Sınavsız geçiş hakkım ve DGS'den bilgisayar mühendisliğine tamamlamak, YGS'den kazanmaktan daha kolay olduğu için.

Küçük iken birçok kişi ve meslek grubuna dolaylı ya da direk olarak etkisi olan bir iş yapmayı istiyordum. Okul yıllarında bu istek şekillenerek yazılım üretebilme isteğine dönüş. Yazılım ile ilgili bir bölüm okur isem bir çok mesleğe ve meslek grubuna dahil olan bir iş yapabileceğimi ve bu sebeple mesleğimi dahil olduğu mühendislik, tıp, üretim vb. alanlarda bilgi sahibi olabiliceğime karar verdim.

açıktan lisans alabilir kpss ile memur olabilir özel şirketlerde sekreterlik vs. bir çok alanları var bu saydıklarım en düşükleri dgs ile yazılım mühendisliği ,bilgisayar müh. ,öğretmenlik,açıktan tamamlamak için kamu yönetimi, iktisat, işletme , maliye gibi bölümlerden tamamlayabiliyoruz, ENTİTY,ADO.NET,JQUERY,ORACLE,MASTERPAGE,WORDPRESS,JOOMLA gibi şirketlerin ihtiyaç duyduğu, alımlarda önem verdiği programlar öğretildiği için işe alım kişi için kolay olacaktır,küçümsenecek bir bölüm degildir...

adı üstünde programlama bölümü olduğu için bir program yazabilir veya bir şirketin bünyesinde programlama alanında faaliyet gösterebilir.Mesela girifik animasyon dersinde gördüğümüz 3dsmax programını iyice öğrenip hayatına onunla devamedebilir.Ben mesela web programlama iyiyim o yüzden kendimi o yönde geliştiriyorum

Kendinizi geliştirdiğiniz takdirde Bilişim sektörünün her alanında çalışabilirsiniz.(yazılım geliştirme,web tasarım,teknik servis,veri tabanı yöneticiliği,sistem-ağ yöneticiliği vs.) Bilgi işlem personeli olarak iş bulabilir,kendi işinizi kurabilir, freelance çalışabilirsiniz. 

Merhabalar


Öncelikle maaş konusu belirsiz. Tamamen kendini geliştirmene bağlı. (Başlangıç olarak 2000₺ maaş bulursa öp başına koy, en azından tecrübem var dersin sonrasında)


İş imkanı ise başlı başına sıkıntı sebebi ise eğitmek için eleman alan şirket sayısı az ve diğerleri hep tecrübeli istiyor. O yüzden kendini iyi pazarlarsan kazanırsın. Bu yolda başka türlü ilerlenmez.

Bilgisayar işletmeni olabilirsiniz şu an en iyisi o gibi duruyor ve maaşı da 4900den başlıyor.

Mesleki ve Teknik Anadolu Liseslerin bilişim teknolojilerinden mezun olup ön lisans programı için sınavsız geçiş ile

Bilgisayar programcılığı bölümü asosyal bir insanın yapacağı iştir. Sanal sohbetin dışındaki dünyaya çıkamayacak çünkü.

Lisede görmediysen bir tık zorlanırsın.


Programlama mantık işi ama öyle insan beyni gibi düz mantık değil.


Makineye ne yapacağını söylüyorsun suyu getir mesela. Evet getirir ama nerden getireceğini bilmez. Bunu önceden suyun mutfakta olduğunu bilmesini sağlamalısın. 


Yani anlayacağın suyu getir derken de koda başvuruyorsun. Suyun mutfakta olduğunu önceden kodla bildiriyorsun. 


Soruları iyi analiz edip adım adım ilerleme mantığıyla çözüme kavuşturmalısın.


Su örneği gibi; önce su mutfakta de.


Bardağı dolaptan al. Sürahiden suyu doldur (tabi sürahi boş ise falan oralara girmiyorum, buraları tanımlamak detaylandırmak sana kalmış)


Sonra su getir yaz. Getirsin


Bu örnek en basit haliyle gündelik hayattan verdim.


Matematiksel işlemleri bilmen gerek. Gözün korkmasın mutlak değer, toplama, çıkarma, çarpma, bölme, karekök vb. şeyleri bilmen yeterli.


Algoritma mantığını öğrenmen gerekir (en önemli odak nokta bu). 


Sonrasında yazımsal koda çeviriyorsun öğrendiklerini. E bunu da denemeler yaptıktan sonra yavaş yavaş kavrar ezberlersin. 


Okulda öğrendiğin okulda kalmamalı. Evine gittiğinde de örnekler üzerinde çalışmalı. Yazdıklarını geliştirmelisin. 


Genel olarak çok aşırı zor bir bölüm değil. Okul yaşamın kolay olacaktır. Ya sonrası dersen de, hakkını vermek gerek zorlanacaksın. Kafa patlatman gerekiyor, iyi bir hazırlık yapar ve projeler hazırlarsan eğer kariyerine güzel bir noktadan başlayabilirsin.

Zor bir yanı bulunmayan nadir bölümlerden biridir. Derslere girmeniz yeterlidir. Girmeyince 4 yılda bitiriyorsunuz :)

Öncelikle algoritma görürsün programcılığın temel mantığını anlamak için
devamında akış diyagramları.
Sonrası ise gideceğin üniversiteye göre içerik değişir.
- C 
- C#
- SQL
- İşletim sistemleri
- Ağ temelleri 
Bunları görmen muhtemeldir. 
Şunu unutma üniversite eğitiminden hemen sonrasında bir şirkette çalışma imkanın düşük.
Tabi ki bunu yükseltebilirsin. Şunu söyleyeyim üniversite eğitiminde yazılım dillerini öğrettiklerinde sana alfabedeki harfin sadece A sını göstereceklerdir. En fazla B sinide gösterirler. Gerisi tamamen sana kalmış. Sen üstüne ne katabilirsen, her kattığın büyük bir artı olarak karşına çıkacaktır.

Algoritma ve Programlama Temelleri, Ofis Yazılımları, Web Tasarımı, Veri Tabanı I, İngilizce I, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Matematik I, Türk Dili ve Edebiyatı I, Görsel Programlama I, Grafik ve Animasyon, Bilgisayar Donanımı, Veri Tabanı II, İngilizce II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Matematik II, Türk Dili ve Edebiyatı II, Görsel Programlama II, İşyeri Eğitimi, Mesleki İngilizce I, Multimedya Uygulamaları, İçerik Yönetim Sistemleri ve seçmeli dersler alınmaktadır.