Çok sosyal olmak isteyen öğrenciler biraz sıkıntı çekebiliyor. Biraz da pahalı bir şehir .
Ayrıntılı bilgi için: http://goo.gl/K3PsB8

Sosyallik normal öğrencinin istediği kadardır. Ama kafayı sosyallikle bozmuş arkadaşlar sıkıntı çekiyorlar. Ben fazla sosyalliğin iyi olmadığı düşüncesindeyim. Çünkü fazla sosyallik sizi okullardan ve derslerden alıkoyacaktır. Bu yüzden işinde iyi olmak isteyen öğrenciler için mükemmel bir yerdir.
Büyük şehirlerde ki gibi trafik derdi yok. ulaşım çok çok rahat . benim en çok sevdiğim şey ise " yolda dümdüz yürüyebilmek". büyük şehirlerde karşıdan sürekli insanlar geldiği için düz yürünmüyor ve sürekli sağ-sol yapıp öyle yürünebiliyor. Ama karabükte elini kolunu sallaya sallaya yürüyebiliyorsunuz.
Yaz-Kış gelen turistler de ayrı eğlence kaynağı tabiki. eğer dilinizi geliştirmek istiyorsanız SAFRANBOLU'ya gelen turistlerle konuşabilirsiniz. Çekik gözlüsünden tutunda siyahi turistlere kadar dünyanın her yerinden turistler akın akın SAFRANBOLU'ya geliyor. Bu bence iyi birşey ...

Karabük şehrimiz küçük bir il olduğu için , çok kolay dostluklar edinebilirsiniz. Esnaflarla hemen kaynaşabilirsiniz. Çevrenizi çok genişeletebilirsiniz. Çevre genişliği de her anlamda iyidir.

Ayrıntılı bilgi için: http://goo.gl/K3PsB8

Kesinlikle çok rahat diyebiliyorum. ama karabük'te herkes yapamayabilir. Küçük,sosyal imkanları kısıtlı , azıcıkta pahalı bir şehir. ama doğa ile iç içe , güvenli ve bana göre okumak için ideal bir şehir.

Ayrıntılı bilgi için: http://goo.gl/K3PsB8

İngilizce hazırlığın her bölümde olması. Bu belki iyi birşey gibi görünebilir ama çoğu kişi pek istemiyor

Ayrıntılı bilgi için: http://goo.gl/K3PsB8

Karabük üniversitesi kampüs olarak geniş bir alana yayılmıştır ve bu alan her sene git gide büyümektedir. Kampüs alanı da öğrencilerin olmazsa olmazıdır. Kampüste her yerde ahşap oturma alanları mevcuttur. Okulumuz önünden bir nehir geçmektedir ve bu nehire karşı oturup arkadaşlarınızla hoş sohbetler edebilirsiniz. Karabük üniversitenin ağaca ve ağaçlandırmaya verdiği önemi bilmeyen yoktur. Kampüste her yerde ağaçlar , çimenler , çiçekler hatta hayvanat bahçemiz dahi vardır. Doğa ile içiçe olan bu üniversite ders aralarında insanı gerçekten sakinleştiriyor :)
Rektörümüzden tutunda tüm öğretim üyelerimiz öğrenci tabanlıdırlar. Yani öğrencilerin istekleri doğrultusunda hareket etmeye çalışırlar. Ki bu durum öğrenciyi mutlu eder ve çalışmaya daha da teşvik eder .

Ayrıntılı bilgi için: http://goo.gl/K3PsB8

Yeni bir üniversite olmasına rağmen bir çok üniversiteyi her anlamda geçmiş ve avrupa da tanınan bir üniversite haline gelmiştir. Birkaç sene önce küçümsenerek bakılan bu üniversite ileride türkiyenin sayılı üniversitelerinin arasına gireceğinin sinyallerini şimdiden vermeye başlamıştır. Üniversitemizde yapılan eğitim ve sosyal aktiviteler de bunu göstermektedir. İyi bir mesleğe sahip olmak ve kendini HER ANLAMDA geliştirmek isteyenlerin yeni durağı : KARABÜK ÜNİVERSİTESİ

Ayrıntılı bilgi için: http://goo.gl/K3PsB8

Biyomedikal mühendisliği, mühendislik alanını ve sağlık alanını birleştirmek isteyenler için ideal bir bölümdür. Bir çok mühendisliğin derslerini gören biyomedikal mühendisliği bölümü öğrencileri, buna ilaveten tıp dersleri de almaktadır. Mesela Bilgisayar programlama, Elektrik, Devre Analizi, Fizyoloji,Anatomi vb.

