Yeditepe Üniversitesi

Neden Yeditepe Üniversitesi?

19 Cevap

Alanında iyi yetişmiş hocalar,

Laboratuar ve ekipman yeterliliği,

Temiz hava,

Sakin sessiz kampüs,

Öğrenci kulüplerinin işlevsel olmaları.

Batuhan ERSÖZLÜ
Batuhan ERSÖZLÜ
Yazılım Geliştirme Uzmanı, Ford OTOSAN

Özel okulda okuma isteğim hep vardı. Derslerde öğrenci sayısı çok az. Öğretmenlerle birebir ders işlersiniz. İstediğiniz şeyi bizzat odasına gidip kendisiyle konuşursunuz. Protokol diye bir şey neredeyse yok.Kulüpleri inanılmaz etkin ve okul buna gerçekten çok büyük paralar yatırıyor. Okulun kampüs ortamı çok güzel. İstediğiniz gibi eğitim programlarına katılabilirsiniz. Çift ana dal,yan dal,yurtdışı vs. ve gerçekten sandığınızdan daha kolay.Sene içinde bir sürü konferans,tiyatro,etkinlik olur.Takip etmezsen haberin bile olmaz orası ayrı.

Ben üniversite eğitiminin iş hayatına atılmadan önce kendimizi geliştirmek için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum, çünkü hem hala öğrencisiniz, ki bu iş hayatına göre son derece esnek saatleriniz var demek, hem de yeniliklere açıksınız. Bu aşamada da bana destek olacak bir üniversite aradım ve Yeditepe Üniversitesi öğrenci etkinlikleri konusunda son derece atılgan bir üniversite,bir hobiniz, ilgi alanınız varsa mutlaka uygun bir kulüp de vardır ve bu kulüpler laf olsun diye değil, gerçekten çalışıyorlar. Kendinizi geliştirip sosyal bir üniversite hayatı için son derece uygun .Eğer Yeditepe’yi yazmasaydım Cerrahpaşa ya da Marmara olacaktı. Beni çeken özelliklerinden biri de bu imkanları :)

Tıp ayağına bakarsak da; bence az kişi alıyor olması çok büyük bir avantaj, laboratuarlarda hepimize yetecek kadar materyal oluyor,pek çok devlet üniversitesinden farklı olarak (bunu başka üniversitelerde okuyan arkadaşlardan duydum).
Hepimiz bir mikroskopla istediğimiz gibi inceleme yapabiliyoruz. Hocalarımızdan iyi olanlar da kötü olanlar da var tabii ki ama eğitim programı ve ders yoğunluğu bence son derece güzel ,yoğun bir şekilde eğitim görüyoruz, eğitimin İngilizce olması da bir avantaj.

Son olarak özel okul ve öğrenci profilini sakın kafaya takmayın,yok öle bir şey, son derece kardeşçe yaşıyoruz. Burssuzlar rekabeti düşürür de sanmayın, not ortalamalarında ilk 10’dakilerin yarısından fazlası ücretli okuyanlar oluyor genelde.

Henüz çok araştıramadım ama yurt dışında da pek çok okulla anlaşması varmış.

Sosyal imkanları açısından burayı tercih ettim, öğrencilik yıllarımı çeşitli aktiviteler ile renklendirerek kendimi geliştirmek için burayı doğru yer olarak gördüm.

2016 dönemi itibariyle Yeditepe de ders programında değişikliğe gidilecektir.


Şöyle ki

Bahar dönemindeyseniz bahar döneminin dersini almak durumundasınız.

Üst dönem veya alt dönem ders almak artık yoktur.

Ancak böyle bir durum ile ilk defa karşılaşılmaktadır ve herkesi etkilemektedir

Çünkü, öğrenciye taahhüt edildiği için ders seçim konusunda herkes esnek davrandı.

