Maalesef şehir üniversitesi olmasından dolayı yurt imkanları zayıf.Ama özel yurtlar cevresınde oldukça bol bulunmaktadır.

Erasmus programıyla ve 2.0 ortalamayla yurt dışına çıkma imkanı sunmaktadır.

İstanbul da bir üniversite tercih ederdim.Çünkü kariyer anlamında özel sektörü düşünmeye başladım.

Bence bölüm seçmelisiniz.Çünkü mesleğiniz olacak ve ömür boyu yapacaksınız.Üniversitede önemli ama 4-5 yıl orada bulunacaksınız.

:D Eger hazırlık okuyacaksanız ulaşım haricinde hiçbir sorununuz olmuyacaktır dolayısıyla hazırlık okuyanlara tavsiyeye gerek yok.Ama direkt bölümünüze geçtiyseniz siyasi gruplara dikkat etmenizi,üniversite içindeki zıtlaşmaların içinde olmamanızı ve sadece derslerinize girmek dışında fakültenizde çok takılmamanızı tavsiye edebilirim :)

İşin gercegi ben Ankara'yı pek fazla sevmiyorum.Bir ögrenci için hayatın pahalı sayılabilecegi bir şehir.Ulaşımın sıkıntılı oldugu,gece 24.00 dan sonra ulaşımın bittigi,insanların pek gülmediği gri bir şehir.Sosyal aktivitenin pek olmadıgınıda ekliyebilirim.Bazı zamanlar yapıcak hiç bir şey bulamayıp gitmeyi bile düşünebilirsiniz.Dogal ve tarihi pek bir yanıda yok.Yapay parklar,betonermeler ve bolca alışveriş merkeziyle doldurulmuş bir şehir

Ankara'da 17 üniversite bulunuyor bunların içinde reklamını tanıtımını heralde en az yapan üniversitedir.Akademik olarak kalitesi tartışılamaz ancak bunu insanlara duyurmak ve marka degerini yükseltmek gerek.Bugün mühendislikte 3. iibf lerin kpss atamalarında 1. oldugunu çogu kişi bilmiyordur.Ankaranın gelecekteki ulaşım planını hazırladıgını kimse bilmiyordur.Gazi Üniversitesi sadece egitimi ön planda tutan bir üniversite .Egitim dışında işin gerçegi pek fazla aktif olmuyor hoşlanmadıgım diyebilecegim yanları bunlar. .

Seviyorum demiyorum ama egitimim ve kariyerim için gerekli duyduğum ihtiyacım olan egitimi vericek olan üniversitenin bura oldugunu kısa,öz ve net bir şekilde diyebiliyorum.

İş imkanını bu bölümde siz kendiniz yaratıyorsunuz.İyi bir üniversiteden mezunsanız iyi bir egitime sahipseniz ve kendinizi geliştirdiyseniz iş imkanları çok fazla.Bankacılıkla ilgili alanlar,özel sektörde işletmecilik finansmanlık gibi sektörlerde çalışabilirsiniz.

Çok fazla artıları oldugunu söyleyemicem.Ama genel olarak baktıgımızda Eskişehire yakın olması ilerliyen tarihlerde İstanbul'a da hızlı tren yapılacak olması artı yanları diyebilirim.Ben pek fazla sevmiyorum ama sevenler için diyeyim istemediğiniz kadar alışveriş merkezi ve cafeler var diyebilirim.Bence en önemli artısı başkent olması ve bölümüm gereğide takip etmem gereken siyasete yakın olması ve iş imkanlarının çok olması diyebilirim.

Aklıma gelen ilk şey Ankara'da olması çünkü bölümüm geregi bizlerin yarışacagı insanların mezun olacagı üniversiteler burada aynı zamanda başkent tabi.Şehir üniversitesi olmasıda artı bir yanı diyebiliriz çünkü şehrin içinde ve sosyal hayatla iç içesiniz.Akademik kadronun kaliteli olması,Ankara'nın en büyük kütüphanesine sahip olması,sosyal tesislerinin olması begendiğim yanlarıdır.

İnsanlar yaşamlarını şekillendirirken yetenekleri ve ilği duydukları alanları tercih etmeliler.bende öyle yaptım ve işletme seçtim.İşletme halk arasında son yıllarda açıkögretimden bu bölümü okuyanların sayısınında artmasıyla oldukça küçük görülmeye başlanan bir bölüm haline geldi.Fakat şirketler ve bankaların tercih ettikleri kendini geliştirmiş ve gerçekten donanıma sahip insanlar oluyor.Bu bölüm kendini geliştirirsen gerçekten önü açık ve yelpazesi çok geniş olabilen bir bölüm.Kendime güvendiğim ve gerçekten işletme,pazarlama ve finansal konular ve işlerde çalışmayı sevdiğim için bu bölümü seçtim.

Gazi üniversitesi bugün Türkiye'nin en çok ögrenci,fakülte ve yüksekokuluna sahip bir üniversite.Baktıgımız zaman gerek Türkiye gerekse dünyada marka üniversiteler listesinde ön sıralarda bulunuyor.Ayrıca cift anadal ve yandal gibi uygulamaları kolaylıkla yapabilirsiniz.Erasmus,Farabi gibi programlarada katılabilirsiniz.Bunların yanında Ankarada olması çok eski bir tarihe,iyi bir akademik kadroya,donanımlı tesislere sahip olması bu üniversiteyi seçmemdeki en etkili faktörler oldu.

Benzer Kişiler

Bengü Bilgiç
Bengü Bilgiç
Entegre Kaynak Yönetimi Uzman Yardımcısı, Şişecam
Barış Eken
Barış Eken
Vergi Hizmetleri Şirket Ortağı, EY Türkiye
Erhan Özkan
Erhan Özkan
Kıdemli Bölgesel Medikal Yönetici (Onko), AstraZeneca
Cenk Özkılınç
Cenk Özkılınç
Global Lojistik Hizmet Sağlayıcı Yönetim Grup Müdürü, METRO Türkiye
Elif Karaca
Elif Karaca
Organizasyonel Gelişim ve Dizayn Müdürü, METRO Türkiye
Emel Çevik
Emel Çevik
Operations & Engineering Manager, Avon
İsmail Sarıdağ
İsmail Sarıdağ
Süreç, Araç Ve Sürekli İyileştirme Üretim Takım Üyesi, Softtech
Hüseyin Erdoğan
Hüseyin Erdoğan
Yapısal Tasarım Başmühendisi, TUSAŞ
Bilge Gölet
Bilge Gölet
Şişecam Otomotiv İnsan Kaynakları İş Ortağı, Şişecam
Hakan Aslan
Hakan Aslan
Kalifikasyon Başmühendisi, TUSAŞ
Seyfi Sarıaslan
Seyfi Sarıaslan
Ürün ve İş Geliştirme Yöneticisi, Canon Eurasia
Cevat Şahin
Cevat Şahin
Satış Direktörü, Pronet
YAŞAR MARMARA
YAŞAR MARMARA
Üretim Mühendisi, Şişecam
Neslihan Metin
Neslihan Metin
Developer Advocate, Huawei
Doğukan Köroğlu
Doğukan Köroğlu
Ticari Strateji ve Dönüşüm Program Yöneticisi, Arçelik
Ferdi Kurtoğlu
Ferdi Kurtoğlu
VW Binek Atölye Yetkilisi, Doğuş Oto
Ezgi Gülsen Yaylı
Ezgi Gülsen Yaylı
Sr. SEO Executive, Zeo