Bölümümüz Türkiye'de yeni yeni tanınmaya başlamış olup her anlamda da eleman açığı vardır. Devlet-Akedemisyenlik-Özel sektör , tüm alanlarda mühendis açlığı mevcuttur. 2013 Career Cast şirketinin yaptığı araştırmalar sonucunda Dünyanın en iyi İKİNCİ MESLEĞİ olarak görülmüştür. Çalışma ortamının rahatlığı ve maaşının da dolgunluğuna bakarsak bu ikincilik hiçte küçümsenecek bir olay değildir. Türkiye de ÇOK AZ üniversitede mevcutturç. Çünkü bölümde ciddi anlamda öğretim elemanı sıkıntısı var . Yani eğer akedemisyenlik düşünüyorsanız bu bölümde uzmanlaşmak hem kolay olur hemde iş sıkıntısı çekmezsiniz. Ülkemizde sağlık sektörünün önemi malum. Bu bölümün bir ayağı mühendisliktir bir ayağı da tıp'tır. Derslerin yarısından fazlası tıp'ile alakalı derslerdir. Yeni yeni çıkacak olan yasa ile birlikte her hastane bir biyomedikal mühendisi çalıştırmak zorunda olacak. A.B.D de ise bu durum daha gelişmiştir, orada her ne olursa olsun her ameliyata EN AZ BİR BİYOMEDİKAL MÜH. girmek zorundadır. Eğer yurtdışı düşünürseniz de ABD birinci tercih olmalıdır. Maaş konusuna gelirsek çalışma alanına ve tecrübeye bağlı olarak değişmektedir. yabancı sitelerden araştırma yaparsanız bu mesleğin aylık gelirinin 30.000-90.000 $ arasında değiştiğini görebilirsiniz. Nasıl çalışır diye soracak olursanız ; kısaca iki çalışma alanı var diyebiliriz. Bunlardan biri tıbbi cihazların yapımı,onarımı,bakımı,satışı,kalibrasyonudur . İkinci ise yapay organların yapımı onarımı bakımı satışı vs dir. Yapay organ demişken bu terim diş hekimlerinin kullandığı implantlardan tutunda protez kol yapımına kadar her şeyi kapsar. Kısacası çalışma yelpazesi çok geniştir. Günümüzde yeni yeni tercih edilmeye başlayan bu bölümün uzmanlar tarafından önümüzde 10 yılın en iyi mesleği olacağı söyleniyor. Kısaca bir not daha düşeyim , Amerika'nin En İyi 10 Üniversite Öğrencisinden biri Türk'tür ve bu kişi de biyomedikal müh. öğrencisidir.

AYRINTILI BİLGİ : http://www.kucukakarsu.net/biyomedikal-muhendisligi-nedir/

Geleceğin bilim dünyasına ışık tutmak, bu ışık altında insanlar yararına çeşitli bilimsel ve teknik araç-gereçleri hayata geçirmek ve geçirilmesine yardımcı olmak için Biyomedikal Mühendisliğini seçtim.

geleceğin en parlak mühendislikleri arasında gösteriliyor.ayrıca insanların sağlığa kavuşması önemli bir rol oynuyor.

Hem sağlık sektörü, hem mühendislik. Daha ne olsun.

Biyomedikal Mühendisliği yeni bir bölüm olduğu için, herkes iş imkanları olarak yetersiz olduğunu düşünebilir fakat geleceğin mesleği dallarında, Avrupa ve Amerika'da ' Geleceğin Mesleği ' kategorisinde 2. olmuştur. Biyomedikal Mühendisleri, tıbbi araç ve gereçlerin tasarımından, bakımına, üretimine, pazarlanmasına ve bilim dünyasına sunulmasına kadar birçok yerde görev almaktadır. Aynı zamanda, üniversitelerde açılacak olan Biyomedikal Mühendisliği'nde çeşitli akademik pozisyonlarda da görev alabilirler.
Biyomedikal Mühendisliği, mühendislik alanında, sağlık ve bilim dünyasına açılan en kolay kapılardan biridir. Kendini kanıtlayan ve geliştiren, iyi derecede yabancı dile hakim, takım çalışmasına yatkın, sorumluluk sahibi ve bilimi seven, düşünebilen Biyomedikal Mühendisleri, yurtdışında da çok rahat bir şekilde iş imkanlarına sahiptirler. Türkiye'den özellikle Amerika olmak üzere, yurtdışına giden birçok mühendis adayı, lisansüstü ve doktora derecelerini genellikle Biyomedikal, Biyomekanik ve Biyokimya alanlarında gerçekleştirirler. Şunu söyleyebilirim ki, birkaç yıl içerisinde kendini geliştiren biyomedikal mühendisleri, yurtdışı ve yurtiçi birçok önemli pozisyonda, gelecekteki bilim dünyasına ışık tutacaklardır.

