Ankara şehrinde öğrenci olmanın eksileri nelerdir?

123 Cevap
  • İstanbul kadar etkinlik yok.
  • Otobüslerin genelde 12 civarı bitiyor olması.
  • Bi İzmir insanı sıcaklığı yok.
  • Gökçek :/
Tuğberk Kılıç
Tuğberk Kılıç
Chief Executive Officer, Anlatsın

"Eksileri" tanımına ilk uyan şey havası. Hava kışın soğuk, hatta çok soğuk. Alışmanız süreç alabilir.

Ankara gri şehir, genel olarak memur ve bürokrasi şehri. O sıkıcılığı ve monotonluğu her yere yansımış durumda. Eğlence alanları çok kısıtlı. Tunalı/Bestekar, Arjantin/Filistin, Sakarya, Park Caddesi gibi kısıtlı alanlara sahip. Zaten Bestekar'a gittiğinizde, tanıdığınız birçok insana rastlarsınız.

Denizi yok yazan var hâlâ! Yok, birkaç yüz milyon yıl ufukta da gözükmüyor, artık bu klişenin bitmesi gerekli. Ama evet yok, olsaydı İstanbul'u daha çok sevemezdik.

Eymir gölü gibi mini yerler harici çok fazla vakit geçirebileceğiniz bir güzelliği yoktur. AVM'lerle dolu bir şehir. Son senelerde konser imkanları ve sergi imkanları artsa da, hâlâ sanat alanında çok zayıf.

Ulaşım imkanları hala çok kötü. Örneğin 22:30 sonrası Ümitköy gibi modernize bi bölgeden, Bahçeli/Tunalı gibi semtlere taksi harici inemiyorsunuz. Örneğin ben Ankara'ya ilk geldiğimde Gordion yeni yapılıyordu, Metro o sene hadi bilemedin sonraki sene açılıyordu, yıl oldu 2013..

Fatih Şentürk
Fatih Şentürk
Lead UX Designer, GrandVision

Denizi yok. Denizi napıcan ama o da ayrı tabi. Öğrenciliğine ne gibi bir katkısı olması bekleniyordu deniz yok diye yakınanların bilmiyorum. Ulaşım belki sıkıntı sayılabilir. Yani heryere dolmuş otobüs bulursunuz ama, İstanbul'la kıyaslayınca o kadar çok araç yok. Gri şehir. Bazen içini sıkıyor adamın ama güzel yine de :)

Ben ayazı dışında hiç bir eksisini gözlemlemedim.

Öğrenci olana ev kiraları çok fahiş.
Ee deniz havası desen, maalesef yok.
Biraz daha canlı olabilirmiş, sanki biraz ruhsuz bir şehir gibi.

Vizyon eksikliği. Ankara'dan mezun olan öğrenciler gelecekleriyle ilgili neler yapabilecekleri konusunda ne yazık ki dar görüşlü oluyorlar. Ancak ve ancak Ankara'ya rağmen kendisini yetiştirmeyi bilenler aradan sıyrılabiliyor. İstanbul'da onca şirketin göbeğinde insanlar neler yapabileceklerinin daha farkında ve daha azimli. Ankara'nın "memur kenti" imajı öğrencilerini de biraz memur havasına sokuyor.

• Okul, müzeler, Atatürk Orman Çiftliği, birkaç göl ve kapalı mekanlar dışında sosyal yönlerinizi geliştirebileceğiniz aktivitelere katılabileceğiniz yerlerin bulunmaması.
• ''Öğrenci'' yaşam şartlarının İstanbul,Bursa,İzmir gibi illere kıyasla daha pahalı olması.

İstanbul ve İzmir'de okuyanları görüp kıskanmak. Dışarıda gidebileceğiniz mekanlar çok sınırlı ve sınırlı oldukları için de öğrenciye göre birazcık pahalı. Bence Türkiye'de tercih edilebilecek üç numaralı şehir.

İstanbul'da bir sürü etkinlik ve gelişme oluyor ama Ankara bunu takip etme konusunda İstanbul kadar gelişmiş ve hızlı değil. Etkileşim daha az.

sabah erken saatlerde ve akşam üzeri iş çıkışı saatlerinde trafik çilesi bide üstüne yaşlı teyzelerin dırdırı insanı canından bezdirebiliyor.

Çok soğuk. Havası gri olabiliyor çoğu zaman ,güneşi özleyebilirsiniz ama arkadaş ortamının sıcaklığı bunu telafi edebiliyor :)

Bu soruyu bir İzmirli'ye ya da bir İstanbullu'ya sorsanız muhtemelen size methiyeler dizecektir; ama ben Denizlili olduğum için Ankara'da öğrenci olmanın eksileri konusunda çok fazla bir yorumda bulunamayacağım. Yine de değinmek istediğim birkaç husus var:

- 3 yıllık Bilkent IEEE Öğrenci Kolu'ndaki çalışmalarıma dayanarak söyleyebilirim ki Ankara'da güçlü ve ses getiren bir etkinlik yapmak zor. Bilim, sanayi, sanat, eğlence ve spor dünyalarının öncü isimleri genellikle İstanbul'da yaşıyorlar. Tamam bütün siyasiler burada; ama sürekli siyaset içerikli etkinliklere üniversite öğrencisini çekemezsiniz.

- Ankara sosyal etkinlik çeşitliliği yönünden kendi seviyesindeki şehirlere(İstanbul, İzmir gibi) göre biraz daha aşağıda kalıyor. Tabi bu durum eğer her hafta farklı bir etkinlik peşinden koşmaya çabalayan biri değilseniz sorun oluşturmaz.

Taksiler çok pahalı. Toplu taşıma araçları seferleri de çok erken saatlerde sona eriyor. Şehir ayrıca kışın çok soğuk olabiliyor.

Ankara değişmiyor hep aynı aktiviteler aynı yerler sıkabilir

melih gökçek.onun reklam panoları.onun kıl güşülü beni çok rahatsız ediyor.insanların teşekkür ettikten sonra mal mal bakmaları siz rahatsız edebilir.metronun gece çalısmaması allahsızlıktan başka bir şey değil.m.ö 500 yılından kalan evlerin kiraları insanı çileden çıkarabilir.ben o paraya antalyada deniz kenarında otururum.son olarak şehirde manzara yok yani deniz olmayınca benim gözümde şehir şehir değildir.

Eğlence ve sosyallik açısından çok fazla seçenek olduğu söylenemez. Ankara öğrenci kenti değil, memur kentidir daha çok.

Eğer gece hayatı için ailesinden uzak okumaya gitmeyi amaçlayanlar varsa, İstanbul veya İzmir gibi imkanlar yok. Gece 11-12 gibi hayat ve ulaşım duruyor. Kış mevsiminde ise kampüs dışında kalan arkadaşların ulaşımında aksaklıklar olduğundan derslere/sunumlara geç kalınması muhtemel. Özellikle İşletme Bölümü için, öğrencileri cezbeden büyük firmaların Genel Merkezleri çoğunlukla İstanbul'da olduğu için uzun süreli stajyer olma imkanları direkt sıfırlanmakta.