Biyoloji'yi seviyorsanız bu alanda mastır ve doktora yapabilir ve akademik olarak bir yerlere gelebilirsiniz. Benim izlediğim yol bu oldu. Şu an yurt dışında doktora sonrası araştırmacı olarak çalışıyorum.

Bölüm tercih edin. Ama tabi ki bazı üniversitelerden mezun olmak sizi iş bulma sırasında ön sıralara koyacaktır. Tercih etmeyi düşündüğünüz üniversitelerin öğretimleri ile ilgili bilgi almaya çalışın ve bu bilgiler ışığında tercih yapın.

Yine ODTÜ'yü tercih ederdim. Biyoloji'nin yanında Kimya'yı da okumak isterdim. Çift anadal yapmak isterdim.

Ekonomik olarak rahat olursunuz. İstanbul ile karşılaştırıldığında 3-4 kat daha az paraya ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Tiyatro, sinema ve diğer aktiviteler İstanbul kadar olmasa da öğrenci bütçenizle gidebileceğiniz güzel aktiviteler var.

Ben çocukluğumdan beri Biyoloji'ye ilgi duydum. İlkokulda okumayı sevdiğim ve hepsini okuduğum beş ciltlik bir sağlık ansiklopedisi vardı. Bu daha sonra da devam etti. Her zaman severek ve ilgi duyarak okuduğum konuları içerdiği için Biyoloji'yi seçtim.

Vücudunuzun işleyişini, hayvanları, bitkileri merak ediyor musunuz? O zaman bu bölüm size göre.

Üniversite içinde yurt imkanı mevcut. Sayı ve kapasite olarak en son ne durumda bilemiyorum. ODTÜ'nün tanıtım günlerinde bu tür bilgileri daha güncel olarak alabilirsiniz.

ODTÜ'den mezun olanlar genelde yurt dışına uyum sağlamaları kolay oluyor. Bunun en önemli sebebi dil. Derslerin İngilizce işleniyor olması, araştırma dilinin İngilizce olması sizi bir adım öne geçirir. Ayrıca üniversitede alınan çok kültürlülük yurt dışında adapte olmayı kolaylaştırıyor.

Öğreniminiz sırasında da üniversitlerin yurt dışı üniversitelerle olan çeşitli programları ile yurt dışı deneyimi kazanabilirsiniz. Bu programlardan aklıma ilk gelen Erasmus.

Bunun dışında master ve doktora sırasında Tübitak'ın çeşitli bursları ile yurt dışına 1 yıllığına çıkma imkanınız olabilir. Bu ve bu tür imkanları araştırıp, öğrenmenizi tavsiye ederim.

Sadece bölüm dersleri ile sınırlı kalmayın. Öğrenci topluluklarına da mutlaka girin. Kendinizi her alanda geliştirin. İngilizcenin yanında ikinci bir dil de öğrenin.

Hoşlanmadığım yanı olmadı hiç. Ama üniversite yönetimine tavsiyem bu güzel üniversitenin halkla daha içiçe olması ve yaratılan bu kültürün halka da yansıması. Böylece ortalıkta dolaşan ODTÜ ile ilgili olumsuz önyargılar da yıkılacaktır.

Sadece öğretim değil, eğitim de yapılıyor olması.

Bilgiyi nasıl elde edebileceğinizi öğrettikleri bir üniversite ODTÜ. Başarısının altında yatan ve öğrencilerinin de mezun olduktan sonra başarılı olmalarını sağlayan en büyük etmen bu. Eğer hem bir meslek sahibi olmak, hem de kendinizi bulmak istiyorsanız ODTÜ'yü seçin. Öğretimi kaliteli ve eğitiminiz için her türlü öğrenci toplulukları mevcut.
Hayatınıza yön verirken aynı zamanda en güzel şekilde yaşamak istiyorsanız hiç düşünmeyin : )

Benzer Kişiler

Ecem Özatlan
Ecem Özatlan
Müşteri Deneyimi Değişim Yetkilisi, Garanti BBVA
Mustafa Karaken
Mustafa Karaken
Head of Trade Marketing - Hygiene, Reckitt Türkiye
Alper Eroğlu
Alper Eroğlu
Beauty & Personal Care Marketing Director, Turkey, Iran and Central Asia, Unilever
EMİR DEMİRTAŞ
EMİR DEMİRTAŞ
Arıtma Tesisleri Şefi, Şişecam
Nilgün Kutay
Nilgün Kutay
Desteklenebilirlik Başmühendisi, TUSAŞ
Sezen Öztürk
Sezen Öztürk
Finans İş Ortağı & Yöneticisi, AstraZeneca
Melih Engin
Melih Engin
Head of Advertising Technologies, Nokta
Feyza Aysan
Feyza Aysan
İnsan Kaynakları Direktörü, AstraZeneca
Bülend Avcı
Bülend Avcı
Mağaza İşletme Müdürü, METRO Türkiye
Levent Alptekin
Levent Alptekin
Head of Content, Nokta
Funda Şeniz Bayraktar
Funda Şeniz Bayraktar
Yorulma ve Hasara Tolerans Başmühendisi, TUSAŞ
Zeynep Özatay
Zeynep Özatay
DTDM Grad 2020, PepsiCo
Mert Özçelik
Mert Özçelik
Packaging Operations Senior Department Manager, Procter & Gamble
Sinem Yeldan
Sinem Yeldan
İşe Alım Uzmanı, TUSAŞ
Gözde Nezihe Tuncer
Gözde Nezihe Tuncer
Kalite Mühendisi, Ak Gıda
Kamuran Uçar
Kamuran Uçar
Laundry Regional Category Vice President, Unilever