Hacettepe Üniversitesi

Hacettepe Üniversitesi'nin hoşlanmadığınız yanları nelerdir?

42 Cevap

Öncelikle Yabancı Diller Yüksekokulu’nun zorlukları var. Önce Mütercim Tercümanlık öğrencileri için seçmeli yabancı dil derslerini zorunlu tutuyorlar. Toplamda her dönem bir ders almanız gerek. Tabi ister hepsini iki yıla yayın ister her dönem tek tek alın fark etmiyor. Ama sonrasında kontenjan sıkıntısı doğuyor. Dersleri tüm Edebiyat Fakültesi’ne açıyorlar. Bir bakıyorsunuz size uygun saatlerdeki dersler dolmuş. Dersi alabilmek için sabahın köründe kalkıp kodlama yapmanız yahut da size uymasa da bir şubeyi alıp hocaya yalvarmanız gerek. Yemekhane sırası ikinci bir sorun. Biraz sabırlıysanız çok dert olmayacaktır. Bir de ulaşım açısından sıkıntı var. Otobüs sırası bazen inanılmaz boyutlara ulaşabiliyor. Son olarak da final haftalarında kütüphanede yer bulmak biraz zorlayabilir.

- Tıp fakültesini direk olarak sevmiyorum.
- Hocalarla öğrenciler arasında çok büyük tabaka farkı yaratılıyor. Okulun bütün faydalı şeyleri hocalar için yapılmış. Her şey onlara ucuz.
- Öğrencilere insanmış gibi davranılmıyor, bi kişinin kabahatinden bütün herkes sorumlu tutuluyor.
- Kapalı spor salonunu istediğim zaman kullanamıyorum.
- Topluluklara gerekli maddi kaynak sağlanmıyor.
- Amfileri çok yetersiz.
- Teorikte yeterli eğitim verilmiyor.
- Okulun her yeri buram buram torpil kokuyor. Nereye giderseniz gidin torpil lazım.

"230" diye bir işkence aleti var. Otobüs de derler. Tek derttir. Ama servislerle falan düzeltilmeye çelışılıyor.

Okulun sınav açıklama sistemi gerçekten çok berbat. Başka üniversiteler sınavı 2 saatte açıklar, siz 2 hafta sonra öğrenirsiniz.

Yurt imkanlarına bakarsak; tıpçılar gerçekten zor durumda bırakılıyor, kimse sizin hakkınızı savunmuyor.

Sınavlar acayip zor, 300 kişinin 100′ünü bütünlemeye bıraktılar, bu yüzden çok çalışmanız lazım. Mesela, konuyu derste dinleyin, 3-5 kez de okuyun, ona rağmen yapamadığınız sorular kesin olur…

herşeyde mutlaka bir kuyrukla karşı karşıya kalmam; yemek sırası, otobüs sırası,servis sırası...

Eğitim, akademisyen yetiştirmeye dayalı bir eğitim olduğundan dolayı diğer eczacılık fakültelerine nispeten derslerin çok daha detaylı ve zor olması.
Ve malesef Ankara'da olması.

Nereye bakarsanız bakın, Beytepe için göreceğiniz ilk kötü özellik ulaşım sorunu olacaktır. Hayır, sorun dağın başına kurulmuş olması değil, belediyenin dopru düzgün ulaşım sağlayamaması. Metro yaptı sağ olsun ama bir de şuradan bakalım: metro kampüs çıkışından itibaren 500 m sonra, buraya kadar fena değil ama kampüsün kapısından merkezine kadar yaklaşık 5 km'lik bir nizamiyesi var, yani

Beytepe Kampüsü'ndeki ulaşım,Sıhhiye Kampüsü'ndeki güvenlik yoksunluğu,ders yoğunluğu,bazı derslerin faydasızlığı ve gereksizliği.

