Bu soruya sektörel bazda net bir cevap vermek mümkün değil.


İşletme mezununun alacağı maaş çalıştığı sektöre ek olarak, çalıştığı şirketin maaş skalasına, bu şirketteki pozisyonuna, kademesine, tecrübesine göre bile değişiklik gösterebilir.

"Kendini geliştirmiş" bir işletme bölümü mezunuysanız çalışamayacağınız bir alan yok gibi bir şey. (Şirketlerin genel müdürlükleri, bankalar, KPSS ile birlikte Ticari hakimlik, Denetçilik vb.) Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Koç Üniversitesi, ODTÜ gibi yerlerin mezunu iseniz yüksek ihtimalle işsiz kalmazsınız.

Öğrencileri ile ilgili ve bir sorun yaşadığınız zaman direkt muhattabınızı bulabiliyorsunuz. Sorununuz çözülmezse ve en kötü ihtimalle çözümü konusunda hiçbir yol bulamazsanız Twitter üzerinden bile rektöre ulaşabiliyor ve kendisinin yönlendirmesiyle muhattabınızla iletişime geçebiliyorsunuz.

İnsanları yönlendirmeyi, yönetmeyi seviyorsanız; kendinizi ileride kurumsal bir şirketin yönetim departmanlarından birinde hayal ediyorsanız kesinlikle İşletme bölümü. Tek sıkıntısı çok mezunu olması. Fakat bu sizi korkutmasın veya yıldırmasın yapacağınız kariyer ve çalışma hayatınızda alacağınız maaş kendinizi geliştirmenize bağlı. Türkiye'de diğer bölüm mezunlarının tamamı şu an iş sahibi diye bir şey söz konusu değil. İşletme okuyorsanız kendinizi sürekli geliştirmeye yönelik faaliyetlerde bulunmalısınız, yabancı diliniz yoksa mutlaka bir yabancı dil öğrenmelisiniz. İş konusunda bir sıkıntı yaşamamanız için de Boğaziçi Üniversite, İstanbul Üniversitesi, Koç Üniversitesi, ODTÜ'den birinde İşletme okumanızı öneririm.

Türkiye'nin en köklü üniversitesi, kurumsal şirketlerin işe alımlarda dikkat ettiği üniversitelerden biri, en başta İstanbul gibi bir şehirde okuyorsun kendini geliştirebilmen için her türlü fırsat var.