Çocuk Gelişimi uzmanları halihazırda sağlık, sosyal hizmetler ve eğitim alanlarında ve diğer sektörlerde aşağıda tanımlanan görevleri yapmaktadırlar: 1. Üniversitelerde önlisans, lisans ve lisansüstü eğitim kadrolarında akademik personel, 2. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında, Başbakanlık Aile Araştırma Kurumunda, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığında, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatında idareci, danışman, uzman ve Çocuk Gelişimcisi, 3. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı birimlerde idareci, uzman, danışman ve Çocuk Gelişimcisi, 4. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünde, Araştırma Planlama Koordinasyon Kurulu Başkanlığında, Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde, Halk Eğitim Merkezlerinde, Talim Terbiye Genel Kurulunda program hazırlayıcı ve denetleyici, 5. Sağlık Bakanlığı Anne Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezlerinde Çocuk Gelişimcisi, 6. Hastanelerde çocukların yattığı servislerde ve hastane okullarında program koordinatörü ve Çocuk Gelişimcisi, 7. Resmi ve özel anaokullarında kurucu, idareci, uzman ve Çocuk Gelişimcisi, 8. Resmi ve özel, özel eğitim, bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde kurucu, idareci, uzman ve Çocuk Gelişimcisi, 9. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı birimler ve gönüllü kuruluşlar bünyesindeki sosyal dezavantajlı çocuklar ve ailelerine yönelik çalışmalarda Çocuk Gelişimcisi ve danışman, 10. Adalet Bakanlığına bağlı çocuk mahkemelerinde bilirkişi ve danışman, ıslah evlerinde Çocuk Gelişimcisi, 11. UNICEF, ILO ve gönüllü kuruluşlarda proje yürütücüsü, araştırmacı ve danışman, 12. Radyo ve televizyondaki çocuk ve gençlik programlarının ve eğitim programlarının hazırlanması ve yürütülmesinde yapımcı, danışman ve uzman, 13. Çocuk tiyatrolarında ve çocuk filmlerinde yapımcı, yazar, danışman ve denetimci, 14. Çocuklara yönelik kitap, dergi, gazete gibi yayınların hazırlanmasında yazar, uzman, danışman, redaktör, editör, 15. Eğitsel oyuncak üretiminde tasarımcı, danışman ve denetimci, 16. Pedagojik formasyon eğitimi alarak Kız Meslek Liselerinde Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni ve okul öncesi öğretmeni olarak görev yapmaktadırlar.

çocuk gelişimi mezunu anaokullarında, kreşlerde, meb e bağlı kurumlarda çalışabilir. akademik kariyer yapabilirler.

Kreşlerde ,anaokullarında çalışma imkanları var .İsterselerse ilerde kendi kreşlerini bile açabilirler.

Çocukların her türlü gelişimini destekleyen aktiviteler yapar.

kpss ıle atanma sans yok gıbı bır sey ıkı kez tercıh yaptım ve sadece 1 kontenjan bulunuyordu ancak ozellerde calısabılırsınız ve ıs bulmak kolay asgarı ucret alırsınız ancak sımdı her anaokulunda ıngılızce dıl egıtımı kesınlıkle bulunuyor ıngılızcenızı mutlaka gelıstrınız bu alanda calısmak ıstıyorsanız boylece asgarı ucretten daha cok kazanırsınız

İş imkanı çok genis sağlık bölmu çok eğlenceli ve zevkli kızlar için çok ideal bir meslek

Çünkü çocukları seviyorum .Onlarla olmaktan hiç sıkılmıyorum

Herşeyden önce çocukları seven, yaş grupları arasındaki farkı anlayabilen, sabırlı ve sempatik bir kişiliğe sahip olunması gerekir. Bilimsel olarak cocuklara nasıl yaklaşılacağı teorik ve pratik açısından üniversite ile elde edinebilir ama bu meslekte olmazsa olmaz birde öğretmenliği/eğitmenliği sevenler bu işi düşünsün.

İlk önce çocuklarla arası iyi olan çocukları seven .Onlarla olmaktan sıkılmayan zevk alan sabırlı olan .

Bölüm,  kendini geliştirmeye  ve öğrenmeye açık, insan sevgisi olan .yaratıcı ve çözümleyici kişiliklere yönelik bir meslektir 

Merhaba, 4 yıllık yani fakülte mezunu olanlar yapabiliyor. 

Lisans mezunu olan çocuk gelişimciler not ortalaması ve yabancı dil yeterliliği ile akademik kariyer yapabilirler.

Cocuk gelisimi daha avantajlidir. Daha genis calisma alani vrdir. Ve istanbul üniversitesi  auzefle 4 yillik lisans cocuk gelisim okuyup sonra anaokulu ogretmeni olabilirsiniz. Her turlu daha avantajlidir

Çocuk gelişimi yelpazesi çok daha geniş bir alandır. Çocuk Gelişimini öneririm, lisede branş öğretmeni olarak görev alabilir.

bu alanda iyi bir eğitmen olmak için öncelikle çocukları sevmek ve onlarla aynı ortamda bulunmaktan rahatsızlık duymamak aynı zamanda yaratıcı fikirlere sahip olmak gerekir.


Çok çeşitli çocuk vardır. Biri yemek yemez bir başkası konuşmaz diğeri eğitmeni bile takmaz bazıları uyumaz vs. tüm bunlara karşı sabırlı olmak bu işin başıdır. 


Yaratıcılık hakkında da şöyle örnek verilebilir: Bazı çocuklar tuvaletini tutamayabilirler. Altına kaçıran çocuk arkadaşları içerisinde kendisini huzursuz ve rezil olmuş hissedeceğinden bu durumu en uygun şekilde ört bas ederek çocuğun arkadaşları içerisinde kendisini rencide olmuş hissetmemesini sağlamak gerekir. Bu konuda bir öğretmen arkadaşımın deneyimini anlatmak istiyorum: Bir çocuk altına kaçırıyor ve yedekte değişim sağlanacak hiçbir  kıyafeti kalmamış. Öğretmen arkadaşım çöp poşetinden bu çocuğa bir elbise yaparak onu grup içerisinde balık kız olarak oyuna dahil eder ve çocuğun arkadaşları içerisinde rencide olmasını önler. Hem aile hem de çocuk bu durumdan muzdarip olmazlar.