Aslında bu mesleği seçen ya da seçmek isteyen birisi şu dört temel özelliklere sahip olmalıdır aksi halde sanmıyorum ki bu mesleği uzun yıllar icra edebilir: 1. Sabırlı olmak hatta çok sabırlı olmak 2. İnsanları sevmek 3. Hoşgörülü ve anlayışlı olmak 4. Empati kurabilmek

Çalışma alanları çeşitlilik gösteren ve kendilerine duyulan ihtiyaç artan gün geçtikçe artan fizyoterapistler nöroloji, kardiyoloji, göğüs hastalıkları, pediatri, hidroklimatoloji, fiziksel tıp, romatoloji, ortopedi ve travmatoloji, el cerrahisi, göğüs-kalp-damar cerrahisi, genel cerrahi ve nöroşirurji bilim dallarında hizmet vermektedir. Bunların yanı sıra kadın sağlığı, yanık üniteleri, evde bakım hizmetleri, sporcu sağlığı ve halk sağlığı gibi alanlarda da hizmet vermektedir. Günümüzde fizyoterapistin rolü giderek daha önemli hale gelmekte ve fizyoterapistlere duyulan ihtiyaç artmaktadır.
Fizyoterapistler üniversitelerin ilgili bölümleri, devlet, özel ve üniversite hastaneleri, rehabilitasyon merkezleri, özel klinikler, spor kulüpleri, endüstri sanayi tesisleri, halk sağlığı üniteleri, ev rehabilitasyonu, evde bakım merkezleri, sağlıklı ve engellilerin spor ve rekreasyonel aktivitelerinin uygulanması, okullar, rehabilitasyon merkezleri, huzurevi ve bakım evleri, termal oteller, belediyeler, engelli okulları ve birinci basamak sağlık hizmetlerinde çalışabilirler.


Ayrıca hekimden bağımsız sağlıklı yaşam merkezi ve alçak frekanslı akım içeren cihazları bulundurmak şartıyla (yüksek frekanslı akımlar olmayacak) fizyoterapi hizmetleri adı altında kendi kliniklerini açabilirler. 

Istanbulda tıp ve diş hekimliği olmazsa seçilmesi alternatif bir bölüm. Her şeyden önce  emekleyemeyen ya da yürüyemeyen bir çocuğun yürümesine vesile olmak gibi pek çok manevi doyumu yüksek bir bölüm. Öyle anlar var ki sevinçten aileyle ya da hastayla birlikte başarmanın hazzıyla ağlayabilirsiniz :)