Ayrıntılı bilgi için: http://www.kucukakarsu.net/biyomedikal-muhendisligi-nedir/

Bölümümüz Türkiye'de yeni yeni tanınmaya başlamış olup her anlamda da eleman açığı vardır. Devlet-Akedemisyenlik-Özel sektör , tüm alanlarda mühendis açlığı mevcuttur. 2013 Career Cast şirketinin yaptığı araştırmalar sonucunda Dünyanın en iyi İKİNCİ MESLEĞİ olarak görülmüştür. Çalışma ortamının rahatlığı ve maaşının da dolgunluğuna bakarsak bu ikincilik hiçte küçümsenecek bir olay değildir. Türkiye de ÇOK AZ üniversitede mevcutturç. Çünkü bölümde ciddi anlamda öğretim elemanı sıkıntısı var . Yani eğer akedemisyenlik düşünüyorsanız bu bölümde uzmanlaşmak hem kolay olur hemde iş sıkıntısı çekmezsiniz. Ülkemizde sağlık sektörünün önemi malum. Bu bölümün bir ayağı mühendisliktir bir ayağı da tıp'tır. Derslerin yarısından fazlası tıp'ile alakalı derslerdir. Yeni yeni çıkacak olan yasa ile birlikte her hastane bir biyomedikal mühendisi çalıştırmak zorunda olacak. A.B.D de ise bu durum daha gelişmiştir, orada her ne olursa olsun her ameliyata EN AZ BİR BİYOMEDİKAL MÜH. girmek zorundadır. Eğer yurtdışı düşünürseniz de ABD birinci tercih olmalıdır. Maaş konusuna gelirsek çalışma alanına ve tecrübeye bağlı olarak değişmektedir. yabancı sitelerden araştırma yaparsanız bu mesleğin aylık gelirinin 30.000-90.000 $ arasında değiştiğini görebilirsiniz. Nasıl çalışır diye soracak olursanız ; kısaca iki çalışma alanı var diyebiliriz. Bunlardan biri tıbbi cihazların yapımı,onarımı,bakımı,satışı,kalibrasyonudur . İkinci ise yapay organların yapımı onarımı bakımı satışı vs dir. Yapay organ demişken bu terim diş hekimlerinin kullandığı implantlardan tutunda protez kol yapımına kadar her şeyi kapsar. Kısacası çalışma yelpazesi çok geniştir. Günümüzde yeni yeni tercih edilmeye başlayan bu bölümün uzmanlar tarafından önümüzde 10 yılın en iyi mesleği olacağı söyleniyor. Kısaca bir not daha düşeyim , Amerika'nin En İyi 10 Üniversite Öğrencisinden biri Türk'tür ve bu kişi de biyomedikal müh. öğrencisidir.

AYRINTILI BİLGİ : http://www.kucukakarsu.net/biyomedikal-muhendisligi-nedir/

kısaca iki çalışma alanı var diyebiliriz. Bunlardan biri tıbbi cihazların yapımı,onarımı,bakımı,satışı,kalibrasyonudur . İkinci ise yapay organların yapımı onarımı bakımı satışı vs dir. Yapay organ demişken bu terim diş hekimlerinin kullandığı implantlardan tutunda protez kol yapımına kadar her şeyi kapsar. Kısacası çalışma yelpazesi çok geniştir. İş imkanı çekme gibi bir durum yoktur. Bunun kanıtıda arama motorlarına iş ilanları yazıp biyomedikal mühendisliği arattırabilirler .