Zorunluluklarınız da varsa gelebilirsiniz bana göre. ODTU'den farklı olarak Siyasal'da daha çok hukuk dersi görürsünüz o kadar. Yalnız bildiğim kadarıyla Siyasal kamu da %30 ingilizce oldu artık. 

Kesinlikle üniversite tercihi yapmalısınız.Türkiye'deki bir çok üniversite dershaneden bozma bir şekilde,üniversite adının hiç yakışmadığı yapılarla,akademik kadrolarla eğitim veriyor.Buralarda istediğiniz bölümü okumak size bir şey katmayacak.Kaldı ki mezun olduktan sonra rakibiniz olan binlerle yarışırken üniversite tabelanız çok önemli.Zayıf bir tabela sizi rakiplerinizin arkasına itecektir.Kısaca önceliğiniz üniversite olsun,üniversite her zaman bölümün önündedir.

Okuduğum fakülteyi de göz önüne alarak söyleyebilirim ki öncelikle tabularınızın olmaması gerekir.Çünkü tabuların size takacağı at gözlüğü sizi bu bölüme yabancılaştırır ve üniversiteye girmeden önceki halinizle mezun olduktan sonraki haliniz arasında bir fark göremezsiniz.Tabularınızı,ön yargılarınızı kırmalısınız;insanlara,düşüncelere açık olmalısınız.
Dikkat etmeniz gereken bir diğer şey de kitaplarla aranızın iyi olması gerekir.Okumayı sevmelisiniz çünkü burada çokca yapacağınız şey çok okumak olacaktır.Sosyal bilimlerin temeli olan okumaya ve gözleme sık sık başvuracaksınız.
Yaşadığınız dünyanın,ülkenin gündemini takip ediyor olmalısınız.Çünkü toplum ve yaşadığınız dönem,okuduklarınızı pratiğe döktüğünüz bir laboratuvar olacak sizler için.

Geride kalan yıllara ve bana kattıklarına bakınca rahatlıkla diyebiliyorum.

Ülkedeki üniversitelere baktığınızda size hem akademik olarak hem de sosyal olarak gerekli donanımları sağlayabilen 10-15 üniversite olduğunu görürsünüz.Bu üniversitelerden bir tanesi de İstanbul Üniversitesi.Akademik olarak bakarsanız bölümlerdeki hocaların "genel olarak" Türkiye standartlarının üzerinde olduğunu görürsünüz,hatta kendi fakültem için en iyi kadrolardan bir tanesine sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Sizinle mümkün olduğu kadar ilgilenirler,sorularınızı cevapsız bırakmazlar,yolunuzu çizmenize yardımcı olurlar.
Ayrıca,bence en önemli noktalardan bir tanesi de,İstanbul'da bölümünüzle alakalı olarak üniversite dışında kendinizi geliştirebileceğiz kurslar,seminerler,konferansları rahatlıkla takip edebilirsiniz.Türkiye'de bunları takip edebileceğiniz birkaç şehir vardır.Buraya eklenmesi gereken bir diğer şey de üniversitenin ismidir.Üniversite ismi size iş dünyasında rakiplerinizin önüne geçirebilir,İstanbul Üniversitesi'de bunu sağlayacaktır.Üniversitenin sağladığı sosyal olanaklara baktığınızda karşınızda başlı başına İstanbul'u göreceksiniz zaten.Beyazıt Kampüsü İstanbul'un merkezindedir.Metro,tramvay,otobüs durakları üniversitenin yanında,istediğiniz yere "İstanbul şartlarında" rahatlıkla gidebilirsiniz.Bunun yanı sıra arkadaşlarınızla rahatlıkla vakit geçirebilirsiniz.

Benzer Kişiler

Enver Gül
Enver Gül
Department Director, Huawei
Seda Kantarcı
Seda Kantarcı
Profilo Special Products Manager, BSH
Ezgi Sevici
Ezgi Sevici
Career Mix Yetenek Programı Kategori Departmanı Stajyeri, METRO Türkiye
Özge Erdem
Özge Erdem
İnsan Kaynakları Yöneticisi, Koton
Serdar Sumay
Serdar Sumay
Partner / Vergi Bölümü, EY Türkiye
Cafer Sefer
Cafer Sefer
Teknik Operasyonlar Direktörü, Pronet
Başak Ayvaz
Başak Ayvaz
Yetenek ve Gelişim Yöneticisi, Anadolu Efes
Nuran Çite
Nuran Çite
Human Resources Manager - Health, Reckitt Türkiye
Akın Yenigün
Akın Yenigün
Üretim Takım Lideri, Softtech
Emre Belül
Emre Belül
Eğitim Teknolojileri Yöneticisi, Şişecam
Naime Başaran
Naime Başaran
İşe Alım Süpervizörü, Arvato CRM Türkiye
Merve Durmaz
Merve Durmaz
Operations Manager, Blueground
Ediz Bora Altıntaş
Ediz Bora Altıntaş
Perakende Müdürü, Koton
Merve Güleç Sönmez
Merve Güleç Sönmez
Perakende Bankacılık Segment Yönetimi - Afili Bankacılık Müşteri Yönetimi, DenizBank
Hatice Kaykı
Hatice Kaykı
Grup Ürün Müdürü, Pharmactive
Ezgi Akar
Ezgi Akar
Finansal Risk Uzman Yardımcısı, Şişecam
Nazlı Zeynep Ateş
Nazlı Zeynep Ateş
Tedarik Zinciri ve İthalat - İhracat Ekip Lideri, Decathlon
Yunus Yıldız
Yunus Yıldız
Hazine Satış Grubu KOBİ Uzman Yardımcısı, DenizBank