EY Türkiye çalışanlarının kariyer yolculuğu nasıl ilerliyor?
Transkript

Bizi hizmet sektöründen ayıran en önemli özellik, bizde yatayda kalma diye bir şeyin söz konusu olmamasıdır. Bulunduğun pozisyonu 1 sene sonra bir üste çıkarmak zorundasın çünkü çok dinamik bir yapı var. İşe Asistan olarak başlıyorsun, biz buna Asistan 1 diyoruz. Başarılı olup Asistan 2 pozisyonuna gelmek zorundasın. Firmada ömür boyunca Asistan 1 olarak çalışma modeli yok. Asistan 2 olduktan sonra Senior dediğimiz bir üst seviyeye gelmek zorundasın. Belki 1 sene boyunca Asistan 2 veya Asistan 3 yapıyoruz ama çalışma metodolojimize göre 2 sene sonra Senior olmak gerekiyor. Senior 3’ten sonra Müdür olman lazım, Müdür olmazsan gene olmuyor. Dolayısıyla hiçbir zaman yatayda kalma gibi bir model yok çünkü seninle beraber giren arkadaşlarınla sürekli yukarı çıkmak zorundasın. O arkadaşın sana talimat verecek, seni yönlendirecek, performansını ölçecek. Bunu insan pek kolay kabul etmiyor. Bu yüzden hep kişinin yukarı doğru çıkmasını istiyoruz. Başarısız olan da gider, bu kadar net!

5 sene sonra Manager oldun. Performansına göre Kıdemli Müdür pozisyonuna, daha sonra Yardımcı Partner pozisyonuna terfi ediyorsun. Bunları bitirdikten sonra bir Partner’da olması gereken beklentilerin hepsi sende varsa, Partner’lara yeni şeyler kazandıracağını düşünüyorsan Partner oluyorsun, eğer yoksa o Yardımcı Partner pozisyonunda kalıyorsun.

Bizim firmanın zorunlu emeklilik yaşı 62’dir. Üniversiteden 22 yaşında mezun olduğunu düşünürsek 40 sene boyunca çalışmak insana yetiyor çünkü yoğun bir çalışma ortamı var ve yoruluyorsun. Bir daha dünyaya gelmeyeceksin, o yüzden biraz da gezmek, hayatında yapmak isteyip de yapamadığın hobilere zaman ayırmak gerekiyor.

Biz bu kariyer yolunda herkese destek oluyoruz. Herkes yarışa aynı çizgiden başlıyor, bayrağı alan devam ederek turu tamamlıyor.