Öncelikle bölüm tercihi tabiki. Bölümünüzü sevdikten sonra kendinizi geliştirecek yolları severek ve isteyerek araştırırsınız zaten.

-En beğendiğim yanı kampüsü ve tabii ki Eymir Gölü.
-İkinciliği nerdeyse her bölümün ve yurdun kantininin olması alıyor. Böylece çarşı-çatı-sunshine-arkabahçe dışında birçok seçeneğiniz oluyor. Nerdeyse hepsinin de kendine özgü bir yemeği bir şeyi vardır.
-Kablosuz internetin çoğu yerde çekmesi hayat kurtarır genelde. (Okul içinde Aveadan daha çok internetin çektiği rivayetleri var.)

-Çağımızın üzerinde en çok uğraşılan ve eleman açığı her zaman olacak alanı teknoloji.
-Bilgisayar mühendisliği sadece bilgisayardan ibaret değil aslında programlama ve mantık üzerine, hayattaki sorunları (derslerde 'world problems' dediğimiz) çeşitli algoritmalar yardımıyla çözmek üzerine.
-Fizik dersini en az kullanacağım mühendisliği söyleyin bana dedim, bunu dediler :D işin şakası bir tarafa ciddi anlamda matematik ve mantık temeli üzerine oturtulmuş bir bölüm.

Bilgisayar mühendisliği okuyorsanız bu alt dallardan herhangi birine yönelebilir, bu konuda uzmanlaşabilir ve çalışabilirsiniz:

Matematiksel temeller
Matematiksel mantık · Kümeler kuramı · Sayı kuramı · Çizge kuramı · Tip kuramı · Kategori kuramı · Sayısal çözümleme · Bilgi kuramı · Kombinatorik · Boole cebiri
Hesaplama kuramı
Özdevinim kuramı · Hesaplanabilirlik kuramı · Hesaplamalı karmaşıklık kuramı · Kuantum hesaplama kuramı
Algoritmalar ve veri yapıları
Algoritma çözümlemesi · Algoritma tasarımı · Hesaplamalı geometri
Programlama dilleri ve derleyiciler
Ayrıştırıcılar · Yorumlayıcılar · Yordamsal programlama · Nesne yönelimli programlama · Fonksiyonel programlama · Mantık programlama · Programlama paradigmaları
Koşutzamanlı, paralel ve dağıtık sistemler
Çoklu işleme · Grid hesaplama · Koşutzamanlılık kontrolü
Yazılım mühendisliği
Gereksinim çözümleme · Yazılım tasarımı · Bilgisayar programlama · Biçimsel yöntemler · Yazılım testi · Yazılım geliştirme süreci
Sistem mimarisi
Bilgisayar mimarisi · Bilgisayar organizasyonu · İşletim sistemi
Telekomünikasyon ve ağ oluşturma
Bilgisayar müziği · Yönlendirme · Ağ topolojisi · Kriptografi
Veri tabanları
Veri tabanı yönetim sistemleri · İlişkisel veritabanı · SQL · İşlem yürütme · Veri tabanı endeksleri · Veri madenciliği
Yapay zekâ
Otomatikleştirilmiş muhakeme · Hesaplamalı dilbilim · Bilgisayar vizyonu · Evrimsel hesaplama · Uzman sistemler · Makine öğrenimi · Doğal dil işleme · Robotik
Bilgisayar grafikleri
Görselleştirme · Bilgisayar animasyonu · Görüntü işleme
İnsan bilgisayar etkileşimi
Bilgisayar erişilebilirliği · Kullanıcı arayüzleri · Giyilebilir hesaplama · Ubiquitous computing · Sanal gerçeklik
Bilimsel hesaplama
Yapay yaşam · Biyoenformatik · Bilişsel bilim · Hesaplamalı kimya · Hesaplamalı nörobilim · Hesaplamalı fizik · Sayısal algoritmalar · Sembolik matematik

(Alıntıdır-vikipedi)

Bölümler arasında kopukluklar var.
Bölümlerin kendi içinde kopukluklar var.
Hocalar profesör/yardımcı doçent vb. ünvanlarına sahip olabilir ama pedagojik eğitimden geçmediğini düşündüğüm hocalar var.
Okulun işleyişini değerlendirecek olursam vasat ve orta arasında gidip geliyor.
Öğrenci topluluklarındaki hiyerarşi anlayışı kendinizi göstermenizi ve kendinize bir şeyler katmanızı fazlasıyla engelleyebiliyor.

Çok insandan dinleyin ODTÜ'yü. Biri sever, ikisi sever ama üçüncüsü sorunları dökülür. Bazıları sorunları görmeyecek kadar çok seviyor o ayrı. Gelin görün sınıfları, hocalarla konuşun, öğrencileriyle konuşun. Mezun olduğunuzda adıyla sizi bir yerlere taşır ama önemli olan içeriği ve sizin mutluluğunuz bence.

Açıkçası diyemiyorum çünkü burası öğrencilere bir şeylerin sağlandığı değil öğrencilerin zorla aldığı hatta bazen alamadığı bir yer.

İlk tercihim Bilkent'ti açıkçası, öğretim boyunca ve öğretim sonrası imkanları açısından. Puanım yetmeyince bir adı olduğuna güvenerek ODTÜ'yü tercih ettim.