Anadolu Üniversitesi

Anadolu Üniversitesi'nin hoşlanmadığınız yanları nelerdir?

53 Cevap

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Besyo, Havacılık ve Yabancı Diller Yüksekokulunun İki Eylül Yerleşkesinde olması Yunus Emre Kampüsüne olan uzaklığı sosyal ve kültürel etkinliklerin duyurulması açısından zorluk yaratıyor. Ama tabi ki bunu egale etmek senin elinde.

Ulaşım iki eylül kampüsüne çok sıkıntı oluyor

Okula arabayla girerken sorun cikartmalari

İlk olarak bir lise mezunu iseniz ve Anadolu üniversitesini tercih etmek istiyorsanız. Bence Anadolu üniversitesi sizi bir çok konuda rahatlatıcak, üzmeyecek ve ya başınızın ağrımasına sebep olmayacak bir üniversitedir.

Mühendislik fakültesi öğrencisiyim. Bu nedenle kampüsüm İki Eylül kampüsü. Ne yazık ki İki Eylül Kampüsüne olan ulaşım biraz zor. Her saat araç bulabillirsin fakat yoğunluktan binemeyebilirsin. Servis ile gelen öğrencilerde var. Bu servisler sadece geliş için kullanılıyor. Çok nadir bazı servisler sizi ders çıkışı alıyor. Sınav günleri bunlar sıkıntı yaratabılıyor.

Okula gelen araç sayısı artmalı. (Kırmızı 4 ve Mavi 4 önemli saatlerde çok kalabalık oluyor, birkaç kez giriş kapısına yaslanarak gittiğim oldu :) )

Şehrin tek yokuşunun Yunusemre Kampüsü'nün girişinde yer alması. Karlı kış günlerinde dışardan güzel görüntülerle karşılaşabilmeniz mümkün fakat başınıza geldiğinde sizi dumur edebiliyor. :)

Resmiyet ve her okulda olduğu gibi bazı hocaların ego tatmini.

sınav olunacak derslerin dağılımı dengesiz. şöyle ki 6 dersten sınava gireceğim. cumartesi iki dersten pazar günü 4 dersten sınava giriyorum. çok saçma...

Hazırlık çok sıkıntılı Anadolu Üniversitesinde.Öğrencilerim eğitim öğretim haklarını ellerini alıyorlar resmen.Normalde 3 kur okuduktan sonra hazırlık bitebilecekken Anadolu Üniversitesi 5 kurun 5ini de bitirmenizi bekliyor sizden.1 yılda hazırlığı bitirip bölüme geçebilen öğrenci sayısı yok denecek kadar az.Hatta belki de yok bile.En iyi ihtimalle hazırlığı 1buçuk yılda bitiriyorsunuz.En kötü 2 yılda bitiyor.Sınav olarak zaten zorlukları var hazırlığın bir de ilkokul çocuğu gibi incik cıncıklarla uğraşıyoruz dosya hazırlıyoruz, online ödev yapıyoruz, habersiz quiz oluyoruz.Tüm bunlar yetmez gibi bu yaptıklarımızın hepsi sadece vize notumuza eklenip finale girip girmememizi etkiliyor fakat finalden sonra hiçbir işimize yaramıyor.Ayrıca hafta 24 saat ders görüyoruz ve her kur 2 ay sürüyor yaklaşık buna rağmen her kur sadece 17 saat devamsızlık hakkımız var.2 yıl içinde hazırlığı veremediğiniz taktirde dilekçe yazıp diplomanızda Hazırlıktan Geçemedi gibi bir ibarenin olmasını kabul ederek bölümünüze geçme talebinde de bulunamıyorsunuz ayrıca.Anadolu Üniversitesi bunu halletmeli.Dolu olan fakülte sayısı 3 ya da 4.Diğer fakülteler bomboş sırf bu hazırlık yüzünden.İnsanlara bunu yapamazsınız.Zaten bu öğrenciler üniversite okuyabilmek için 4 yıllarını veriyorlar.Üstüne 2 yıl daha kaybetmelerini sağlamak anlamsız.

Şuanlık bir yön göremedim ilerki zamanlarda işallah: )

Ufak tefek akılda kalmayan şeyler diyebilirim. Bir çok mezun arkadaşlarımın söylediği tek bir şey var. Bu şehirden ve bu üniversiteden ayrılırken çok zorlandıklarını her defasında dile getirirler. Sadece üniversiteyi yeterli imkanların fazlasıyla olmasına rağmen gelişim sürecinin hızı konusunda eleştirebilirim.

Kurumsallaşma çabaları çokça prosedürü beraberinde getirmiş ve bu bürokrasi çok çabuk öğrenciyi isyan ettirme kapasitesine sahip.