Bu durum öğrenciyi maddi açıdan ve zaman bakımından olumsuz etkileyecek

Zaten 2015 güz dönemi itibariyle

yarı zamanlı çalışan hocaların görevine son verildi yada bazı dersleri kapatıldı
Dersler kapatıldı. Kontenjanlar arttırıldı
Kontenjanların artması hocalarıda olumsuz etkiledi
Fiziki olarak 25-30 kişiye müsade eden sınıflar 50 kişiye çıkartıldı


http://www.change.org/p/yeditepe-üniversitesi-rektörlüğü-yeditepe-üniversitesi-ders-programlarındaki-değişikleri-geri-alın


Not: Tercih yaparken bu durumuda göz önünde bulundurmanız sizlerin yararınadır.

Aslında bakarsanız Atatürkçü düşünce sistemini benimseyerek eğitim veren bi kuruluş olması başta olmak üzere sosyal imkanları kampüs ortamı ve akademik desteği gibi şu an sayabildiğim nedenlerden dolayı burdayım.

İstanbul'da ve özel üniversitede okumak istiyorsanız ve eğer burslu okumayacaksanız ücret konusunda Koç,Sabancı ve Bahçeşehir Üniversitesi'nden sonra gelen, kalite ve eğitim konusunda da hemen hemen aynını söyleyebileceğim üniversite olduğu için Yeditepe Üniversitesi.

Aslında Yeditepe’den nefret ediyordum çünkü, herkes “Aman orda burslu okunmaz, zengin çocukları seni ezer.” şeklinde önyargılarını kusuyordu. Ama puanım geldiğinde özel hukuklardan Yeditepe tuttu. Normalde Ankara Hukuk, Marmara, İstanbul gibi üniversiteler de oluyordu ama, özel üniversitelerin imkanları çok daha fazla olduğu için herhangi bir özel üniversitede okumak istiyordum. Bu imkanların arasında; yurtdışı eğitimi, çift ana dal, yan dal, dil eğitimi vs. var.

Açıkçası o biraz tesadüf oldu diyebilirim. Yüksek bir puan alıp da derece yapmayı beklemiyordum. Fakat öyle oldu ve evime özel üniversitelerden bir yığın broşür yağdı. Ben de bu üniversiteyi öyle farkettim ve bölümüm için avantajlı olacağını düşündüm. Çünkü eğitim fakültesi okuyorum ve Yeditepe İstek Vakfı'na bağlı bir üniversite. İstek Vakfı da yirmiden fazla liseye sahip. Mezun olduktan sonra iş bulmanın daha kolay olacağını düşündüm. Bir de tabi ki burs olanakları da bu üniversiteyi seçme sebeplerimden biri oldu.

Diğer Üniversitelere nazaran bölüm değiştirme imkanlarının çok daha fazla olması, her türlü etnik grubu, tercihi, kişileri, farklı anlayışları kabul edebilen yenilikçi,kozmopolit bir üniversite olması.

Fiziki şartlarını diğer okullara göre kıyasladığımda daha iyi bulduğum için. Sınıfların az kişi olmasının mimarlık eğitimi için önemli olduğu için.

Adı duyulmuş kolay burs imkanı veren üniversite

İstanbul'da bulunması, eğitiminin ingilizce olması, alanlarında uzman, iyi ve deneyimli hocalardan oluşan akademik kadrosu bulunması, kullanışlı ve dönemin en gelişmiş cihazlarını bulabileceğiniz ve kendiniz de kullanabileceğiniz labovatuarlarının bulunması, dilediğiniz her aktiviteyi rahatça yapabileceğiniz, arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirebileceğiniz, istediğiniz tarzda yemek yiyecek yer bulabileceğiniz, yürüyerek kampüste istediğiniz yere ulaşabileceğiniz güzel, güvenli bir kampüsünün olması, öğrenci yurdunun kampüsün içinde yer alması dolayısıyla hem yemek yerlerine hem sınıfa çok yakın bir yerde güvenli bir şekilde kalabilme imkanı vermesi, özel üniversite olması nedeniyle öğrenci sayısının daha az olması dolayısıyla öğretmenlerin öğrencilerle daha fazla ilgilenmesi..bu koşullar ve olanaklar benim Yeditepe'yi tercih etmemi sağladı.

