Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü mezunu ne iş yapar? İş imkanları nelerdir?

9 Cevap

Bu mühendislik dallarının amacı ve alanı kuvetli (elektrik) ve zayıf (elektronik) akımlarla çalışan sistemlerin yapımı, geliştirilmesi ile ilgili eğitim ve araştırma yapmaktadır. Elektronik ve Haberleşme Mühendisi, telgraf-telefon haberleşmesinden, uyud optik haberleşmesine, enerji üretiminden bilgisayarla bilgi üretimine, ev aletlerinden tıp aletleri üretimine kadarn yayılan çok geniş bir alanda kullanılan her tür mikroeletronik eleman, elektronik devre düzen ve sistemlerin tasarlanması, geliştirilmesi ve üretimi ile ilgili işleri planlar ve yürütülmesini sağlar.
PTT, TRT, Aselsan, THY, ALARKO gibi resmi ve özel kuruluşlarda, tıp elektroniği ile ilgili firmalarda, bilgisayar sektöründe görev alabilirler

Dilan Yılmaz
Dilan Yılmaz
Lider sistem mühendisi, Asisguard
Bekir Özmen
Bekir Özmen
Bilgi Güvenliği Mühendisi, Garanti BBVA Teknoloji

İş imkanlarını iş alanlarından daha iyi bulabilirsin aslında. Gecen sene ben öyle arastırmıstım istediğim meslekleri :) Bölüm mezunları haberleşmenın içinde oldugu pek çok firmada, sanayide iş bulma imkanına sahip. Kocaeli gibi sanayi şehrinde okursanız iş bulma imkanınızda bi nebze daha artıcaktır tabi. Ptt,trt, thy gibi firmalarda iş bulma olanagımız var :) haberleşmeyle ilgili sistemlerin (telefon telgraf vs vs) tasarımını çalıştırılmasını da elohab mezunları yapar :)

Alt bölümler vardır

Mikrodalga
Anten
Radar
Gömülü sistemler
Haberleşme
ve dahası aklıma şimdi hepsi gelmedi isteyen araştırıp öğrenebilir.Bu konular üzerinde kendini daha geliştirip o alanlarda gerek devlet gerek özelde iyi paralar kazanılabilir

Elektrik-Elektronik mühendisliğine göre daha az sayıda üniversitede bulunması ve daha özelleşmiş bir bölüm olması nedeniyle iş imkanı daha fazladır.

Elekronik ve haberleşme sektöründe (turkcell, türk telekom, bosch, vodafone, beko, arçelik,tübitak, aselsan,tai,havelsan,karel elktronik, general electric, nokia, ericson veya star-up lar) pek çok farklı şirkette çalışabilirler. Kamu şirketlerin, kurumsal çok uluslu şirketler çalışabilir, kendi girişimlerini kurabilir veya start-up larda çalışabilirler. Ar-Ge ya da marketing departmanlarında çalışabilirler. Bölümün çalışma imkanları çok geniş olduğu için daha çok tercih yapacak kişinin eğilimine bağlıdır.

Hem elektroniğin geniş sektöründe hem de haberleşmenin getirdiği avantajla telekomünikasyon sektöründe iş bulabilmektedir.
Özelde, devlette çeşitli işler bulabilir.