problem çözme iştahı, araştırma, pes etmeme, deneme gibi özelliklerin olması gerektirir. Her üniversitenin eğitimine göre değişkenlik gösterebilir fakat yazılım+sistem ağırlıklı bir eğitim alıyorsanız ciddi anlamda araştırmacı ve problem çözme iştahınızın olması gerekebilir.

Dijital pazarlama, herhangi bir ürün veya hizmetin dijital ortamlarda pazarlanmasını içeren tüm işlemlerdir. En bilinen teknikleri Google Ads(Adwords) ve SEO'dur. Google Ads, Google'ın reklam verenleri ve reklam yayıncılarını bir arada buluşturan, kendi platformlarında reklam yayınlanması sağlayan bir üründür. SEO ise arama motorlarında üst sıralarda gözükmek için yapılan organik çalışmalardır.


Ek olarak terimlerin tam netleşmemesi sebebiyle Sosyal medya pazarlaması, içerik pazarlaması, e-mail pazarlaması gibi maddelerde dahil edilebilir. 


Detay için Dijital pazarlama ve SEO alanında bir çok içerik ve gelişmelerin paylaşıldığı https://dijitalpazarlamadunyasi.com/ adresi işinize yarayabilir.

Dijital pazarlama ile geleneksel pazarlamanın en temel farklarından biri hızlı dönüşüm ve analiz edebiliyor olması. Ayrıca düşük bütçeler ile her kobi kendi dijital pazarlama senaryolarını oluşturabilir. Dijital pazarlama da önemli noktalardan biri de veri. Müşteri satın alma eğilimlerini en yakın olarak, dijital pazarlama ile analiz edilebiliyoruz. Kullanıcıların yaptıkları hareketler ve alışverişlerden yola çıkarak gelecekte ne gibi alışverişler yapabileceği, hangi ürününün hangi kullanıcıya pazarlanması gerektiğini dijital pazarlamada yapılan reklam dönüşümleri veya veriler sayesinde yapabiliyoruz.