Herkesin bildiği gibi diğer şehirlere göre daha pahalı bir şehir olması öğrencilerin en büyük derdi sanırım.

İş-staj anlamında çok fazla alternatif olması bence çok büyük artı.

"GOBI: Uluslararası bir organizasyondur ve İTÜ'nün en kapsamlı etkinliğidir. Dünyanın hemen hemen her yerinden gelen katılımcılar GOBIde bir kültür birleşimi oluştururlar. Bana göre 3 önemli ayaktan oluşuyor bu etkinlik. 1.si Paneller; sektörün ve yıllık trendlerin enlerinin bir araya geldiği konferanslardan oluşur. YKB ve CEO seviyesinde katılımcılar konuşmacı olur genellikle. 2.si Kültürel etkinlikler; bu etkinliklerde İstanbul'un kültürel ve tarihi noktaları keyifli gezilerle seyahat edilir. Hem kendimizin hem de yabancı katılımcıların Türk tarihi hakkında bilgilendirilmesi sağlanır. 3.sü de Eğlence; gerek organizasyona ait etkinlikler gerekse genelekselleşmiş partilerle herkesin bütün yıl beklediği kısımdır diyebilirim. International night, Turkish night gibi güzel akşamlardan oluşur.

Pazarlama ve Finans Zirvesi: Pazarlama ve Finans alanlarındaki yetkin kişilerin katılımlarıyla gerçekleşen etkinliklerden, çoğunlukla panellerden oluşur. Mühendisliğin dışında da kendini geliştirmek isteyenler için oldukça faydalı diyebilirim.

SanalBorsam: Sloganıyla çok rahat açıklanabilir bir etkinlik. Gerçek Borsa, Sanal Para! Burada bizlerin para kaybetme korkusu olmaksızın borsa deneyimi kazanmamız hedefleniyor. Ayrıca etkinlikten önceki eğitimler de öğrencilerin bu alanda bilgilenmesine oldukça yarar sağlıyor.

Leadership: İlki bu yıl yapılacak olan etkinliktir. Liderlik denince aklımıza gelen teorik bilgilerin uygulamaya dönüştüğünde ortaya neler çıkacağını deneyimlenen keyifli günlerden oluşuyor."

Kendime olan güvenimi çok arttırdı. Benim kariyerim için hedeflerime ulaşmamda bana çok yarar sağladı. Bir çok tecrübeyi genç yaşlarda yaşayıp hayata hazırlıklı olmamı sağladı. Ve de bana göre en önemlisi bazıları bunu Network olarak adlandıra da bilir ama benim için Aile diyebileceğim bir çevre kazandırdı.

Hemen hemen her görevde bulundum. Şu an ise Denetim Kurulu Başkanlığı görevini yerine getiriyorum.

İTÜ Yatırım Kulübü siz ona ne verirseniz size karşılığını veren bir kulüp. Aynı zamanda iş hayatına atıldığım zaman muhtemel yaşatabileceğim sorunları, riskleri ve olumlu tepkileri Nasıl yönetmem gerektiği hakkında oldukça sıkı bir tecrübe kazanmamı sağladı. Söyleyecek çok fazla şey gelse de aklıma kısaca bütününü özetlemek gerekirse; İTÜ'den herhangi biri gibi gelip okuyup mezun olmamak için, farklı olmak için İTÜ Yatırım kulübü diyebilirim.

Bence kesinlikle bu sorunun cevabı Üniversite olmalı çünkü okulun size verdiği eğitimden çok daha önemli bir şey varsa o da bir hayat bakışı ve vizyon kazandırması. Bu da kalbur üstü okullardan edinebileceğiniz bir şey.

İTÜ'den memnunum. Yine İTÜ'yü tercih edebilirim ama İTÜ değilse Boğaziçi'yi seçerdim. Bu 2 okul dışında bir yer istemem sanırım. Bölüm olarak da işletme tarzında bir bölümde okumak daha çok isterdim sanırım.

Kampüs içi sosyal ortamların yetersizliği ve kısıtlı olması.

Bir çok fiyat parametresinde yurtları olan bir okul. Kampüs hayatını yaşamak açısından güzel olsa da son zamanlarda gelen zamlar bir tık pahalılaşmaya sebep oldu.

Hem öğrenciyken hem de mezun olduğunuzda yurt dışı şansı olan bir okul. Erasmus imkanları geniş ilk olarak onu söyleyebilirim. İl için de özellikle hocalar bu noktalarda genelde destek oluyor onların bağlantıları ile yurt dışı iş ve staj imkanlarımız daha rahat erişilebiliyor.

İTÜ çok yönlü kendinizi geliştirebileceğiniz bir okul. Ancak kimse sizi geliştirmek için çabalamaz bunu kendiniz istemeli ve çabalamalısınız. İşte o zaman mezun olduğunuzda fark yaratabilecek biri olursunuz.

Bir çok noktada görev alabiliyorlar ama çoğunlukla laboratuvar ve ilaç-kozmetik şirketlerinde diyebilirim.

İsteyen herkese İTÜ'nün vizyon kalabileceğini ve iyi bir Network sağlayabileceğini düşünüyorum. Bu 2 özellik beni İTÜ'ye bağlayan şeyler.

Sektörel anlamda yelpazesi geniş ve çok farklı yönlere kendimi verme şansımı olabileceğini düşündüğüm için.

Türkiye'nin en iyi 3-4 üniversitesinden birinde okumak istiyordum. Bu yüzden İTÜ'yü tercih ettim.

Benzer Kişiler

Alin Çakın
Alin Çakın
Satış Direktör Yardımcısı, Koton
Büşra Bayat
Büşra Bayat
Regulatory Associate (Ruhsatlandırma Uzmanı) / RB Turkey Hygiene, Reckitt Türkiye
Seda Tepe
Seda Tepe
Data Scientist, DenizBank
Volkan Bozkaya
Volkan Bozkaya
Kontrol ve Otomasyon Mühendisi, Mercedes-Benz Türk
Cem Avcı
Cem Avcı
Ar-Ge Mühendisi, Arçelik
Sinan Kula
Sinan Kula
Powertrain Entegrasyon Proje Sorumlusu, TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.
Yeşim Şahin
Yeşim Şahin
Talep ve Proje Yönetimi Grup Müdürü, Migros
Batuhan Durukan
Batuhan Durukan
Modern Trade Key Account Manager - Health, Reckitt Türkiye
Murat Kansu
Murat Kansu
Türkiye Genel Müdürü, Microsoft
Işılay Tezcan
Işılay Tezcan
Project Manager / Scrum Manager, Huawei
Fatih Turan
Fatih Turan
Ürün Planlama Müdürü, Koton
Arın Bingöl
Arın Bingöl
Yönetim Sistemleri ve Risk Yönetimi Müdürü, Air Liquide
Demet Hatipoğlu Akman
Demet Hatipoğlu Akman
İnsan Kaynakları Direktörü, L'Oréal
Berfin Ötümlü Gökoğlu
Berfin Ötümlü Gökoğlu
Microsoft Office Ürün Pazarlama Yöneticisi, Microsoft
Zeynep Sungu
Zeynep Sungu
Head of Marketing and Corporate Communications, Nestlé
Ekin Gök
Ekin Gök
Operasyon ve Finans Yöneticisi, Impact Hub Istanbul
Hüseyin Kır
Hüseyin Kır
Research Team Manager, Huawei