İstanbul Şehir Üniversitesi
İstanbul Şehir Üniversitesi

İstanbul Şehir Üniversitesi

İstanbul Şehir Üniversitesi

Yeni bir üniversite olmasına rağmen, Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu üniversitenin kurucu vakfı olan BİSAV (Bilim ve Sanat Vakfı)'nın yaklaşık 30 yıldır eğitim hizmetleri yürütmüş olması tecrübesizliği ortadan kaldıran bir faktör. Sürekli kendini geliştiren güçlü akademik kadrosu ve sürekli yenilenmeyi, gelişmeyi, büyümeyi hedefleyen bir üniversite anlayışı ile İstanbul Şehir Üniversitesi tercih edilebilir bir üniversite. Ayrıca, çok geniş burs imkanları ile adeta öğrenciye hiçbir maddi sıkıntı yaşatmadan öğrencinin okula devam etmesini sağlıyor.

İyi bir ingilizce istiyorsanız...
Hepsi yurtdışında master yapmış kaliteli ve ilgili öğretim görevlilerinden ders almak istiyorsanız...
Çok geniş burs imkanlarından yararlanmak istiyorsanız...
Buyrun gelin :-)

hukuk alanında zengin bir akademik kadroya sahip olması

İstanbul Şehir Üniversitesi’de Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV) öncülüğünde kuruldu. Vakfın kurucuları çok dikkat çeken isimler. Boğaziçi Üniversitesi’nden arkadaş olan Murat Ülker, Mustafa Özel, Ahmet Davutoğlu ve Enis Berberoğlu öncülüğünde kurulan bir vakıf.


Bu vakıf ileride bir üniversiteye dönüşmüş ve İstanbul Şehir Üniversitesi adını almış. Murat Ülker’in maddi desteği ve diğer isimlerin entelektüel birikimi ile güzel bir üniversite hayata geçmiş. En büyük hedefleri özellikle İşletme alanında Türkiye’nin Harward Business School’u olmak. Beni cezbeden de işte bu oldu.


Eğitim için en önemli unsur kimlerden ders alacağınız. Eğer iyi eğitmenlerin tezgahından geçerseniz siz de iyi olursunuz. Bu hem eğitim hem de iş hayatı için geçerli bir kural.


Kadronun ağırlığı Boğaziçi Üniversitesi çıkışlı, yurtdışında akademisyen olmuş, çok güçlü şirketlere danışmanlık veren akademisyenlerden oluşuyordu.


Mustafa Özel, Cem Behar, Özlem Sandıkçı Türkdoğan (Kendisi aynı zamanda tez danışmanımdır), Erkan Erdemir, Yüce Zerey, Melih Bulu, Erkan Akdemir ve Kerem Alkin gibi güçlü isimlerin yanı sıra burada ismini unutmuş olabileceğim çok değerli hocalarım oldu.


Bugün üniversitenin mütevelli heyetine bile baktığınız zaman etkilenmemeniz mümkün değil!


https://www.sehir.edu.tr/tr/hakkimizda/mutevelli-heyeti


Bu listede Aziz Sancar ismini görmek bile sizleri heyecanlandıracaktır mutlaka.

Mehmet Ortaç
Mehmet Ortaç
Dijital Pazarlama Uzmanı, Sur Yapı

Henüz kampüs'e geçmiş değiliz. Gerçi şu andaki altunizadedeki 3bina 3yurt yeterli durumda ancak Dragos kampüsü uzun süren hukuki süreçler yüzünden iki üç senelik aksamaya uğradığı için çileli kampüs bekleyişi devam ediyor. Sanırım en fazla 2 sene içerisinde kampüse geçilir.

Kalabalık bir okul olmamasından dolayı (maksimum 4000 öğrenci) sosyal olarak pasif olması. (Gerçi şehrin göbeğinde ki konumundan dolayı her türlü aktiviteye erişilebilir) Öğrenci profilinin daha çok muhafazakar öğrencilerden oluşması (okulun herhangi bir ideolojik görüşü yok, her görüşten hoca var)

hazırlık okulunda ielts sınavına yönelik çalışmaların azlığından dolayı öğrenciler sınavda zorluk yaşıyor.

şu anda bir kampüsünün olmaması (yapım aşamasında)

İstanbul Şehir Üniversitesi, maddi-manevi desteklerini öğrencilerinden esirgemeyen bir üniversite. Yeniliklere, farklılıklara açık bir üniversite. Ayrıca ders seçimlerinin dönemlik olması ve ders planını ayarlama işinin tamamen öğrenciye bırakılmış olması en güzel yanı. Tabii ki her öğrencinin hoşuna gidecek burs imkanlarının olması. (her tam bursluya 9ay yurt imkanı, her ay 600tl sadece okul içerisinde kullanılan yemek bursu, her dönem 500tl olmak üzere senelik toplam 1000tl kitap bursu, dizüstü bilgisayar. Bunların dışında ilk 100'e 1250tl, ilk 1000'e 750, ilk 5000'e 450tl nakit burs)

Hocaların ilgili davranışları ve öğrenci öğretmen arasında bir sınıf farkının olmaması, ortak yemekhaneler, tuvaletler vb... Yemek, yurt, yol, kitap ihtiyaçlarının karşılanması (tam burs).

akademik kadro iyi, imkanlar fazla, ortam güzel. vakıf üniversitelerindeki imkanları devlet üniversitelerinde bulmak çok zor bu dönemde. yeri gelmişken bir örnek vereyim, marmara üniversitesi hukuk fakültesinden ders aldım yaz okulunda. 2 hafta boyunca derslere hoca gelmedi. bizim üniversitede devam zorunluluğu da olduğu için öğrenciler derse gelmek zorunda ve bu çok verimli bizim için.

Ben tam burslu ojuyorum ve tam burslu öğrenciler gek kelimeyle kraldır... Sosyolojik olarak bir sınıf ayrımı yok hatta öğretmen öğrenci bile neredeyse eşit muamele görüyor...

Eğer ingilizceyle aranız iyi değilse hazırlıkta kalma ihtimaliniz yüksek, okul ingilizceye özellikle önem veriyor ve hazırlık bölümü türkiyede ki en zor 5 hazırlık içerisine girebilir.

Hazırlığı geçme sınavını geçerlerse, lisansa direk başladıkları için ders seçmeleri gerekecek, ders seçerken mutlaka okulda ehil kişilerden öğrensinler danışmanlarını bulsunlar, bunu aksatmasınlar çünkü sistem biraz karışık ve bunu size öğretmiyorlar.