Eski zihniyete göre Sağlık Yönetimi=Hastane Müdürü'ydü. Ama aslında öyle değil Sağlık yönetiminin birçok kolu var. Çünkü 4 yıllık lisans bölümü ve işletme bölümünden farkı çok fazla yok. İşletme öğrencilerinin gördüğü bütün dersleri görüyoruz ve bunların sağlığı harmanlanmış halini olarak işliyoruz. Hastane içerisinde hasta kabul dışında birçok alanda aktif olabilirsiniz insan kaynakları, pazarlama, lojistik, proje ve iş geliştirme, müşteri hizmetleri vb. hatta sadece hastane odaklı değil sigorta şirketlerinde, pharma firmalarında bile faaliyet gösterebilirsiniz. Tabiki de bu sizin kendinizi geliştirmenize da bağlı. Ama sağlık adı geçen bütün firmalar da ve departmanlarda çalışabilirsiniz.

Sağlık yönetimi bölümü aslinda cogunlukla yonetim derslerinin alindigi bir bolum sadece hastaneler degil farkli alanlarada yonelebilirsiniz.

Şu dönemde bu diplomaya sahip olmadan önce tanıdığınızın olması önemli. Özel sektörde çalışabilmek için bu diplomaya ihtiyacınız yok daha çok tanıdığa ihtiyacınız var. Bu diplomayı alarak çalıştığınız hastanede fark yaratacak kapasite de olmanız kimsenin işine gelmez. Okumanızı tavsiye etmiyorum. Ancak içerik olarak çok kaliteli ufuk açıcı bir bölüm belki ileride kıymeti anlaşılır. fakat şuan için iş umuduyla yazmamanızı tavsiye ederim. Hobi olarak okursunuz orasını bilemem....

Bu yıl sırf bu eski zihniyet yuzunden gidemedim tekrar sınava girdim ve umutsuzca bekliyorum ?

Bende sağlık kurumları işletmeciliği bölümünü okuyorum DGS yapıcam sağlık yönetimi ne geçiş yapıçağım ama kararsızım

gerçekten sorulara neden böyle cevaplar verdiniz tam olarak anlamadım. insanları bölümden soğutmak için mi? yoksa devlete ataması olmadığı için mi? sağlık yönetimi bölümünü seçen arkadaşlarıma şunu önerebilirim ki bölüme girdiğiniz andan itibaren yabancı diliniz yok ise dil bilginizi geliştirmenizi ve daha sonrasında ise bölüme başladığınız ilk yıldan itibaren özel hastanelerde yönetim kadrosunda stajyer olarak 4 yılınızı geçirmeniziii ah para almıyorum vah para almıyorum diye kesinlikle staj yapmayı bırakmayın. son sınıf zorunlu staja kalmadan 1. sınıftan itibaren staj yapmanızı öneririm. Şunu söylemeliyim ki hastanenin departmanlarında çalışmanız için sizi diğerlerinden ayıran özellikleriniz olmalı örneğin; hasta hakları departmanına sorumlu ya da uzmanları genellikle halkla ilişkiler ya da psikoloji bölümünden alıyorlar . Ama bu sizinde ileride o bölümde çalışmayacağınız anlamına gelmiyor. Bana göre 1. sınıftan staja başladığınızda hastanenin bir departmanında değil de departmanlar arası rotasyon yapın. rotasyon sonucunda hangi departmanın size uygun olduğuna karar verin. O departmanda kendinizi en iyi halinde hissediyorsanız zaten sizin özverinizi ve bölüme olan sevginizi görüp staj sonunda emin olabilirsiniz ki sizi uzman yardımcısı olarak hastanede başlayacaksınız zaten ondan sonra yükselebildiğiniz kadar yükselmek size kalmış. Yani burda okuduğunuz yok hasta temsilcisi olarak başlarsınız işin ilk alanı felan böyle şeylere kendinizi kandırmayın. Ben hasta haklarında arkadaşım ik da ve birbaşka arkadaşım ise pazarlama departmanında sevgilerleeee...

Üzgünüm ama sağlık yönetimini önermem, hatta sağlık yönetiminin yanında okumak için ek bir bölümü asla önermek istemem :(

Üniversite tercih dönemi zamanında sağlık sektörünün asla bitmeyeceğini ve her zaman hizmet alanında bir kalıcılığı olduğunu düşünerek yazmıştım.

Sağlık yönetimi bölümü adı üzerinde sağlık yani sağlık demek iş demek iş demek sağlık demek

Insan iliskilerinin iyi oldugu lider vasıflı kimseler için uygundur iş sahası devlette geniş degildir.ders icerikleri size hayatla ilgili cok sey ögretir

Bence herkese göre bölüm değil - çok emek vermen ve sabırlı olman gerekiyor eğer yönetim tarafında çalışmak istiyorsan. Çünkü her ne kadar işletme dersleri de olsa, stajlarında ik,pazarlama vb gibi alanlarda deneyimlerin olsa da günün sonunda Hasta Hizmetleri'nde başlamanın doğru olduğunu iletiyorlar, işin mutfağı vs gibi. Güçlü bir psikoloji gerekli çünkü eğer oradan başlarsan biraz kendini sorguluyorsun. Hasta Hizmetleri programı lise mezunlarına da çalışma fırsatı verdiği için lisans diploması ve lise diplomasının kısa bir sürede olsa eş değer olarak görüldüğü bir yer.


Kısacası, sabırlı, çok çalışkan, sıfırdan başlayacak, asistanlık görevini üstlenecek ve saha da olmak isteyen biriysen çok ideal bir match olacaktır.

Eğer Sigorta şirketlerinde ve devlette değilseniz malesef asgari ücretten farkı yok diyebilirim

Benim bi sorum var sağlık yönetimi bölümünü devlette okumak iş imkanımızı daraltır mı

Öncelikle eğer çap,yandal yapmak istiyorsun okuduğun okuldaki bölümleri araştırmalısın. Bu hangi okulda okuduğuna göre değişen bir süreç. Mesela Marmara Üniversite'sinde sağlık yönetimi okuyorsun kendini uzmanlaştırmak istediğin alana çekebilirsin. Hastane odaklı çalışmak istiyorsan Sosyal hizmetler bölümü ama eğer OSGB ile ilgili bir kariyer düşünüyorsan iş sağlığı ve güvenliği bölümü senin içi ideal olabilir. Acıbadem de okuyorsan yapabileceğin tek çift anadal ya da yandal (çap) psikoloji bölümü oluyor. Bahçeşehir'i araştırmadım ama sağlık yönetimi ile hangi programı birleştirebilirsin bakmalısın. Aslında senin kariyerini nasıl çizdiğin ve hangi alanda uzmanlaşmak istediğin ve çalışmak istediğin yere göre değişkenlik gösteriyor. 


Bence sağlık yönetimi ile herhangi bir çap vb. program yapılmamalı. Okurken aynı zamanda kurumun çeşitli şirketlerinde staj imkanlarım olduğu için belirtmek isterim; hızla değişen bu dünya da eğer sağlam bir kariyer istiyorsan sadece lisans diploması yeterli olmuyor ve istediğin yer eğer pazarlama, proje ve iş geliştirme veya insan kaynakları, finans ise hiçbir şirket seni yüksek lisansın olmadan o alana yönlendirmiyor. Çap yapmaktansa yüksek lisans yapmanızı öneririm. Böylelikle gireceğin şirkete ve pozisyona diğer mezun arkadaşlarından birkaç adım önde başlamış olursun.