ilk dönem çok hesap yapmayın sınav döneminden çıktınız zaten Yapamadıklarınızı ,içinizde kalanları yapın ama ortalamayı da çok salmayın :) 2. dönemle beraber yavaş yavaş kendinize kısa, orta ve uzun vadede planlar yaparak 2.sınıfta bunların adımını atacak şekilde kendinizi hazırlayın.İnsanlarla tanışın,organizasyonlara katılın. Üniversitede "aman bana ne,boşver başka işim mi yok , ben full yatacam&gezecem;, bu hoca bana nasıl 20 verdi ben lisede o kağıdı versem 70 rahat alırdım.." ve benzeri kelimeler kullanmayın :)

Endüstri mühendislerinin çalışma alanı oldukça geniş olmasının avantajı sayesinde mühendis adayları genellikle kendi belirledikleri ve uzmanlaşmak istedikleri sektörlerde çalışırlar.Başlıca sektörler ;

-Bankacılık Sektörü
-Yazılım Sektörü
-Otomotiv Sektörü
-Hızlı Tüketim Malları Sektörü
-Danışmanlık Sektörü
-Kamu Sektörü

kesinlikle diyebiliyorum,Gazi'li Olmak Ayrıcalıktır :)

Ne kadar güzel olsa da bir İstanbul değil :)

En önemli artısı büyükşehir olmasına rağmen trafikte çok zamanınız geçmiyor,Arkadaşlarınızla vakit geçirebilecek alanlar da oldukça fazla.

Gazi'den ziyade zamanında oluşturulan ve Gazi Üniversitesi diyince insanlarda oluşturulan 80'lerden ve 90'lardan kalan algıdan rahatsızım.

Köklü eğitim anlayışını devam ettirip çağın beklentilerini de esas alan bakış açısını ve eğitim kadrosunu beğeniyorum

Tabi ki en önemli faktör akademik açıdan sıkıntı yaşamamanız.Bölümlerdeki eğitim kadrosu sizi tatmin edebilecek nitelikte. Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden birinin olmasının getirdiği oturmuş eğitim anlayışı sayesinde iş yaşamının niteliklerine göre yetiştiğinizi söyleyebilirim .

Her çağın kendi dönemine yönelik ihtiyaçları ve bu ihtiyaçları karşılamak üzere de işlettikleri bir mekanizma vardır.Günümüzün ihtiyacı da artan üretimin yanında ,üretim kalitesinin ve hizmetin de artırılmasının teminidir.Endüstri Mühendisleri üretiminin ve hizmetin yelpazesinin geniş olması açısından da oldukça geniş bir perspektifte kendine yer bulmaktadır.