Mezun olana kadar kendinizi en çok özel üniversitelerde geliştirebilirsiniz. Nedeni ise imkanları ve hocalarıdır. Öncelikle Yeditepe hocaları bakımından kesinlikle çok iyi bir yerde ayrıca sağladığı imkanlar da öyle. Burs alamayanlar veya P alabilenler için fiyatları da gerçekten uygun diğer özel üniversitelere göre ve bir veya birkaç yıl içinde burs da alabilirsiniz. Ayrıca neredeyse her spor türünü bulabilirsiniz. Mesela ben 14 yıl basketbol oynadıktan sonra bu sene Yeditepe' de Korfbol' la tanıştım. Biliyorum sizde daha önce adını duymamışsınızdır..

Akademik kadrosu güçlü olan sayılı vakıf üniversitelerinden birisidir. Kampüsü içinde kayışdağı ormanı yer alır ve istanbulun hem merkezinde hem de doğayla iç içe olma özelliği vardır. öğrenim dili ingilizcedir ve bu mezun olunduğunda 1-0 öne alır sizi. ayrıca hiç bir ortalama vs bakılmaksızın ingilizce hariç 20 farklı yabancı dili de öğrenme imkanımız var. üniversitemizin İstanbulda yer alması sebebiyle bir çok uluslararası fuar, seminer ve etkinliğe kolayca katılabiliyoruz.

Tamamen sıralamadaki kaymadan kaynaklı olarak önümdeki çoğu kişinin başına geldiği gibi kendimi Bahçeşehir Üni. yerine Yeditepe Üni. de buldum. İlk başta hayal kırıklığı yaratmış olsada şu an gayet memnunum. Akademik kariyer yapmak isteyen arkadaşlar için bulunmaz tarzda değerli bir okul, tabi eğer hakkını verirseniz. Avukatlık düşünen arkadaşlar içinse okulun yoğun ders programına aldırış etmeden seçmelerini öneririm zira avukatlık en tempolu mesleklerden biri, yoğun çalışma temposuna yatkın değilseniz Yeditepe yi değil hiç bir hukuk fakültesini tercih etmeyin, ha eğer ben çok çalışkanım üstesinden gelirim diyebiliyorsanız da yoğun ders programı sizi zaten zorlamaz aksine meslek hayatında olası bocalama döneminizi kısaltır. Çoğu kişinin dediği gibi ders programı saçma sapan derslerle şişirilmemiştir, bu bölümde saçma bir ders varsa o da Almancadır. Onuda saçma yapan bunca yoğun ders üzerine tuz biber olması değil, öğrencilerin yoğun baskıları ve okutmanların acıma duygusu ekseninde derslerin safsaklanmasıdır. Tercih edecek arkadaşlara önerim çoğu dersine girmediği hocaların derslerini saçma bulan kişilerin önerileriyle değil, her dersten az da olsa bir şeyler kapmayı amaç edinen kişileri feyz almalarıdır; nitekim hukuk okumakla hukukçu olunmaz biraz da bilgiye aç olmak gerek. Yeditepe Hukuk Fakültesi Haluk hoca sağ olsun sizi kusana kadar bilgiyle besler ama merak etmeyin kusmaya yakın mezun olursunuz.

Tıp istediğim ve puanım özele yettiği için Yeditepe’yi tercih ettim.

Bölümünü görerek bilerek seçme özgürlüğü, maddi manevi her türlü imkan, insana değer verilmesi, kampüsü, rektöre fikrini onaylamadığını söyleyebilmek ve onun size kendisini anlatmak için çaba göstermesi. Son olarak hocaların kapılarını sürekli açık tutmaları (bazen içeri kediler bile girebiliyor.)

Özellikle İstanbulda tüm bölümlerini bir arada bulunduran kampüs üniversitesi olmasının yanı sıra şehre ve biz gençlerin kendisini sosyal olarak geliştirebilecekleri merkezlere konumu. Ayrıca hem kulüpleri hem eğitim programlarıyla en önemli yıllarımda bana en iyi birikimi verebileceğine inandığım tek yer