Üniversite sınavına girerken aslında tercihim maliye değildi. Puanım diğer yüksek puanlı bölümleri de tutarken ben maliyeyi tercih ettim. Çünkü mülkiye 1877'den bu yana bir çok siyasetçi, bürokrat, devlet kademelerinde iyi yerlere gelmiş insanlar çıkarmıştır. Disipliniyle, tarihiyle okunabilecek bir okuldur. Kpssde maliyenin diğer bölümlerden bir adım önde olması beni tercih yapmaya itti.

maliye bölümü gerek hukuk bilgisi açısından gerekse maliye ve ekonomi açısından donanımlı bir bölüm. nerdeyse bir hukukçu kadar hukuk bilgisi, ekonominin genel işleyişi, muhasebe, finans içerikli olduğu için çalışma alanı çok.

Tanıdığım üst seviyedeki çoğu kişi maliye mezunudur. Kaymakam, Maliye Müfettişi, Sayıştay, Denetçi, İdari Hakim, Vali ...
Özel sektörde de maliye mezununun daha çok tercih edildiğini düşünüyorum.

İİBF de ki bölümler arasında iş olanagının daha yüksek olması nedeniyle maliye bölümünü tercih ettim. Gerek kamu gerekse özel alanda diğer iibf bölümlerine nazaran daha avantajlı. üstelik idari hakimlik düşündüğüm için bu bölümü tercih ettim. Diğer iibf bölümlerinin hiç birinde bu olanak yok ..

Çünkü bir ülke için en önemli konu aslında Maliyedir ve derler ki bir ülkeyi yıkmak istiyorsanız maliyesini çökertin.. Bu nedenle Maliye hem ekonomi hem hukuk bilgisi hem de günümüz koşullarıyla vergi kavramına yorum katabilmeyi ve bunlara daha objektif bir pencereden bakmayı öğretir. Bu nedenlerden dolayı Maliye tercih edilesi bir bölümdür..

İİBF'nin en kapsamlı iş bulma oranı en yüksek bölümüdür kendileri. Her alanda kolaylıkla iş bulunabilir. Para insanın gözünde sadece bir kağıt parçası olmaya başlıyor bir yerden sonra...

ibf nin en popüler ve en rahat iş olanağı olan bölümüdür maliye.herşey yapar bu adamlar :D

Kpss'de yerleşme oranı yüzde 85..iş imkanlarıda sınırsız :) mezun olunca her türlü iş bulabilirsiniz :)

kamusal alnada mali müşavirlik denetmenlik idari hakimlik müfettişlik vs.

kamusal alnada mali müşavirlik denetmenlik idari hakimlik müfettişlik vs.

Maliye benim için her şeyden önce girişimdir kişinin kendini tanımasını kendisini rahat ifade edebilmesini sağlar. En önemlisi birey farkında olmasada aldığı dersler gördükleri, duyduklarıyla her hangi bulunduğu bir ortamda alt yapısından dolayı birey bilgilidir ve bu onda özgüven duyusunu arttırır.
Maliye bölümü birazda kendisine güvenenlerin bölümüdür.

Dikkatli, hesap yeteneği olan, sözlü iletişimi kuvvetli, işini takip edebilecek kişilere göre bir bölümdür.

maliyye bölümü onu sevenler için iş olanaklarına daha iyi sahip olmaq için koryera kurmak için buna ilgi çeken her bir kişiyi etkilendirer

maliye bölümü kabaca dikkat eksikliği yaşamayan, ayrıntıları bulup çıkarmayı seven, uzun ve her kelimesi önemli yazıları sıkılmadan okuyabilen, yorum kabiliyeti olan kişilere göredir demek mümkün.

 Bu bölümü tercih edecek kişiler ekonomi ve hukuk alanlarına ilgili, analitik düşünebilen kişiler olmalı.

Maliyede sizi kimse devasa bir matematik ile yüz yüze bırakmıyor aksine daha çok sözel bir bölüm ağırlıklı hukuk vergi kamu maliyesi vb sözel ve yorumsal dersleri kapsıyor.. Bir kaç vergi hesaplamaları için ise hesap makinesi kullanıyorsunuz sınavlarda dahil serbest oluyor.. 

Tabi ki seçmelisin. Öncelikle bölümün adı Maliye olduğu için genellikle muhasebe ile karıştırılıp genellikle sayılarla iç içe olduğumuzu zannediyorlar. İlk ve son senelerde azda olsa illa matematik görüyorsunuz ama onun dışında hukuk , mahalli idareler , devletin mali yapısı vs gibi dersler görüyorsunuz onlarda sözel ağırlıklıdır. Seçmenizi tavsiye ederim.

Seçebilirsin. Çünkü Maliye daha çok vergi hesaplamaları üzerine bir bölüm. Vergi hesaplamalarında genel olarak dört işlem kullanacaksın ve bu seni zorlamaz. Maliye bölümünde kamunun ekonomik düzenini göreceksin. 1. Sınıfta hemen hemen her bölümde olduğu gibi matematik dersi göreceksin fakat bir şekilde üstesinden gelebilirsin. Maliye belki de matematiğin iyi olmamasına rağmen seçebileceğin en iyi bölümlerden birisi.

Ortalama bir matematik bilgisi bölüm mezuniyeti için yeterli olacaktır fakat ne kadar iyi matematik bilgisine sahipseniz işiniz kolaylaşır

Zor bir bölüm ama bu zorluk bölümü seçmeye engel değil düzenli olarak çalışan insanların gayet rahat mezun olabileceğini düşünüyorum.

Maliyede sizi bekleyen en temel konu Vergi(tax)'dir. Bu kavram üzerine kalın kalın çok kitaplar okuyacaksınız merak etmeyin ;) toplam 50 dersin(4 yılın tamamı) 40-45i vergidir. Bunun haricinde iktisat, muhasebe, hukuk dersleri önemli detaylardır. Çalışır ve bölümünüzü severseniz hiç bir şey zor olmayacaktır sizin için.. 

Eğlenceli bir bölüm muhasebe ve hukuk alanın da doyum noktasına ulaşıyorsunuz. 

İibfdeki tüm bölümlerin gördüğü dersleri alıyor neredeyse.


Mikro-Makro iktisat 


iktisada giriş


işletme giriş


muhasebe


medeni hukuk 


borçlar hukuku 


anayasa hukuku 


para teorisi


vergi teorisi


vergi politikası


Bankacılık ve finansman


kamu maliyesi


tercih edeceğin okulun bölüm ders planlarında yazıyordur

Temelde 3 ders bulunmakta İktisat, Hukuk ve muhasebe, bu derslerin yanında maliye teorisi, sosyoloji gibi yardımcı derslerde verilmekte.

Maliye bölümünde kamu hukukukunun alt dalı olan vergi hukuku alanında yetkinlik kazanmanızı sağlayacak dersler vardır. Bunlar: Vergi usul hukuku, Özel vergi hukuku(Türk vergi sistemi) Vergi ceza hukuku, Vergi yargılaması hukuku, Vergi icra hukuku. Bunların yanında Anayasa hukuku, İdare hukuku, Borçlar hukuku dersleri vardır. Hukuk dersleri dışında iktisatçılar kadar ayrıntılı olmasa da mikro iktisat ve makro iktisat derleri vardır. Yine işletmeciler kadar muhasebe bilmek bir maliye öğrencisi için oldukça önemli olduğundan finansal muhasebe, şirketler muhasebesi, maliyet muhasebesi, finansal yönetim ve finansal tablolar analizi dersleri verilir.