Öncelikli olarak tabi ki bölüm sevdiğiniz bir meslek olmalı sonra o meslek bana hangi okulda daha yararlı bilgiler sağlar diyerek yola cıktı ve ona göre tercih yapılmalı

İlk olarak Konya'ya ilk defa geliyorsanız ilk 2 ay bu ne biçim şehir bu ne biçim yer gibi yorumlarda bulunabilirsiniz ama bunları sakın sosyal medya adreslerinizde paylaşmayın sonra pişman olursunuz Özellikle Beyşehire gelecek arkadaşlar küçüktür ilçemiz ama hep iç içedir arkadaş ortamı yapılan etkinlikleri çok iyidir. Sakın Alladdin diye yazdım geldim demeyin Ali bey'e haksızlık bu :)

Aslında bu çok donnanımlı bir sorudur kişinin yönelmek istediği mesleğe bağlıdır İşletme Hukuk gibi sosyal Hizmet gibi Felsefe gibi tek bir alan mesleği değildir . İşletme mezunları bir çok işle uğrasabilir , Hakim olmak isteyende olabilir CEO olmak isteyende gele olarak İrdari Hakimlik , Ceo , Kyk'dan Enerji bakanlığı müdür yardımcılığına kadar pazarlamadan - Lojistiğe bankadan - iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığına kadar bir çok alanda iş sahibi olabilirler . Önemli olan şudur ki okuduğunuz bölümü işe yaramaz olarak görmemek ve onun için en iyisini nasıl yapabilirim diye düşünmek her şey diplomayı ve beyni doldurmakla bitiyor öte yandan bu alanlar açık öğretimde de var neden örgün okuyayım diye düşünmeyin . Evet açıköğretim okuyanlarla diploma açısından bir farkımız yok ama eğitim açısından çok büyük farkımız var . ve ilerlemek istediğimiz bölümü Profosörlerle ve Doçent hocalarımızla karar ceriyoruz.

İlçeleri merkezi ve öğrenci kartınız ile ücretsiz Tranvay hizmeti , Belirli markalarda indirimi kkampüs içi etkinlikleri ile okumaya değer 3.üniversites olduğunu düşünüyorum. İlki ODTÜ ikinciside Koü'dür bana göre

Selçuk Üniversitesi Türkiye 10.sü bir üniversitedir . Hocalarından Araştırma görevlilerine kadar gelişmiş ve gelişmekte olan güzide üniversitelerdindir. Alaaddin Kampüsü dışından 6 tane daha kampüs olduğunun bilinmemeside beğenilmeyen yönleri arasında şahsen Ali Akkanat Kampüslüyümdür.

Türkiyede 10 kişiden 7 si işletme mezunu saçmalığını duymaktan sıkıldığım için diyebilirim. İşletme her geçen gün kendini geliştiren ve insanın kendini kariyerine adaması gerektiği bir meslektir . Bir mühendişs gibi sadece alanınıza değil her alana açılabilirsiniz . İşletme Mezunları Metalurji ve Malzeme mühendisliğinden İdari Hakimliğe kadar yolları olan ve yönelmek istediğin alanın iyi seçilmesi gereken bir meslek dalı olduğu için gerisi sadece gelişmek ve kendini yönelmek istediği bölüme bakar.

ODTü-Bilkent-Koü gibi dünya üniversiteleri arasına girebilmiş bir üniye giremediğimi varsayarsak Türiyede ilk 10 üniversite içerine giren bir okulda okumayı tercih ettim. Bu yüzden SÜ :)

Benzer Kişiler

Gülsev Ergin
Gülsev Ergin
Yetenek Kazandırma ve Çalışan Deneyimi Uzmanı, Arçelik
Semih Yüce
Semih Yüce
Marketing Financial Controller (Pazarlama Finans Direktörü) / RB Turkey Hygiene, Reckitt Türkiye
Tutku Güngör
Tutku Güngör
Talent Acquisition Supervisor, Mayen CRM
Serap Koşar
Serap Koşar
Departman Asistanı, AstraZeneca
Duygu Arlı Gürler
Duygu Arlı Gürler
Head of HR (İnsan Kaynakları Departman Müdürü) / RB Turkey Hygiene, Reckitt Türkiye
Amber Haktanır
Amber Haktanır
Digital Marketing Manager, Unilever
Hasan Burak Demir
Hasan Burak Demir
Stajyer - Aktif Pasif Yönetimi Müdürlüğü, Garanti BBVA
Özge Gürsoy
Özge Gürsoy
Partner / Kurumsal Finansman, EY Türkiye
Sinem Zeynep Anıl
Sinem Zeynep Anıl
Bireysel Kitle Bankacılığı Yetkilisi, Garanti BBVA
Ayşe Süel
Ayşe Süel
IK İş Ortağı Grup Direktörü, SOCAR Türkiye