan direk başlayabiliyorsun.

Hazırlığı hafife alırsanız, çok üzülürsünüz... Türkiye'de karşılaşabileceğiniz en ağır hazırlık eğitimi, ingilizce hazırlık okunan okullarda bile okullar her öğrenci için TOEFL gibi uluslarası geçerliliği olan bir belgeyi zorunlu tutmayıp kendi sınavını yaparken, burada TestDaF adlı merkezi bir sınav zorunlu. Öncelikle sene içerisinde kurlardan başlıyorsunuz, A1,A2,B1,B2 kur sınavlarını min 70 ile geçtiğiniz zaman TestDaF adlı hazırlık geçme sınavına girmeye hak kazanıyorsunuz. TestDaF ise 4 ayrı bölümden(dinleme-okuma-yazma-konuşma) oluşan bir sınav ve derecelendirme U3(3’ün altı, yetersiz seviye),3(B2), 4(B2-C1),5(C1) seklinde. Bu sınavdan özellikle çift diploma ve almanyada okuma imkanlarından yararlanabilmek için her bölümden en az 4 almak zorunlu. Bizim okulumuzda ise bir bölümden 5 alırsanız diğer bir bölümden 3 alma şansınız var. (Notlandırma 5 üzerinden ve son yapılan güncellemeler ile geçme notu olarak 4333 kabul edilmeye başlandı bu demek oluyor ki toplamda 4 bölümden 16 almamız gerekirken artık 13 almamız gerekiyor ancak bu güncelleme sınırlı süre için geçerli şimdilik süresini bilmiyoruz) Bu sınavın kontrolü Almanya'da yapılıp orada sonuçlanıyor, örneğin konuşma sınavında 7 ayrı konu hakkında bilgisayara konuşuyorsunuz ve konuşmanız Alman uzmanlar tarafından değerlendiriliyor, Okuma ve dinleme kısımları 3’er bölümden oluşuyor, yazma kısmında ise verilen bir grafikle alakalı, kompozisyon yazıyoruz ancak bu kompozisyon içerisinde bu grafiğin anlatımını, verilen konunun avantaj-dezavantaj değerlendirmelerini, ülkemizde bu durumun nasıl olduğunu da anlattığımız kısımlardan oluşuyor ve maalesef bu sınavın değerlendirmesiyle okulumuzun alakası olmuyor sınavın asıl zorluğu da buradan geliyor... Tüm bunları sıfırdan başlayıp 9 ayda başarabilmek için gerçekten emek vermeniz gerekiyor..

kesinlikle ulaşım ve yurt olmadığı için tam anlamıyla kampüs hayatı yaşayamamamız..