Bursa gibi ülke sanayisinin merkez noktalarından birinde bulunması mühendislik öğrencileri için en büyük artı noktası denilebilir. Ayrıca eğitimi de oldukça iyi. Bunun okulun zor olması gibi dezavantajları da yok değil tabii. Ama genel olarak bir öğrencinin istediği her şeye ulaşabileceği bir üniversite olması yeterli.

Bursa şehrinin öğrenciye sağladığı en büyük fayda şüphesiz görükle. Görükle için tamamen öğrenciden oluşan küçük bir köy denebilir. Öğrencinin ihtiyacı olan her şeyi bulabileceği, sadece öğrencilerin yaşadığı bir yerleşim bölgesi.

Öncelik bölüm tercihinde olmalı bence. Çünkü şehirler hep değişir ya da değişebilir. Ama bölümü bitirdikten sonra başka bir mesleğe geçiş yapmak çok zor.

Alanı çok geniş bir bölüm. Hangi dalda uzmanlaşmak isterseniz o kısma yönelebilirsiniz. Yani bir elektrik elektronik mühendisini bir yazılım yazarken de, otomasyon kontrolü yaparken de, haberleşme cihazları tasarlarken de görebilirsiniz. Alan geniş olunca iş kolları fazla oluyor. Tabii aynı ölçü de iş imkanları da artıyor. Bunlar öğrenci gözünden yaklaşımlar tabii.

Alanı çok fazla. Gelişime açık. Sınır sizsiniz. Üstelik diğer mühendisliklerde olduğu gibi teknik resim, çizimler, mekanik fiziğin o kadar da fazla baskısını hissetmezsiniz.

Okul içinde devlet yurtları mevcut. Birkaç arkadaşımdan duyduğum kadarıyla da diğer kyk yurtlarından daha iyi durumdaymış. Özel yurtlar için görükleye bakmalısınız. Mutlaka size uygun birini bulabilirsiniz.

O kadar iyi bir öğrenci olmadığımdan olsa gerek pek bir fikrim yok. Ama eğer gerçekten isterseniz kulüplerle bile yurt dışına çok rahat çıkabiliyorsunuz.

1. sınıftan asla ders bırakmayın okulu uzatırsınız.

Eğitimi, sunduğu fırsatlar ve ulaşım rahatlığı.

Okul içinde herhangi bir aktivite merkezi, eğlence salonları vb. yapıların olmayışı. Yani o gün yemekhanede çıkan yemeği sevmediyseniz kantinde tost yemek zorundasınız. Ya da 3 saatlik ders aranız varsa bunu sadece muhabbet ederek ya da kütüphanede ders çalışacak değerlendirebilirsiniz.