Tip bolumunden mezun olanlar cekilen kuralar sonucu ulkemizin saglik kuruluslarindan birinde pratisyen hekim olarak ise baslarlar. Ancak zorunlu hizmet kuralari cekildiginde hemen gidilmez tus beklenir.tus sonucunda bir yere yerlesenler yerlestikleri yerde asistan olarak goreve baslarken digerleri 2 yillik zorunlu hizmet icin pratisyen hekim olarak ise baslar. Mezun oldugunuzda diplomaniza devlet tarafindan el koyulan tek bolum olan tipta zorunlu hizmetinizi yapana kadar diplomaniz verilmez haliyle ozel hastanelerde calisamazsiniz. Zorunlu hizmet sonrasinda diplomayi alinca ozele gecebilirsiniz :)

Ben Türkçe tıptayım ve gayet memnunum. Zaten zor olan tıpı bi de ingilizce olması işi iyice zorlaştıracaktır. Bir hekimin mutlaka ingilizce bilmesi gerekir evet ama bunu bölümde öğrenmek çok zor. Dil öğrenmek için yurtdışı deneyimi daha mantıklı. Üstelik dersi anlatan hocalar çok iyi ve başarılı olsalar da bazen bildiklerini anlatmakta zorlanıyorlar üstelik bunu ingilizce olarak yaptıklarında işler daha da zorlaşıyor. ayrıca ilk 3 sene preklinik derslerde ingilizce eğitim görseniz bile stajlara geçip hastayla karşılaştığınızda Türkçe eğitime devam ediyorsunuz. Yani ilk 3 seneki ingilizce niyeydi o zaman diye sorgulayan arkadaş çok oluyor. Türkiye'de kalmayı düşünüyorsanız zaten TUS da Türkçe oluyor. Yani USMLE gibi yurtdışı kariyer olanaklarını düşünenler için belki faydalıdır ama onun dışında bölümü zorlaştırmaktır bence.

ailem ankara olduğu için tercih etmiştim, büyük bi üniversitede ve büyük bi şehirde okumanın avantajını her daim yaşıyorum.

insanlara yardım edebilmek ve kendimi tanıyabilmek çok büyüleyici bir duygu. insanı seven, beyaz önlüğe aşık arkadaşlar hiç düşünmesin derim.

köklü bi üniversite, imkanları fazla, sosyal etkinlikler çok yoğun

geçme notunun 70 olmasıydı ancak 60a çekildi seneye 60la geçeceğiz :)

büyük şehir, gezilecek yer çok, sosyal ortamı iyi

ben ankaralı olduğum için pek eksisini görmesem de deniz kenarından gelenler denizi yok diye şikayetçiler :)