Makina mühendisinin sahip olduğu yetkilerin yanı sıra üretim sistemlerinin düzenlenmesi,oluşturulması ve yönetimi alanında etkin rol almaktadır. İmar usulleri ve endüstriyel bilgisi ile yöneticilik alanında da etkin şekilde bulunmaktadır.

Imalat müdürü arge uzmanı genelede masasa oturup olayları daha çok işlemleri sıraya koyacak kişidir. Aklınıza üretim le ilgili ne geliyorsa onların üretiminden sorumlu olan kişi pastane hariç tabiki de :)

Emre Baydur
Emre Baydur
Mekanik Tasarım Uzmanı, Cavo Otomotiv

piyasa araştırması yaptıgımda işverenler makına mezunu ogrencılerınden genellıkle imalat dalını secenlerı alıyorlarmış. bızım hocalarımız da bunu dikkate alıp bu bolumu açmışlar. mezunların calıştıgı yerlere baktıgımızda makına mezunlarından asagı kalır yanı yok ustelık aldıgı endustrı muh. derslerı sayesınde yonetım kademesıne tırmanabılecek bır muhendislıktır.

Eğer kalabalığa uyup robot olmak istemiyorsanız kendinizi geliştirip bir şeyler ortaya koymak istiyorsanız, amaçlarınız arasında yöneticilik, mucitlik, teknik alanda çalışmak gibi fikirleriniz varsa bu bölüm bu imkanları sağlıyor. Tabi ki tercihimi yaparken bu kadar bilinçli değildim ama zamanla bu bölümün bana kazandırdıklarını düşününce iyi ki diyorum ve bu tercihi yapacak arkadaşları bunları düşünmelerini diliyorum.

İş imkânın çok olması geleceğimi düşündüğüm de yapmıştım tercihlerimi.

Merhaba, imalat Mühendisliğini, makine mühendisliğinin alanlaşmış bir bölümü gibi düşünebilirsin. İmalat mühendisi, üretimi makine mühendisine göre çok daha iyi ve kapsamlı bir şekilde öğrenir ve laboratuvar uygulamaları ile pekiştirir fakat enerji konusunda temel mühendislik derslerini görür bu nedenle, makine mühendisi enerji konusunda daha fazla bilgilidir. Makine mühendisliği iş ilanlarına, üretim, tasarım, çizim ve kendinizi geliştirdiğiniz diğer alanlarda işe başvurabilirsiniz. Üretim konusunda ki ilanlarda işe alınma şansınız diğer bölümlere göre çok daha fazla olacaktır çünkü siz üretim konusunda daha fazla ders görüp uygulamalar yapabileceksiniz. 

Günlük kullandığımız her ürünün bir üretim aşaması vardır. İmalat mühendisleri aldıkları teorik eğitimin yanı sıra hem çizim programları hem de atölye çalışmaları ile tüm üretim sürecine hakim olmaktadır. İmalat mühendisleri genel anlamda makine ve endüstri mühendisleri alanlarını kapsamaktadır. Daha önceki yıllarda sayısı fazlaca olan imalat mühendisliği bölümü son yıllarda bölümlerin kişiselleşmesiyle beraber sadece Gaz Üniversitesi bünyesinde lisans eğitimlerine devam etmektedir.