Beytepe ve sıhhiye kampüsü olarak ayrılması...

ulaşım sistemindeki aksaklıklar ve hazırlıktaki hala oturmamış olan sistem. Öğrenci geçmesin diye yapılmış bir sistem

her yönü .aşırı zorlaması her derste yoklamanın olması

En sevmediğim yani bazı hocaların, başkalarının inanç ve yaşam biçimlerine karşı hoşgörüsüzlüğü, aşağılayıcı tavırları ve ilgilendikleri bilimden beklenmeyecek statükocu bazı yaklaşımlarıydı. Sayıları fazla olmayan bu insanlardan çok fazla kaldığını zannetmiyorum; ama biyolojiyi yeterince seviyorsanız, bunlar fazla gözünüze gözükmüyor; onlardan alacaklarınıza bakıp yolunuza devam edebiliyorsunuz.

Artan kontenjanlar yüzünden öğrenci sayısının giderek artması ve bununla beraber bitmek bilmeyen yemekhane ve ego kuyruğu :)

-Hocalarımızın büyük bir kısmı dersi anlatmış olmak için anlatıyor, karşısındaki öğrencinin anlatılanı anlayıp anlamamasını umursamıyor. Anlamayan evde çalışsın öğrensin şeklinde bir zihniyet hakim. Ki bu zihniyet zamanla sizi derslere girmek fikrinden soğutuyor.

-Sınavlar arası dinlenme süresi çok az, sınavlar çok zor, dersler çok ağır. (yalnız bu durum genel olarak bütün tıp fakültelerini kapsar. Yatarak geçme gibi bir şey yok tıpta, öyle düşünen gelmesin hiç.)

-(İngilizce tıp düşünenler için) hocaların İngilizce düzeyi genel olarak vasatın üstüne çıkmıyor.

-Sınav sonuçlarımız, sınav gününden -en erken- bir hafta sonra açıklanıyor…

-Okulun fiziki şartları büyük oranda yetersiz. Geçen senenin yarısını amfimiz olmadan, konferans salonunda ders işleyerek geçirdik. Kadavralarımız kötü durumda, histoloji preparatlarımız eski, vs vs…

-Tıp fakültesinin de bulunduğu merkez kampüste sosyal tesisler yok denecek kadar az. O açıdan üniversitenin sunduğu sosyal imkanlardan yararlanmak isteyen arkadaşlar ya yolu göze alıp Beytepe Kampüsü’ne gidecekler ya da bu hevesten vazgeçecekler.

-Öğrenciye verilen değer diğer üniversitelerden az. Özellikle derece yapan arkadaşlar diğer üniversitelerde gördükleri yoğun ilgiyi Hacettepe’den beklemesinler, zira burada sıradan bir öğrenciden farksız davranırlar size.

-İnternet üzerinden yapılan her işlem bir işkence.

Rektörü. Şuanda başımızda seçimle gelmemiş, sayın cumhurbaşkanımız tarafından getirilmiş bir rektör var. Her şey ucuzladı, imkanlarımız arttı ama yakın zamanda yapılan "Gelişme" bazında sıralamada ülke 10.su olduk. Ayrıca bakan kızının torpille gelmesi gibi olaylar yaşıyoruz..

Üniversitenin en büyük problemleri ulaşım ve yurt problemidir. Yurtta kalmak isteseniz yeterince yer olmadığı için açıkta kalırsınız. Kampüs dışında bir yerde ev veya yurt ayarlasanız kampüse ulaşamazsınız. (beytepe kampüsü için)

Kampüsü çok fazla sevmiyorum. Tıp fakültesi Sıhhiye kampüsünde. Hastane var, okul var. Hamamönü kampüse cok yakın. Takılabileceğiniz kafeler var, hamamönünü seviyorum. Beytepe kampüsü daha güzel, daha cok hissediyorsun üniversitede olduğunu. Hacettepe gerçekten çok zor bildiğim ve üst dönemlerden de gördüğüm kadarıyla. Hazırlık var sınavı geçerseniz okumazsınız tabi, hiç istemeden okudum sonuçta yıl kaybı ama şimdi iyiki okumuşum diyorum, önümde o derece rahat bir yıl göremiyorum çünkü. Çok kalabalık başka üniversitelerden de öğrenci alıyor, türkçe amfide 350 kişi var tabi devam zorunluluğu olmadığı için çok sorun olmuyor ama kliniklere geçerken asıl sorunla karşı karşıya kalacağımızı da biliyorum, muhtemelen birçoğumuz geçemeyecek o kliniklere :/. Çok çalışmak gerek.