Türkçe ve Edebiyat alanına ilgili, kitap okumayı ve araştırmayı seven bunların yanında da öğrencilerle iletişim kuracağından sabırlı kişiler seçmelidir. 

Ortaokul yıllarımdan beri Türkçe dersine aşırı ilgili olmam ve bu ilgimin lise yıllarında da edebiyat dersleriyle devam etmesiyle çok isteyerek Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nü seçtim. Bir de aşırı derecede bir kitap kurdu olmam da etkili olmuştur. 

Özellikle şehir dışından gelecekler için bir eksi olan Ankara’nın soğudur. Bunun yanı sıra trafikte geçirilen saatin fazla olmasıdır. Ankara’nın bir eksisi ise yeşil ve açık alan eksikliğidir. 

Ankara şehrinde öğrenci olmanın artıları genel kültür açısından çok dolu bir şehirdir. Kültürel etkinlikler, eğitsel konferanslar ve seminerler açısından aktif bir şehirdir. 

Benim gözlemlediğim kadarıyla kimse ayrım yapmamaktadır. Benim çevremde kimse kimseye bueslu olup olmadığını dahi sormamaktadır.

Başkent Üniversitesi’nin içerisinde yemek imkanları birçok fakülteye ait kafeterya ve yemekhanelerde bütçenize uygun şartlarda faydalanabilirsiniz. Üniversitenin ulaşım imkanı çok gelişmiştir. Sabah ve akşamları hemen hemen çoğu yere servis güzergahları vardır. Bunların dışında saat başı sıhhiye ve tunus tarafına ücretsiz servisler kalkmaktadır. Bütün ulaşım imkanları ücretsizdir. Konaklama hakkında hiçbir bilgim yoktur. 

Türkçe öğretmenliği bölümü Türkçenin okuma, yazma , dinleme, konuşma becerilerinin yanında dil bilgisi becerisi de gerektirmektedir. Bunun yanı sıra ortaokul öğrencilerine bu bilgileri öğretmek gerekir. Bölümde başlarda en çok zorlandığım ders, Osmanlı Türkçesiydi ancak okumaya başlayınca zevkine varıyorsunuz. Osmanlı Türkçesiyle bağlantılı olarak 2.sınıfta Eski Türk Edebiyatı dersi görmekteyiz. Bunların dışında Yeni Türk Edebiyatı, Halk Edebiyatı ve eğitim bilimi alan dersleri görüyoruz. Ne kadar zorlukları olsa da okuması çok keyifli bir bölümdür. Aynı zamanda ilgi çekici birçok genel kültür, mesleki kültür ve alan seçmeli dersleri görüyoruz.  Gerçekten bu alana meraklıysanız tavsiye ederim :)