Neden Gıda Mühendisliği Bölümü?

11 Cevap

Mühendislik; araştırma, tasarım, analiz etme, geliştirme, test etme,ikna etme ve pazarlama gibi özelliklerim nedeniyle bana uyan daldı. Neden gıda mühendisliğini seçtiğime gelince; gıda çok geniş bir sektördü ve diğer dallarla (kimya mühendisliği, biyomühendislik, makine mühendisliği ,moleküler biyoloji, biyokimya, beslenme) çok ilişkiliydi. İlerde ilgi duyduğum alana yönelmem çok daha rahattı. (Çünkü ben lise mezunu bir gencin hayatıyla ilgili kara verirken nokta atışı yapamayacağına inanıyorum) Bu olanağı sağladığı için gıda mühendisliğini seçtim.

gıda mühendisliği bi kere mühendislik olmasından dolayı çok istediğim bi bölümdü. ikincisi de gıda hiç tükenmeyen bi sektör. gerek özel gerek devlet bünyesinde iş olanaklarının en fazla olduğu alanlardan birisi. bu yüzden tercihlerimin çoğunu gıda mühendisliği yöneünden kullandım.

İlerde gerekli bir meslek olduğunu düşündüğüm için. Hemen hemen çoğu sektörde iş imkanı var.

Gizem Bekil
Gizem Bekil
Satış Danışmanı, Nike

Gıda Sektörünün önü her zaman açık olduğu için ve eğlenceli bir bölüm tavsiye ederim

Puanım yetmediği için bu bölüme gelmiştim fakat suan memnunum. https://www.youtube.com/watch?v=7BJc7lMhCGI burda da anlattım.

Tercih döneminde gerek mezun olmuş öğrencilerden olsun gerek fuar alanlarından aldığım bilgiler olsun hem okurken hem de çalışacağım zamanlar için kendime en uygun meslek olduğunu fark ettim.Bölüm mühendislik alanına dahil olmasına rağmen fizikten ziyade kimya ağırlıklı bir bölüm.Laboratuvarda yapılan dersler,ileride yediğimiz yiyecekleri tahlil,kontrol edecek olmak bunlar beni cezbeden tarafları oldu,tabi ki İTÜ olması da karar vermemde etkili oldu.İş bulma konusunda sıkıntılar olduğu söyleniyor fakat bu her alanda olabilecek bir risk,hangi üniversitede hangi bölümde olursan ol kendini geliştiremedikten,iyi derecede dil öğrenemedikten sonra dediğim her bölümde az veya çok risk vardır :)

Beslenme,gıda ve analitik düşünebileceğim bir bölüm üzerine okumak istiyordum.Tam da öyle oldu.Hem mühendislik eğitimi alıyorum-bu sayede analitik düşünce yapımı geliştiriyorum-hem de gıda üzerine pek çok şey öğreniyorum.Ve aynı zamanda mühendislik bana araştırmacılığı,geliştirmeyi ve yenilikleri öğretiyor.Gıda mühendisliği  sırasında aldığımız dersler ile birlikte diğer mühendislik programları ile de uyumluluk sağlıyoruz.

İrem Bıyıklı
İrem Bıyıklı
Digital Content Writer&Creator-Freelance, Gıda Bilgi Medya Bilişim Teknoloji A.Ş

Gıda Mühendisliğini geleceğin mesleği olarak gördüğüm için tercih ettim. maddi olarak değil sadece gerçekten her yönüyle geleceğin mesleği olarak görüyorum ve her geçen gün ihtiyaçlardaki bu hızlı değişim bunu açıkça ortaya koymaktadır. Sağlıklı bir şekilde temel besin ihtiyaçlarının temini muhafazası geliştirilmesi kalite ve standardının korunması dikkate değer sanırım. Geleceğimiz  için yeni ve etkili yöntemler geliştirmek projeler üretmek ülkemizdeki her gıda mühendisinin temel ödevi olmalıdır.

Açıkçası şu şu nedenden demek çok zor, heves istek ve mesleğini sevmek bir ömür boyu bir mesleği yapmak için gerekli faktörler.

Eğer mühendislik istiyorsanız kimyayı ve biyolojiyi de seviyorsanız tamam size göre bir bölüm. İlk sene mühendislik servis derslerinin olmasıyla ders sayısının fazla olması biraz zorluyor