Bence bu sorunun cevabı endüstri mühendisliği ve diğer mühendislikler arasında farklılık gösteriyor. Bence endüstri mühendisliği seçmek isteyen biri, üniversite kulüplerinin ve kendisinin aktif olup olmadığına daha fazla dikkat etmelidir. Endüstri çok dinamik bir bölümdür ve tamamen kendi kendini geliştirmen gerekir. Okul bunun için sadece bir araçtır. Üniversite seçmekten çok aktif olan okulu secmeni tavsiye ederim endüstri mühendisliği icin. Diğer mühendislikler daha teknik endüstriye göre. Onlarda da üniversitenin adından çok, üniversite bölümlerinin yetkinliğine dikkat edilmeli. Unutulmamalı ki, her adı olan okulun her bölümü iyi değildir. Mühendislikte özellikle hangi mühendislik tercih edilecekse, üniversitelerin imkanları araştırmak ve hocalarının yetkinligine dikkat etmek önemlidir. Yoksa sırf adı yüzünden secilen üniversiteler hayal kırıklığı yaratabilir.

Aslında bir çok kişi üniversitenin seçtiği bölümden bile daha önemli olduğunu düşünüyor. Hatta günümüzde ‘bölüm değil üniversite seçmek’ kavramını sıkça duyuyoruz. Tabiki okuduğumuz üniversite ve eğitimi bizim için çok önemli bir etken fakat şöyle bir gerçek var ki kişi kendini geliştirmediği sürece hangi üniversiteyi seçerse seçsin ona bir şey katamayacaktır. Yani aslında bütün olay kişinin kendisinde bitiyor bu yüzden sevdiğiniz, istediğiniz bölümde, çabaladığınız ve kendinizi sürekli geliştirdiğiniz sürece hangi üniversitede okuduğunuzun fazla bir önemi kalmıyor :)

Bu soru için herkesten farklı bir şey duyabilirsiniz. Çünkü kişiden kişiye değişebilen bir soru. Eskiden hep duyduğum üniversite isminin daha önemli olduğuydu. Ama şu an gördüğüm duyduğumdan çok farklı. Ben de üniversitenin biraz da olsa önemli olduğunu düşünüyorum ancak bu aradaki durumu öğrenci kendini geliştirerek kapatabilir. Çeşitli eğitimler alarak,  çeşitli topluluklara katılarak, yabancı dil öğrenerek, kendi istediği alanda araştırmalar yaparak bu mümkündür. Artık hepimizin elindeki imkanlarla bunlar mümkün hale geldi. :)

Mertcan Alganoğlu
Mertcan Alganoğlu
Growth Team Member, Kunduz

Merhabalar,


Endüstri mühendisi öğrencisi olarak 1. ve 2. sınıfta havuz derslerinin yanında,  (tüm öğrencilerin aldığı matematik, fizik, kimya gibi...) bilgisayar programlama dili olan Java, çizim programı olan Autocad, malzeme ve  statik gibi dersleri almaktayız. 


3. ve 4. sınıfta ise tamamen kendi bölümümüze yoğunlaştığımız yön eylem, üretim planlama, ergonomi ve simülasyon dersleri başta olmak üzere ilerlemek istediğiniz departmanları destekleyecek seçmeli derslerimiz ile de eğitim ve öğretim hayatımızı tamamlayabiliyoruz.


Genel olarak derslerin yapısından bahsetmem gerekirse de derslerimizin tamamı İngilizce işlenmekte, çoğu derste proje yapmaktayız. Projeler de genellikle takım çalışmaları ile oluyor ve sonunda sunum ile hocalarımıza sunuyoruz. Başta bunlar korkutsa da zamanla alışıyorsunuz ve her alanda size çok büyük fayda ve kolaylık sağlıyor.


Sinem Topaç
Sinem Topaç
İnsan Kaynakları Stajyeri, Dimes

Merhaba :)


Marmara Üniversitesi alanında kendini fazlasıyla geliştirmiş hocalara sahip. Bu hocalardan ders almak bizler için büyük bir avantaj. 


Günümüzün küreselleşmesiyle ingilizcenin önemi daha da arttı. Marmara Üniversitesi de bu konuda titiz. Bölümün %100 ingilizce olması iş hayatımızda önde olmamızı sağlıyor. Ayrıca hazırlık eğitimi de devlet okullarına nazaran gayet iyi. Hatta anadili ingilizce olan yabancı hocalar derslerimize girebiliyor.


Mühendislik fakültesi Göztepe/Kadıköy'de bulunuyor ve çok merkezi bir konum. Ulaşım ve konaklama konusunda birçok seçeneğe sahipsiniz. 


Anadolu yakasında olması da, Avrupa yakasına göre maddiyat açısından kolaylık sağlıyor.


Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü (MieS), okulumuzun en aktif kulüplerinden. Bir endüstri mühendisi için en önemli şeylerden biri de aktif olmaktır esasen. Kulüp bu konuda size yardımcı oluyor ve aynı zaman da okula adapte olmanızı kolaylaştırıyor. 

Endüstri Mühendisliği bölümünde 3. ve 4. sınıfta iki tane zorunlu stajımız bulunuyor. 30 iş günü üretim ve 30 iş günü bilişim departmanlarında toplam 60 iş günü zorunlu stajımız var. Stajları kendi imkanlarımızla, istediğimiz şirketlerde ayarlayabiliyoruz, Marmara Üniversitesi SGK'yı karşılayarak bizlere destek oluyor.

Marmara Üniversitesi'nin içerisinde Özmen Aktar ve Handan Ertuğrul olmak üzere üniversiteye ait 2 tane kız öğrenci yurdu mevcut.Birisi 6-8 kişilik diğeri ise 4 kişilik odalardan oluşuyor.Sene başında bu yurtlar için başvuru Marmara Üniversitesi'nin kendi sitesinden alınıyor.Başta çıkmazsa bile daha sonra kontenjan açıldığı takdirde arayabiliyorlar.Üniversite içinde erkek yurdu mevcut değil. Ancak KYK yurtları ve özel yurtlar mevcut.Okulumuza en yakın KYK yurdu olarak Akkadın Hacı Tarhan Kız Öğrenci Yurdu, erkekler içinse KYK Mimar Sinan Öğrenci Yurdu bulunuyor. Eğer devlet yurdu çıkmazsa veya maddi imkanlarınız yeterliyse okula yakın çok sayıda özel yurtlar da mevcut.

Evet, etkinliğimiz ücretsizdir.Başvuru linkine bio'dan ulaşabilirsiniz.