LinkedIn profilimi düzenlerken nelere dikkat etmeliyim?
Transkript

Linkedin’deki tüm alanları doldurmak çok önemli çünkü tamamını doldurduğunuz zaman Allstar niteliği kazanıyorsunuz. Bu yüzden mutlaka Allstar olmaya çalışın ve hangi nitelikleri doldurduğunuza dikkat edin. Birinci sırada profil fotoğrafı var. Ben profesyonel ve kurumsal olmayan fotoğraflarla çok karşılaşıyorum. Arkadaşlar lütfen buna dikkat etsinler. Profili hızlıca doldurmaya başladığınızda o alan doldurulması zorunlu bir alan olduğu için masaüstünde ne varsa ekleyip geçiyorlar ve sonradan değiştirmek zor olabiliyor. Artık insanlar sizinle fiziksel olarak karşılaşmadan önce sizi dijitalde araştırıyor ve oradaki fotoğrafınızla karşılaşıyor. Dolayısıyla bu durumda nasıl görünmek istediğiniz çok önemli. Bunu düşünerek kurumsal bir fotoğraf koymak daha anlamlı olur.

 

İkinci olarak profil fotoğrafının altındaki Headline yani Başlık kısmıdır ama ben ona Slogan diyorum çünkü sizin kişisel markanızın dijital dünyadaki sloganınızı yansıtıyor. Pek çok kişi oraya iş aradığına dair bir şeyler veya kendi unvanını yazıyor ama ben bunu önermiyorum. Marka yönetimi olarak düşünürseniz orası bir profil kartıdır. Orada cezp edici bir profil kartı hazırlamanız gerekiyor ki insanlar merak edip profilinize girsinler. Bu yüzden Headline kısmında biraz yaratıcı olup kendilerini, tutkularını, olmak istedikleri kişiyi veya iş yapış şekillerini yazsınlar.

 

Üçüncü kısım Summary yani Özet kısmıdır. Burayı ön yazı gibi kullanan arkadaşlar var ama bu da pek doğru değil. Summary kısmında özgün olarak kim olduğunuzu, tutkularınızın ne olduğunu, ne üzerine deneyimlerinizin olduğunu ve ne yapmak istediğinizi harmanlayarak, başka profillerden ilham alarak doğru, hatasız, kısa ve öz bir yazımla yazmanızı öneriyorum.

 

Bunun dışında geçmiş ve mevcut iş deneyimleri birçok kişide yazıyor ama bunların altları pek dolu değil. İş deneyiminin altını açıp kişinin ne yaptığına bakmak istediğimde bir metin göremiyorum. Muhtemelen vakitleri olmadıkları için yazamıyorlar. Orayı doldurun çünkü İşe Alımcılar sizi Linkedin Recruiter adı verilen bir lisans kullanarak arıyorlar ve oraya sizinle ilgili keywordler yazıyorlar. Dat.net bilen, Java kodlamış bir Software Delevoper aradıklarında sizin profilinizde bunlar yazmıyorsa sizi bulamayabilirler. Bu yüzden hangi dilleri bildiğinizi profilinizin çeşitli yerlerine yazmanız gerekiyor.