kısaca iki çalışma alanı var diyebiliriz. Bunlardan biri tıbbi cihazların yapımı,onarımı,bakımı,satışı,kalibrasyonudur . İkinci ise yapay organların yapımı onarımı bakımı satışı vs dir. Yapay organ demişken bu terim diş hekimlerinin kullandığı implantlardan tutunda protez kol yapımına kadar her şeyi kapsar. Kısacası çalışma yelpazesi çok geniştir. İş imkanı çekme gibi bir durum yoktur. Bunun kanıtıda arama motorlarına iş ilanları yazıp biyomedikal mühendisliği arattırabilirler .

Daha çok cihazlar üretiyoruz hasta insanlar için

Hastanelerde ve diğer sağlık kuruluşlarında
Üniversitelerde
Tıp araştırma merkezlerinde
Tıbbi cihaz ve malzeme üreten, satan ve satış sonrası destek veren kuruluşlarda
İlaç endüstrisinde
Sağlık kuruluşlarının bilgi-işlem birimlerinde
çalışabilecekleri gibi, dilerlerse, biyomedikal, biyomalzeme, biyomekanik, biyoinformatik, medikal fizik, genetik mühendisliği, doku mühendisliği gibi ilgili alanlarda lisansüstü öğrenime devam edebilecekler; yurtdışı anlaşmalı üniversitelerle yapılan ortak programlara katılabileceklerdir.

Tıbbi cihaz üretim, bakım, onarım, kalibrasyon... Geniş sektör.

Biyomedikal mühendisliği, mühendislik alanını ve sağlık alanını birleştirmek isteyenler için ideal bir bölümdür. Bir çok mühendisliğin derslerini gören biyomedikal mühendisliği bölümü öğrencileri, buna ilaveten tıp dersleri de almaktadır. Mesela Bilgisayar programlama, Elektrik, Devre Analizi, Fizyoloji,Anatomi vb.

Ayrıntılı bilgi için: http://www.kucukakarsu.net/biyomedikal-muhendisligi-nedir/

Biyomedikal Muhendisligi tipla biyolojinin muhendisligidir.Buna aciklik getirecek olursam,tip ve biyolojideki sorunlarin cozumune dayali bir muhendisliktir.Ayrica,butun muhendisliklerde oldugu gibi biyomedikal muhendisligi olcme,hesaplama,tasarim ve modellemedir.

Biyomedikal Mühendisliği bölümü hem tıp, diş ve genetik alanlar gibi sağlık üzerine ilgili olup hem de teknolojiye, yeniliğe, üretime ilgili olan kişiler için bir bölüm. Bu sebeple içerisinde birçok farklı alana yetkinlik ve ilgi gerektiren bir bölüm. Bu bölümü seçecek kişilerin sağlık alanındaki tedaviler üzerine çözümler getirebilecek mühendis bakış açısına sahip ve ilgili olacaktır.

Her muhendislik programi gibi kendine ait zorluklar var. Digerlerinden ayri olarak bir cok disiplini ogrenmeye calistigin icin tek bir konuda iyi olman bazen sorun yaratabiliyor. Ana bilim dallari olarak bakacak olursak matematik, fizik, kimya ve biyolojide belirli seviyede olman lazim. Gerisi kendini hangi yonde gelistirmek istediginle alakali.

Bir yandan hastalıkların tedavi yöntemlerine çözüm getirecek cihazların içerikleri ağırlıklı bir alana sahip olduğu için hem canlılar üzerine hem de mühendislik araçları, elektrik, mekatronik, yazılım gibi alanlara da dokunan bir bölüm. Zorluk açısından söyleyebileceğim birden fazla alana hakimiyet istemesi olabilir.

Sececeginiz her dal gibi Biyomedikal muhendisliginde de yeni mezunlarin is bulmasi zor olabilir. Ama bunu bolum ustunden konusmak yanlis olur sizin ne kadar gayret ve caba gostermenizle alakali. Biyomedikal muhendisligi bir cok disiplinin toplandigi bir muhendislik dali bu yuzden universite yillarinizda ne istediginizi anlamaniz ve o alanda caba sarf etmeniz gerekiyor. Sadede gelicek olursak is olanagi diger muhendisliklere gore daha az demek kesinlikle yanlis olur bunu dunya capinda muhendisliklerin gelisimlerine bakarakta teyid edebilirsiniz.