Neden Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü?

12 Cevap

Açıkçası liseden Ali Hoca'mın tavsiyesi üzerine haberim olan bir bölümdü. Ancak geldikten sonra yaptığım çıkarımları şöyle sıralandırabilirim.
- Mezunlarına sunduğu ve kendilerini her daim geliştirebilecekleri çok geniş bir yelpaze sunması
- Teknik anlamda donanımlı bir yönetici yetiştirme gayesiyle öğrenci yetiştirmesi ve buna uygun bir programa sahip olması
- Ayrıca kendini geliştireceğin derken klişe olarak değil, yaptığın işe zevkle gideceğin hatta kendi işini kurabileceğin fikirlerin aşılandığı bir bölüm olmasıdır bir kişiyi oraya çeken.
- Kısacası dört sene içerisinde istesen de istemesen de ileride ne yapacağı hakkındaki soru işaretleri kalkmış ve bu doğrultuda donanımlı birisi olarak çıkıyorsun.

Bir işletmede yöneticiler doğru ve hızlı kararlar alabilmek için bu kararları destekleyecek bazı bilgilere ihiyaç duymaktadır. Yönetimin gereksinimini karşılayan bu bilginin bilgisayarlar aracılığıyla işlenmesi ve iletilmesi fonksiyonlarını yerine getiren sistemler "yönetim bilişim sistemleri" olarak adlandırılır. Yani bu bölümün içeriği yoğun olarak bilgisayar yazılımı, donanımı ve bilgisayar ağları gibi konulardan oluşmakla beraber günümüzün en güncel konularından e-ticaret, e-devlet, e-fatura, iş zekası uygulamaları  gibi konulardan da oluşmaktadır. Kendini geliştiriren ve bölümünü seven mezunların işsiz kalmayacağı ve yurt dışında da çalışma imkanı yakalayabileceği bir bölüm. Günümüzde yazılım bilmek tek başına yeterli değildir artık. Bu bölümde gerek bilişim hukuku gibi hukuğa yönelik dersler ve gerek örgütsel davranış gibi işletmeye yönelik dersler ile bu bölümü tercih edenler birer bilişim yöneticileri olarak yetiştirilirler.Kafkas Üniversitesi İİBF Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü yeni açılmış ama öğrencilerinin en iyi şekilde yetiştirilmesinde hakkını veren dersleri yazılım ağırlıklı ender bölümlerden bence. 

İşletme ve bilgisayar bölümünün entegre edildiği, geleceğinin parlak olduğunu düşündüğüm ve 3 sene araştırıp, sınavdan öncede sonrada tercih listemde ilk sırada olmayı başardığı için :)

Sadece işletme okumak yerine, onun yanı sıra programlama, pazarlama, stratejik yönetim gibi iş hayatında yardımcı olacak konuların üzerinde yoğunlaşan bir bölüm. Yani MIS okurken yazılımcı da olunabilinir, işletmeci de, pazarlamacı da. MIS ülkemizde çok gelişmemiş olmasına rağmen revaçta olan bir bölüm ve büyük şirketler de yavaş yavaş MIS mezunlarına ihtiyaç duyuyor.

Bölüm aslında şirketlerin var olan tüm süreçleri üzerine eğitim verdiği İçin sizin hangi alana ilginiz varsa o yöne gitmenizde yardımcı oluyor. Bilgi teknolojileri alanında da çalışabilirsiniz, planlamada da finans departmanında bile size iş var :)

Önceliğim üniversite değil bölüm oldu hep. TM bölümleri çok kısıtlı. İstediğin şey mezunu fazla olmayan, geleceği olan bir bölüm yazmaktı. İş alanı çok geniş gerçekten. İşletme fakültesindeyiz. Burada aldığımız derslerle tüm İİBF fakültesi mezunlarının yapabilceği işleri yapabiliyoruz. Ayrıca programlama bilgimiz oluyor.Türkiye bilişim konusunda birkaç adım geriden gelsede, YBS'nin 2-3 yıl içinde büyük bir patlama yapacağını düşünüyorum.

Arkadaşlar bölüm hem işletme hem yazılım olup gayet önü açık bir bölüm


Ama önemli olan  üniversitenin size yazılım göstermesi bunu iyi araştırın ben Kafkas üniversitesi yönetim bilişim sistemleri öğrencisiyim üniveristemiz yüzde yetmiş yazılım ağırlıklı hocaları da gayet iyi ve yenilikçi Tavsiye ederim Başarılar dilerim

Bir çok sebebi var. İş imkanlarının fazla olması, kendini geliştirebileceğin yüzlerce alan ve iş dünyasının kapılarını açan anahtar niteliğinde olması.

Diğer bir adıyla MIS çünkü diğer bölümler gibi kısıtlı imkanlar dışında sizi x ve y kuşağı için geleceğe hazırlamaya daha yatkın bir bölüm.Aldığınız bilişim eğitimi sayesinde ve tabiki azıcık girişimciliğe meraklıysanız dünyamızın kolaylaşması için oluşacak bir çok yeni startupa neden siz imza atmayasınız? Bunun yanında mezun olduğunuzda büyük firmalarda çalışmak isteyenler ve kendi işini kurmayı düşünenleriniz içinde management dersleri büyük olanak.

Teknolojinin her birimizin ceplerine kadar sızdığı bir yaşam alanında, bilişim teknolojilerinin kullanılmadığı bir kurumun hayatta kalması pek de mümkün değildir. Bu sebepten ötürü kurumların, bilişim sistemlerini kendi bünyelerine entegre etmeleri zorunluluk haline gelmiştir. İş dünyasında, bilişim ve teknoloji altyapıları yeni yeni gelişmektedir, dolayısıyla piyasada ciddi bir eleman açığı oluşmaktadır. Düzce Üniversitesi YBS Bölümü bu açığı kapatmak için kurulmuştur.


Arama motoru optimizasyonu, İngilizce karşılığı “Search Engine Optimization” olarak geçen ve kısaltması SEO olan online bir pazarlama yöntemidir.


Türkiye’de ilk SEO dersi Düzce Üniversitesi tarafından verilmeye başlanmıştır. 2016 yılından itibaren 3.sınıfın güz döneminde verilen bu dersle öğrencilerin bu alanda uzman olmasını hedeflemektedir. Bahar döneminde ise seçmeli olarak verilen SEO II dersi ile öğrencinin proje yapması ve başarılı olması amaçlanmaktadır.


Yönetim bilişim hakkında tüm merak ettiklerinizi sayfamızda cevapladık


https://duzce.edu.tr/yonetim-bilisim-sistemleri/

ben osmaniye korkut ata üniversitesi ybs okuyorum gayet iyi bir bölüm üniversite gayet başarıı alanında uzman kişilerden yazılım dersi alıyoruz

Yönetim bilişim sistemleri nedir? Yönetim bilişim sistemleri kaç yıllık bölümdür? Yönetim Bilişim Sistemlerinde okutulan dersler nelerdir? Yönetim bilişim sistemi geleceği nedir? Yönetim Bilişim Sistemlerinin gerektirdiği özellikler nelerdir? Yönetim bilişim Sistemleri Maaş? Yönetim Bilişim Sistemleri AÖF , Yönetim Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans  https://www.bitercih.com/yonetim-bilisim-sistemleri/