Neden Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü?

15 Cevap

Fizyoterapi öğrenim gördüğünüz esnada teorik bilginin yanısıra pratiğe daha çok dayalı bir bölüm. Siz öğrenci olarak aktif olarak yer alıyorsunuz derslerde. Mezun olduktan sonra işsizlik sıkıntısı çekmeyeceğiniz bir bölüm. her şehirde de yapılabilir. bölgesel bir yığılma söz konusu değil. mesleki hazza gelirsek; işte asıl olay burada başlıyor. Çünkü fizyoterapi çok fazla emek ve sabır isteyen bir meslek. bir hastayı bir hekim 1 kez görecekken siz aynı hastayı 1 yıl tedaviye alacaksınız. Ama tedavi esnasında hasta gelişimini görmek, alacağınız feedback başardığınız kanıtı olacak.

Ben lys den aldığım puana göre tercih yaptım ve tıp diş gelmediği için ftr geldi. tercih yaparken tam olarak ne iş yaptığını bilmediğim bir bölümdü. internetteki araştırmalarım sonucu olumlu bir kanıya varmıştım ama okula başlayınca öyle olmadığını gördüm. ben ataması kolay olduğu için tercih etmiştim fakat şu an devlete alımlar düşük ve puanlar oldukça yükseldi. 2016 kpss sonuçlarına göre ilk alımda muhtemelen 85- 90 puan seviyesinde olacaktır diye tahmin ediyorum. bölümü bilmeden sırf puanı yüksek diye bu bölümü yazmayın. sonra çok pişmanlık yaşarsınız. mesleğin tanımında sporcu vs . çalışır diyor fakat yılda 20-30 fizyoterapist ihtiyacı ancak doğuyor. 2016 da alıncak kontenjan sayısı 4500 civarında. yani 3-5 yıla kadar bütün boşluklar dolacak ve bir sürü meslektaşım işsizz kalacak gibi görünüyor. yine de tercih siizn

Fizyoterapi oldukça sabır ve emek isteyen bir bölüm ancak çabalarınızın sonucunu görmek paha biçilemez. Çoğu insan için önemsiz olan bir ayrıntı bir hareket başka bir insanın hayatını daha iyi hale getirebiliyor. Bunu gördüğüm için bu mesleği seçtim. Bunun yanısıra gerek fizyoterapi gerek ise sağlık bilimlerinin diğer alanları olsun iş imkanı açısından çok büyük fırsatlar sağlıyor. Mezun olduğunuzda sıkıntı çekmeyeceksiniz diyebilirim.

İnsanlara yardım etmeyi sevdiğim için,

Sağlık alanı hedeflediğim için,

Çocukluktan beri hayalim olduğu için :)

Günümüzde insanların yaşam koşullarının değişimi, teknolojinin insanı tembelliğe itmesi, kişilerin kendine dikkat etmemesi sonucu toplumda sağlık giderek bozuluyor. Toplumun çok büyük bir kısmı bel ve boyun ağrısından şikayetçi. Bu nedenle halkın sağlığını koruyucu önerilerde bulunmak ve mevcut rahatsızlıkların giderilmesini sağlamak gerektiğinden fizyoterapi giderek aranan bir meslek haline gelmekte. Ayrıca Fizyoterapinin iş alanı içerisinde yalnızca ortopedik sorunları olan kişiler değil nörolojik, kalp ve akciğer hastalıkları, gelişimsel rahatsızlıkları olan çocuklar, hatta hasta bireylerin dışında sağlığını korumak isteyen insanlar bulunmakta. Bu nedenle insanlara faydam olacağını düşünerek FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON.

Bizler, hani gizli kahraman derler ya, biraz arkada kalmış, pek bilinmeyen ama sahnedeki performansta etkisi büyük olan, sağlık sektörü personelleriyiz.Bana ne yapar diye sorulduğunda, cevap vermekte çok zorlanıyorum aslında çünkü öyle geniş bir çalışma alanları var ki fizyoterapistlerin...
Ama özetle doğuştan veya sonradan edinilen, bir takım rahatsızlıkların doğurduğu, doğurması muhtemel sonuçları kendi birtakım tedavi konseptlerimizle, egzersizlerle, elektroterapi modaliteleri ile tedavi etmek veya önlemektir. Bunun için de fonksiyonelliği, bağımsızlığı olabilecek en iyi seviyeye getirmek en temel amaçtır. Ve ortopediden kalp damar cerrahisine, çocuklardan spora kadar geniş bir alanda gizli kalmış fizyoterpistler vardır.

abim de aynı bölüm mezunu olduğundan dolayı.

Istanbulda tıp ve diş hekimliği olmazsa seçilmesi alternatif bir bölüm. Her şeyden önce  emekleyemeyen ya da yürüyemeyen bir çocuğun yürümesine vesile olmak gibi pek çok manevi doyumu yüksek bir bölüm. Öyle anlar var ki sevinçten aileyle ya da hastayla birlikte başarmanın hazzıyla ağlayabilirsiniz :) 

Isteidiğim ve severek yapabileceğimi düşündüğüm bir bölüm :)

Afyon şehri sağlık alanında oldukça gelişmiş bir şehir. 2012 yılında 4 milyona yakın hasta ağırlamıştır. ayrıca kaplıcaya yönelik tedavilerde de öncü şehirlerden birisi. yeni yapılan fizik tedavi hastanesinin türkiyede örneği çok az bundan dolayı fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümünü tavsiye ederdim ancak şu anda bu bölüme gelen çok pişman olur.

türkiye'de ki fzt ihtiyacının fazla olması. doktorların kurtardığı hayatlara analam katmak için.

Sağlık alanında belki de hastalarla en fazla vakit geçiren meslek grubudur. Hayat kalitesi oldukça düşmüş hastalar gelir önünüze. Çeşitli hastalıklardan dolayı birçok fonksiyonunu kaybetmiştir; yürüyemiyordur belki ya da yüz felci geçirmiştir. Doktor tanıyı koyar, tedavi için hasta size gelir. Sabırla, umutla tedaviye alırsınız; her seansta biraz daha ilerleme kaydedebilme beklentisiyle. Ve işinizde gerçekten uzmansanız güzel bir mutlu son bekler hastanızla sizi. İdealist bir insansanız; kendinizi sürekli yenileyebilecek, mesleğinize sahip çıkabilecekseniz; çalışma disiplinine sahipseniz, paradan çok hastayı sağlığına kavuşturma amacı güdüyorsanız bu meslek tam size göre :)

Manevi haz olarak birçok meslekten önde bir meslek. Mesleki haz konusunda ise gelirsek seçim nedenim burada çünkü fizyoterapi çok fazla emek ve sabır isteyen bir meslek. Belki bir hastayı bir gün görecekken bir hastayı bir yıl görüp tedavi edeceksiniz. Bunun karşılığı olarak da hastanın sağlıklı ve mutlu hayatına dönüşünde onun birebir yanında olacaksınız.