Deri Mühendisliği Bölümünden mezun olup iş hayatında başarılı olmuş o kadar çok kadın mühendis var ki. Öncelikle deri mühendisinin sadece deri fabrikalarında çalıştığı gibi yanlış bir algı var. Deri konfeksiyondan, Moda tasarımına ve ayakkabı sektörüne kadar çok geniş bir çalışma alanı var.Son dönemlerde ünlü giyim markalarının hepsi bünyelerinde deri Mühendisi çalıştırıyorlar. Ve özellikle kadın deri mühendisleri çok başarılı çalışmalar yürütüyorlar.Sadece Türkiye'de değil yurt dışında büyük moda markalarında çalışan kadın deri mühendisleri var.Yabancı dil bilen ve kendini iyi yetiştiren mezunlar çok kolay iş bulabiliyor. Türkiye'de Sadece 20 kontenjana sahip olması ve öğrencilerin büyük çoğunluğunun daha öğrenciyken yurtdışı imkanlarından faydalanması ciddi bir avantaj.Diğer mühendislik bölümlerinden her yıl mezun olan binlerce mühendisin durumları da ortada. Bence 150-200 bin başarı sıralamasına sahip öğrenciler için değerlendirilmesi gereken bir fırsat. 


Bazı kişilerin farklı sitelerde  olumsuz yorum yapmaları sebebiyle dayanamayıp yazmak istedim.Öncelikle hangi bölümde okursanız okuyun kendinizi geliştirmeniz ve 4 yılınızı boşa geçirmemeniz gerekiyor. 
Arkadaşlar, Deri Mühendisliği Bölümü Türkiye'deki tek bölüm ve sadece 20 öğrenci kontenjanına sahip.Diğer mühendislik dallarında her yıl binlerce mühendis mezun oluyor. İşletme, İktisat'tan her yıl on binlerce mezun çıkıyor.İş bulamıyorlar veya asgari ücretle çalışıyorlar. Tanıdığım onlarca arkadaşım, farklı mühendislik bölümlerinden mezun ve evinde oturuyor.Deri Mühendisliği Bölümü mezunları, eğer yabancı dil olayını çözmüşse, iş bulmaması imkansız. Sadece deri fabrikalarında çalışma durumu da yok. Son yıllarda mezunlar daha çok ünlü giyim markaları ve ayakkabı firmalarında mühendis olarak işe giriyorlar.Bölümden mezun olup yurt içinde ve yurt dışında çok başarılı olmuş yüzlerce mezun var (Tabi başarılı mezunların boş vakitleri olmadığı için yalan yanlış yorum yazma işleriyle uğraşmıyorlar) Bölümde okuyan öğrencilerin birçoğu da  yurt dışına eğitime ve staja gidiyor. Diğer bölümlerde böyle bir kişisel gelişim ve tecrübe imkanını bulmak çok zor. Sadece yabancı dil konusunda kendinizi geliştirin.
Eğer 150-200 bin başarı sıralamasına sahipseniz hiç düşünmeyin yazın. Tabi 150-200 bin başarı sıralamasıyla Boğaziçi ve OTDÜ mühendisliğe girmeyi düşünenlere sözüm yok:)